Life

30 ιδέες για τα Χριστούγεννα 2017 στην Θεσσαλονίκη

Χριστούγεννα με το αστέρι της parallaxi. Ξέρει να σας οδηγήσει στα καλύτερα. Ρεβεγιόν, δώρα, πάρτυ, κρασί κάβες, γαστρονομία.

Parallaxi
30-ιδέες-για-τα-χριστούγεννα-2017-στην-θεσσα-267649
Parallaxi

Τhe most wonderful time of the year. Ένας οδηγός για να ζήσεις την λάμψη των γιορτών, τις ιδανικές της γεύσεις, τα κρασιά που οφείλεις να δοκιμάσεις, τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπάς. Ακολούθησε το αστέρι της parallaxi στις χριστουγεννιάτικες επιλογές. Ξέρει να σε καθοδηγήσει στα καλύτερα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι πιστοί της γαστρονομικής σκηνής της Θεσσαλονίκης διεκδικούν τα γαστριμαργικά Χριστούγεννα που τους αξίζουν. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία στη γιορτινή πόλη που θα ικανοποιήσουν και τις πιο απαιτητικές εορταστικές επιθυμίες αφού το Πνεύμα των Χριστουγέννων μας βρίσκει συνήθως γύρω από ένα τραπέζι.

ΜAKEDONIA PALACE

Λάμψη και πολυτέλεια στο ανακαινισμένο Makedonia Palace. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ο Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου μαγεύει με τα ειδικά διαμορφωμένα μενού χαρίζοντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες ενώ η μουσική προσθέτει την τελική πινελιά στο εορταστικό σκηνικό. Στις 24/12, ζήστε το Ρεβεγιόν της Παραμονής Χριστουγέννων με ένα εορταστικό set μενού τεσσάρων πιάτων και συντροφιά σας την Εύη Σιαμαντά, με συνοδεία πιάνου.

Ανήμερα Χριστουγέννων απολαύστε τον πλούσιο εορταστικό μπουφέ που θα σας περιμένει στο εστιατόριο Salonica. Για το Ρεβεγιόν Παραμονής Πρωτοχρονιάς θα γευτείτε το επίσημο εορταστικό μενού έξι πιάτων ενώ μαζί σας θα είναι η Σοφία Βόσσου. Ανήμερα Πρωτοχρονιά πλούσιος εορταστικός μπουφές θα σας περιμέ- νει στο εστιατόριο Salonica, για να υποδεχτείτε με τον γευστικότερο τρόπο το νέο έτος.

*Μakedonia Palace, Μ. Αλεξάνδρου 2, τηλ. 2310 897 197

HYATT REGENCY THESSALONIKI

H διακριτική κομψότητα σε συνδυασμό με την υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα και οι μοναδικές γαστρονομικές εμπνεύσεις κάνουν το Hyatt Regency Thessaloniki ιδανικό προορισμό. Παραμονή των Χριστουγέννων οι έμπειροι chefs ετοίμασαν ένα απολαυστικό ταξίδι μέσα από ένα Gala Dinner πέντε πιάτων, από ριζότο γαλοπούλας με φουά γκρα μέχρι μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο με δαμάσκηνα και κάστανα, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ανήμερα των Χριστουγέννων θα υπάρξουν παραδοσιακά εορταστικά εδέσματα σε μπουφέ και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο εστιατόριο Αμβροσία.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ρεβεγιόν συνοδεύει ένα εξαιρετικό μενού και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εορταστικός μπουφές δεν λείπει βέβαια την πρώτη μέρα του χρόνου στο εστιατόριο Αμβροσία, όπου η ζωντανή μουσική θα συνοδεύει το φαγητό σας, όπως ακριβώς δεν λείπουν και τα ειδικά διαμορφωμένα μενού για τα παιδιά. Οι γιορτές συνεχίζονται και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 με ένα μοναδικό Russian Brunch. Ο Sebastian Kellerhoff, chef από το Park Hyatt Ararat θα ετοιμάσει για εσάς αυθεντικές γεύσεις από Ρωσία όπως borsch και stroganoff. Βέβαια η σαμπάνια και το χαβιάρι δεν θα απουσιάζουν.

*Hyatt Regency Thessaloniki, 13ο χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας, τηλ. 2310 401402

ΕLECTRA PALACE THESSALONIKI

Mε ένα ειδικά διαμορφωμένο, πλούσιο γευστικά και όχι μόνο πρόγραμμα ετοιμάζεται να γιορτάσει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά το Electra Palace Thessaloniki στο εστιατόριό του, Orizontes Roof Garden. Στις 24/12 στις 22.00, Christmas Eve Dinner με ένα σετ επτά πιάτων και πρωταγωνιστή το στήθος πάπιας με πουρέ βατόμουρο, χώμα και ζελέ πορτοκαλιού, με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής.

Ανήμερα των Χριστουγέννων από τις 13.00-16.00, Christmas Day Buffet. Παραμονή πρωτοχρονιάς στις 22.00, New Year’s Eve Dinner. Καλωσορίστε την καινούρια χρονιά με ένα μενού επτά πιάτων ανάμεσα σε γεύσεις από χοιρινή παντσέτα με ρυζόγαλο κολοκύθας, τραγανά σπαράγγια και καπνιστό σολομό και άλλα πολλά υπό τους ήχους live μουσικής.

Απολαύστε την ίδια μέρα το πρωί από τις 5.00 μέχρι τις 10.30 το ιδανικό recovery breakfast. Πρωτοχρονιά από τις 13.00-16.00, New Year’s Day Buffet για να ζήσετε την γευστική εμπειρία της πρώτης ημέρας του χρόνου, όπως της αξίζει με έναν εντυπωσιακό εορταστικό μπουφέ. Μην ξεχνάτε πως το Electra Palace έχει ετοιμάσει ειδικά διαμορφωμένο μενού και για τους μικρούς του φίλους που θα τους συναρπάσει.

*Ξενοδοχείο Εlectra Palace, Aριστοτέλους 9, τηλ. 2310 294 040

Ηotel Nikopolis Thessaloniki

Την Παραμονή Χριστουγέννων στο εστιατόριο “DOME REAL CUISINE” οι γευστικές προτάσεις είναι εμπνευσμένες μέσα από μια μοντέρνα γαστρονομική “ματιά” σε ένα μενού τεσσάρων πιάτων από Tapas ορεκτικά μέχρι γουρουνόπουλο ψητό και παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα σε φόντο των μουσικών επιλογών από Dj. Ανήμερα των Χριστουγέννων απολαμβάνετε τον μεσημεριανό μπουφέ στο “DA VINCI” με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος “MARY DOUTSI & ΤΗΕ SWINGERS”.

Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στις 22.00 με πλούσιο μπουφέ στο “DA VINCI”, υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος “JUST THE 2 OF US”. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και στο “DOME REAL CUISINE” όπου θα υποδεχτείτε τον καινούριο χρόνο με μουσικές επιλογές από Dj και ένα μενού πέντε πιάτων με αποκορύφωση την καραμελωμένη βασιλόπιτα με μάνγκο. Την πρώτη μέρα του χρόνου, εκλεκτές γεύσεις στο πρωτοχρονιάτικο μεσημεριανό μπουφέ του εστιατoρίου “DA VINCI” υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος “MARY DOUTSI & THE SWINGERS”.

*Ξενοδοχείο Nikopolis, Ασκληπιού 16-18, 2310 401000

ΕXCELSIOR HOTEL

Στο ξενοδοχείο Excelsior το Πρωτοχρονιάτικο Μενού του θα προκαλέσει γευστικές συγκινήσεις. Ξεκινήστε με ένα ποτήρι σαμπάνιας, ακολουθεί το ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ CHEF με καπνιστό σολομό πάνω σε πατάτα ρόστι. Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με τραγανή πανσέτα και άρωμα τρούφας, σαλάτα με ψητά παντζάρια, brie, καρύδια και πράσινα φυλλώματα. Ένα ζεστό ορεκτικό με μαύρο ταλιολίνι με μπολωνεζ από καλαμάρι και αφρό από βασιλικό και κυρίως πιάτο, αγριογούρουνο μπρεζέ σε αγιορείτικο κρασί με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ροδιού. Επιδόρπιο, παγωτό Αλάσκα, γιορτινά μινιαρντίς σοκολατάκια, καφές ή τσάι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτείτε την νέα χρονιά;

*Ξενοδοχείο Excelsior, Κομνηνών 10, τηλ. 231 002 1020

CITY HOTEL THESSALONIKI

Mε ένα Χριστουγεννιάτικο Gala και γεύσεις ανάλογες της περίστασης υποδέχεται το City Hotel τα Χριστούγεννα με ένα μενού πέντε πιάτων από σεβίτσε λαυράκι με πέστο από σουσάμι και μοσχολέμονο μέχρι σούπα βελουτέ πατάτας και πράσου με καπνιστό σολομό και σε πρωταγωνιστικό ρόλο τη γαλοπούλα, σε ένα ρολό με παραδοσιακή γέμιση πουρέ καρότου και σάλτσα με αποξηραμένα βερίκοκα.

Για επιδόρπιο όλα τα φώτα στον χριστουγεννιάτικο κορμό με φραγκοστάφυλο και παγωτό τριαντάφυλλο. Λίγες ημέρες μετά, το πρωτοχρονιάτικο μενού, θα ξεκινήσει με ένα ποτήρι σαμπάνιας, καπνιστό σολομό πάνω σε πατάτα ρόστι, θα σας οδηγήσει σε μία σαλάτα με ψητά παντζάρια, brie, καρύδια και πράσινα φυλλώματα και θα σας απογειώσει με πρωταγωνιστή το αγριογούρουνο μπρεζέ σε αγιορείτικο κρασί με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ροδιού.

*Ξενοδοχείο City, Κομνηνών 11, τηλ. 231 026 9421

BE

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τις γεύσεις του εστιατορίου Be στον ιδιαίτερο χώρο του, ο οποίος έχει βάλει τα δυνατά του για να μαγέψει άλλη μία φορά τους πιστούς του. Χριστουγεννιάτικο Gala ξεκινώντας με ένα be* a perfect Christmas cocktail and signature bite. Σούπα πατάτας και πράσου βελουτέ, με καπνιστό σολομό. Γαλλική σαλάτα με φλοίδες από προσιούτο, κράνα και βινεγκρέτ από μαύρο βαλσάμικο.

Κυρίως πιάτο, ρολό γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση, πουρέ καρότου και σάλτσα με αποξηραμένα βερίκοκα. Επιδόρπιο, χριστουγεννιάτικος κορμός με φραγκοστάφυλο και παγωτό τριαντάφυλλο. Το signature cocktail του δεν λείπει ούτε από το πρωτοχρονιάτικο Gala του, όπως επίσης και οι γεύσεις από αγριογούρουνο και γλυκό τελείωμα με χιονισμένη πάβλοβα και σως από κόκκινα φρούτα.

*Eστιατόριο Be, Κομνηνών 10, τηλ. 231 002 1010

ΤHRIA

Τι κάνει ένα εστιατόριο σπουδαίο; Η εμμονή των ανθρώπων του να δημιουργήσουν μια κουζίνα που η δοκιμή της αποτελεί εμπειρία για τον σύγχρονο αναζητητή γευστικών εμπειριών. Στα δυο χρόνια του το Thria κατάφερε να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες και να αποτελέσει ένα τοπόσημο.

Η έννοια του τοπόσημου είναι το πρόπλασμα μιας ευρύτερης στρατηγικής που αποσκοπεί να ανασυνθέσει το κοινωνικό και ιστορικό νήμα της γευστικής μας εμπειρίας. Ο χειμώνας βρίσκει τους ανθρώπους του έτοιμους να ερεθίσουν τον ουρανίσκο των επισκεπτών του.

Ένα μενού αυτό το χειμώνα, απότέλεσμα της εμπειρίας και της αναζήτησης δύο χρόνων, βάζει ως προορισμό τα τραπέζια του. Τις νύχτες της γιορτής, αυτά τα Χριστούγεννα, απλά δοκιμάστε τα νέα πιάτα του σεφ Δημήτρη Τασιούλα. Σπάνια η γεύση ξεφεύγει σε τέτοια επίπεδα.

*Εστιατόριο Thria, Μαρίας Κάλλας 1, τηλ. 231 082 1120

DA LEONARDO

Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, θα βρείτε στην καρδιά της Πυλαίας ένα ζεστό και ευχάριστο εστιατόριο. Το Da Leonardo φημίζεται για την μεγάλη ποικιλία του σε φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, τις χορταστικές και δροσιστικές σαλάτες του, τα μοναδικά ιταλικά ορεκτικά και τις πίτσες που έχουν αποκτήσει εδώ και τέσσερα χρόνια φανατικούς υποστηρικτές.

Κάθε γεύμα σας μπορεί να συνοδευτεί με μια από τις οκτώ Ιταλικές μπύρες ή επιλεγμένα κρασιά του καταλόγου του. Ιδανικός χώρος για τις γιορτές με τη ζεστασιά της Ιταλίας και των αυθεντικών γεύσεών της καθημερινά από 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

*Da Leonardo Cucina Italiana, Φιλίππου 50, Πυλαία, 2310 232377

ΔΕΣΠΕΡΑΙ

Τιμώντας το όνομα του δρόμου τους, της οδού Δεσπεραί, οι δημιουργοί του ομώνυμου μεζεδοπωλείου έφτιαξαν ένα σκηνικό που θυμίζει πολύ παλαιό σπίτι, με κεντημένα εργόχειρα, πίνακες και φλοράλ ταπετσαρία στην όμορφη κολόνα παρέα με πολύελαιους άλλης εποχής. Ένα σκηνικό που για τις γιορτές μεταμορφώθηκε στον ιδανικό χώρο που πρόκειται να φιλοξενήσει ή ακόμα και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις γευστικές και όχι μόνο εμπειρίες που αποζητάμε όλοι τις γιορτές. Συγκεκριμένα τα πιάτα του για τα Χριστούγεννα αποτελούν από μόνα τους την ιδανικότερη βάση για υπέροχες στιγμές. Δοκιμάστε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με θρακιώτικη λαχανια, σαλάτα με άσπρο και κόκκινο λάχανο μους φέτας, καρύδι και σάλτσα από πράσινο μήλο και θα μας θυμηθείτε.

*Μεζεδοπωλείο Δεσπεραί, Δεσπεραί 23, τηλ 231 023 7531

ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, το Βαρύ Πεπόνι σας περιμένει με ανανεωμένη κουζίνα που θα σας ταξιδέψει γευστικά μέσα από πιάτα που μαγεύουν τον ουρανίσκο. Τα εορταστικά πιάτα, από οσομπούκο με σάλτσα σοκολάτας, πράσινο πιπέρι, αρωματισμένο με φασόλι τόνκα, σβησμένο με παλαιωμένο τσίπουρο και φακόρυζο beluga. Κατσικάκι ρολό με γέμιση λαδοτύρι Ζακύνθου, πιπεριές, σάλτσα δαμάσκηνου, αγριοκέρασα, κάσιους και πατατούλες βουτύρου με δενδρολίβανο.

Άπαιχτο κοκκοράκι κοκκινιστό με ξυνόχοντρο Σητείας και ξηρό ανθότυρο Χανίων αλλά και μοσχαράκι με σάλτσα μαύρης μπύρας, μανιτάρια και πουρέ λαχανικών με παρμεζάνα. Αν δεν πειστήκατε ακόμη, τότε θυμηθείτε και το εξαιρετικό πιάτο με μάγουλα μόσχου και σάλτσα πετιμέζι, φασκόμηλο, μανιτάρια πορτομπέλο Καστοριάς και χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι και παρμεζάνα.

*Εστιατόριο Βαρύ Πεπόνι, Απελλού 4, τηλ. 231 024 3332

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χριστούγεννα στο Ώρα Ελλάδος με πιάτα από γεύσεις παράδοσης και σύγχρονης κουζίνας και υλικά που ξεσηκώνουν τις «γιορτές του ουρανίσκου». Μπριζόλα αγριόχοιρου με σάλτσα από μανιτάρια άγρια του δάσους και κάστανα, ορτύκια γεμιστά με φάρσα από μοσχαρίσιο κιμά κουκουνάρι και ρύζι, τυλιγμένα με μπέικον και σβησμένα με γλυκό κρασί της Σάμου υπό τη συνοδεία και ζωντανής μουσικής. Οι χριστουγεννιάτικοι δρόμοι οδηγούν στο υπέροχο σύγχρονο καφενείο και εστιατόριο!

*Eστιατόριο Ώρα Ελλάδος, Τάσκου Παπαγεωργίου 4, τηλ.231 022 4748

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές που θα σας γυρίσουν πίσω πολλά χρόνια. Στα χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου και στα μυστικά των συνταγών της γιαγιάς. Να κάνετε εγκαίρως τις αγορές σας.

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΡΕΣΙΝΙΩΤΟΥ

Η Τούλα Ρεσινιώτου έχει στήσει εδώ και δεκαετίες το καλύτερο σπιτικό ζαχαροπλαστείο της πόλης. Γεύσεις ατόφιες, που καταλαβαίνεις σε κάθε μπουκιά τα συστατικά. Πρόκειται για την πασίγνωστη πίτα της πόλης, πάντα με προϊόντα εποχής από τον κήπο της και 24 μοναδικά χειροποίητα φύλλα σε κάθε κομμάτι της. Τα Χριστούγεννα όμως, αυτό που συμβαίνει στο Δια Χειρός αποτελεί την απόλυτη έκπληξη που θα δώσει τη γεύση που αξίζει στις γιορτές σας.

Εκτός από τα μοναδικά σαλιάρια, τους κοζανίτικους δηλαδή νηστίσιμους κουραμπιέ- δες, τα μελένια μελομακάρονα και τα σιροπιαστά, αυτό που πρωταγωνιστεί είναι οι τρεις εκδοχές της βασιλόπιτας. Η τριφτή, το τσουρέκι και η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της κρεατόπιτας. Μπορείτε να ζήσετε το έθιμο και εσείς κάνοντας την παραγγελία σας για ένα ταψάκι κρεατόπιτας. Η Τούλα φροντίζει για τις γευστικές μνήμες όλων μας και αυτά τα Χριστούγεννα αξίζει να το διαπιστώσετε και μόνοι.

*Δια Χειρός Ρεσινιώτου, Καστριτσίου 12, τηλ. 231 026 4107

ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟTΕΛΕΙΟΝ

Το ΑριστοTέλειον είναι το σημείο της πόλης, όπου παραδοσιακό και μοντέρνο παντρεύονται αριστοτεχνικά. Με αγάπη, μυστικές συνταγές που πηγαίνουν πίσω στον χρόνο και με αληθινό μεράκι, εκεί φτιάχνονται τα γνωστά προζυμένια αρτοσκευάσματα που απευθύνονται στους απαιτητικούς λάτρεις της παραδοσιακής καλοψημένης ζύμης αλλά και τα νέα προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις γευστικές απαιτήσεις των ανθρώπων, που θέλουν να μαθαίνουν συνεχώς νέες γεύσεις.

Στην επιτομή παράδοσης και σύγχρονης ζωής, αυτά τα Χριστούγεννα στο ΑριστοΤέλειον εκτός από τα μελομακάρονα μελιού χωρίς γλυκόζη, τους κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο, το τσουρέκι με κάστανο και τις βασιλόπιτες με γέμιση σοκολάτας και διάφορες επικαλύψεις, δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα την απόλυτη “επιστροφή” των εργολάβων στην ζωή μας. Το αγαπημένο γλύκισμα από το παρελθόν κάνει ήδη χαμό στην πόλη και μεταφέρεται από στόμα σε στόμα. Είναι από τις πιο γευστικές, παραδοσιακές και ταυτόχρονα σύγχρονες γευστικές εκπλήξεις της σεζόν!

*ΑριστοΤέλειον, Β. Ηρακλείου 37-39, τηλ. 231 027 9804

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Όπως πάντα τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη καταθέτουν την δική τους μοναδική γευστική ιστορία και αυτά τα Χριστούγεννα με γεύσεις που σε κάνουν να μπεις στα μεγαλύτερα διλήμματα: κουραμπιές παραδοσιακός ή κουραμπιές σοκολατένια μπουκιά, γεμάτος σοκολάτα στο εσωτερικό του και επικάλυψη σοκολατένιας άχνης; Κορμό χριστουγεννιάτικο «κλασικό» με κρέμα κάστανο και σοκολάτα ή Ferrero;

Panetone, το αγαπημένο ιταλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό με κομμάτια από γκλασαρισμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς σε αφράτη ζύμη χάρη στη μαγιά και υπέροχο άρωμα από το φρέσκο βούτυρο; Πουτίγκα χριστουγεννιάτικη με βάση καρυδόπιτας με σιρόπι, περιχυμένη με την μοναδική κρέμα Κωνσταντινίδη; Ή μήπως κανένα δίλημμα. Γιατί θα τα θελήσεις όλα για ακόμη μία φορά!

*Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη, Παύλου Μελά 7 και Μητροπόλεως 117, Ανδριανουπόλεως 8 στην Καλαμαριά, τηλ. 2310 801 802

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Χριστούγεννα χωρίς το άρωμα, την γεύση, την υφή, το έντονο χρώμα των κρασιών δεν υφίσταται. Οι προτάσεις μας σε ετικέτες για τις γιορτές του 2017 ανταποκρίνονται τόσο στις απαιτήσεις για την εμπειρία που επιθυμείτε στο τραπέζι σας όσο και για τις συγκινήσεις που θέλετε να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα προσφέροντας ένα μπουκάλι καλό κρασί.

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Οικοσύστημα ξινόμαυρο Reserve

Οίνος ερυθρός, 100% ξινόμαυρο με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), Single Block “Μπάρμπα Γιάννης”. Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με έντονα ερυθρές ανταύγειες. Σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα μικρόκαρπων κόκκινων φρούτων, απο- ξηραμένου δαμάσκηνου και ντομάτας. Γεμάτο στόμα, εξαιρετικής ποιότητας φαινολικό δυναμικό, με ισορροπημένη οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση. Παλαίωση για 24 μήνες σε επιλεγμένα, νέα, λεπτόκοκκα, γαλλικά δρύινα βαρέλια Allier – Bertrange και 12 μήνες στη φιάλη. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση. Ένα ξινόμαυρο που ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφίας της ομάδας πίσω του έτοιμο να σαγηνεύσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη κρασιού.

ΚΤΗΜΑ KIR-YIANNI L’Esprit du Lac Ροζέ

Το “L’ Esprit du Lac» ή αλλιώς «Το Πνεύμα της Λίμνης» είναι το νέο, ροζέ κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που μόλις κυκλοφόρησε στην Ελληνική αγορά στη σοδειά του 2016. Το όνομά του παραπέμπει στις λίμνες του Αμυνταίου, την περιοχή προέλευσης του κρασιού. Το χρώμα του είναι ζωντανό ροζ προς σομόν. Το “Πνεύμα» εντάσσει στην κατηγορία των ανοιχτόχρωμων ροζέ κρασιών το δυναμικό πνεύμα του Ξινόμαυρου και προσκαλεί τον καθένα μας να ανακαλύψει το δικό του πνεύμα! Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη και τα λευκόσαρκα φρούτα. Το δροσιστικό στόμα ακολουθεί αρωματικά, προσθέτοντας νότες από φράουλα και ώριμη φυτικότητα μανιταριών και φύλλων ντομάτας. Η επίγευση έχει διάρκεια. Κομψό, ανάλαφρο, δροσερό και νόστιμο – ένα ροζέ που αναφέρεται στη σύγχρονη κομψότητα και στην αίσθηση του ωραίου που αναζητούμε στις στιγμές που μοιραζόμαστε!

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΚΕΧΡΗΣ Το Δάκρυ του Πεύκου

Το Δάκρυ του Πεύκου γεννήθηκε το 2006 ως ένα προϊόν αναζήτησης της ιδανικής ισορροπίας ανάµεσα στην παράδοση και την καινοτοµία. Το αποτέλεσµα είναι ένα κρασί όπου τα έντονα αρώµατα εσπεριδοειδών του σταφυλιού ισορροπούν µε τα λεπτά αρώµατα δενδρολίβανου, θυµαριού και πιπερόριζας του ρετσινιού, σε ένα φόντο βανίλιας και βουτύρου από την ωρίµανση στο βαρέλι. Κοµψό και περίπλοκο, το Δάκρυ του Πεύκου αποδεικνύει πως η ρετσίνα µπορεί να είναι ένα κρασί παγκόσµιας κλάσης µε δυναµικό µακρόχρονης παλαίωσης. Έντονο, µε πολύπλοκα αρώµατα φρούτων και βοτάνων, ισορροπηµένο, µε στέρεη δοµή και ζωηρή φρεσκάδα, το Δάκρυ του Πεύκου είναι ένα κρασί που µπορεί να δηµιουργήσει ατελείωτους γευστικούς συνδυασµούς απογειώνοντας τα εορταστικά μενού σας.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΟ 50% Μαλαγουζιά, 50% Ασύρτικο

Δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου. Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού. Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του, συνδυάζεται γευστικά με θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά κα. και σερβίρεται στους 8—10 °C.

ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Rosé Ξινόμαυρο 2016

Η πρόταση δώρου από το Κτήμα Αρβανιτίδη είναι ένα φωτεινό, μοντέρνο ροζέ κρασί, 100% Ξινόμαυρο που καλλιεργείται στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Με ελκυστική παλ εμφάνιση θα κερδίσει τις εντυπώσεις από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η φιάλη του. Σερβιρισμένο στο ποτήρι θα ξετυλίξει ένα γοητευτικό αρωματικό κουβάρι γεμάτο φραγκοστάφυλα. Κι η τραγανή του γεύση θα αναδείξει το Χριστουγεννιάτικο γουρουνόπουλο, τους παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες ή την τηγανιά. Θα δικαιώσει και όσους αποφασίσουν να το συντροφέψουν με τις φινετσάτες θαλασσινές δημιουργίες. Είναι το τέλειο κρασί για τις γιορτινές ημέρες και νύχτες.

WINEHOUSE

Ο ναός του καλού κρασιού για να προμηθευτείτε την ιδανική ετικέτα για εσάς και ο απόλυτος πολυχώρος oίνου Winehouse αποτελεί δημιούργημα των Ανέστη Χαϊτίδη, οινολόγου, και του Νίκου Νυφούδη. Το συναντάμε σε έναν βιομηχανικό χώρο στην καρδιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου οι δύο φίλοι συγκεντρώνουν ποιοτικά κρασιά από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, μετρώντας πάνω από 700 ετικέτες στα ράφια τους. Εκτός από το ίδιο το κρασί, στο Winehouse οι οινόφιλοι μπορούν να προμηθευτούν και τα πάντα γύρω από αυτό, από συντηρητές, σκεύη και βιβλία, μέχρι παιχνίδια για το κρασί. Ιδανικός τόπος, στην περίοδο των εορτών, για όλους όσοι ψάχνουν ένα υπέροχο κρασί που θα συνοδεύσει τα εορταστικά μενού ή το απόλυτο δώρο που θα προκαλέσει συγκινήσεις στον παραλήπτη του.

*Τζον Κένεντι 7, Πυλαία, Τηλ. 2310 454187

ΚΆΒΑ ΑΜΠΑΤΖΗΣ

Μια οικογένεια στα δυτικά της πόλης κρατάει τα σκήπτρα των καλύτερων ετικετών κρασιού στα ράφια της, με τον επαγγελματισμό και την αγάπη της για αυτό που κάνει εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες. Η συνέπεια της κάβας για την οικογένεια Αμπατζή είναι αδιαπραγμάτευτη υπόθεση και για ακόμα μία σεζόν, αυτές τις γιορτές, αποτελεί τον τόπο όπου θα συναντήσετε την εκπλήρωση και της πιο απαιτητικής σας επιθυμίας σε ετικέτα κρασιού. Είναι εκατοντάδες, καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα προτιμήσεων και κρατήστε την σκέψη πως στα ξύλινα ράφια του υπέροχου κελαριού της τριώροφης κάβας στον Εύοσμο, σας περιμένουν σπάνια αποστάγματα όλων των ειδών κρασιού από όλο τον κόσμο.

*Κάβα Αμπατζής, Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, τηλ. 2310770747

ΔΩΡΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Υπάρχουν κάποια δώρα που αξίζουν να έχουν παραλήπτες τα πιο αγαπημένα σου πλάσματα αυτές τις γιορτές. Αυτή είναι η λίστα με τα αγαπημένα αλλά και τα σημεία όπου θα τα βρείτε.

ΧΑΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Κανένας καπνιστής δεν θα έλεγε όχι σε ένα  καινοτόμο προϊόν, το IQOS, μια εναλλακτική επιλογή απέναντι στο συμβατικό τσιγάρο, που θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού. Η λογική του είναι απλή και ταυτόχρονα επαναστατική με το design του να μην υπολείπεται. Ουσιαστικά το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει τον καπνό και με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η εμπειρία και η ευχαρίστηση που αποζητά ο ενήλικος καπνιστής και αποφεύγετε η δημιουργία, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, των βλαπτικών παραγώγων της καύσης του καπνού. Εντυπωσιακό;

*IQOS, Τσιμισκή 25, τηλ. 2314028749

ΔΩΡΊΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΚΑΤΖΕΤ

Οι γιορτές είναι πάντα η αφορμή για χειρονομίες αγάπης και εσείς μπορείτε φέτος να χαρίσετε σε αυτούς που αγαπάτε τα δώρα που ονειρεύονται, από τα καταστήματα Κωτσόβολος. Οι επιλογές πολλές ανάμεσα σε gadgets που θα ενθουσιάσουν τους παραλήπτες τους. Από τη Φωτογραφική μηχανή compact Nikon για τους λάτρεις της φωτογραφίας ή την Ξυριστική μηχανή Philips Star Wars μέχρι και την Κονσόλα Sone PS4 1TB Slim & Gran για το αγαπημένο σας πρόσωπο και τα smartphones, ο Κωτσόβολος είναι εδώ και αυτά τα Χριστούγεννα για να υποδεχτεί τις πιο απαιτητικές σας επιθυμίες!

*Κωτσόβολος, Τσιμισκή 43, Τ. 2102899999, Περ. Οδός Θεσ/νίκης & Λεωφόρος Στρατού Κόμβος Ευκαρπίας / Γρηγορίου Λαμπράκη 189 Τούμπα / Καραολή & Δημητρίου 96 & Αργυροκάστρου Εύοσμος / 10ο ΧΛΜ. Επαρχιακού δρόμου Θεσ/νίκης (Πυλαία)

ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ OLICATESSEN

Aυτά τα Χριστούγεννα μπορείτε να διαλέξετε μέσα από τη πλούσια ποικιλία του νέου σύγχρονου παντοπωλείου Olicatessen και να δημιουργήσετε μοναδικά δώρα για εσάς, τους συνεργάτες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Συνθέστε το τέλειο δώρο έχοντας να επιλέξετε ανάμεσα στα πιο κρυφά ελαιόλαδα του τόπου μας, ελιές, φυσικής επεξεργασίας ή βιολογικές, μέλι Πελοποννήσου, Χαλκιδικής, Καστοριάς, γλυκά παραδοσιακά με ή χωρίς ζάχαρη, ταχίνι Λήμνου, φυστικοβούτυρο Σερρών, λουκούμια και υποβρύχια, γλυκοπικάντικες μαρμελάδες, ζυμαρικά, ποντιακά προϊόντα, όσπρια και άλευρα μικρών παραγωγών, βότανα, μπαχαρικά. Θα βρείτε επίσης ποικιλία από πατέ, αλείμματα, μουστάρδες, αρτύματα, δημητριακά, κάβα ποτών και προϊόντα τρούφας, ροφήματα, μπισκότα και κριτσίνια, αλάτια, και πλειάδα βιολογικών τροφίμων και προϊόντων υγείας και πολλά ακόμη. Ολόκληρη η εμπειρία ενός γαστρονομικού ταξιδιού μέσα σε ένα δώρο!

*Olicatessen, Βίκτωρος Ουγκώ 4, τηλ. 2313030286

ΧΑΡΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΡΙΏΝ ΠΌΛΕΩΝ

Η Κωνσταντινούπολη ήταν ανέκαθεν ένας τόπος όπου οι ιστορίες συγκρούονται με την Ιστορία, όπου το αφήγημα είναι τόσο δυνατό όσο το καθαρό ιστορικό γεγονός. Από το Κοράνι μέχρι τον Σαίξπηρ, η πόλη με τα τρία ονόματα –Βυζάντιο, Κωνσταντινούπολη, Ιστανμπούλ–, αντηχεί ως ιδέα και ως τόπος και ξεπερνά τα σύνορά της, πραγματικά και φανταστικά. Στο επικό αυτό βιβλίο, η Χιουζ μάς οδηγεί σ’ ένα μαγευτικό ιστορικό ταξίδι από τη νεολιθική εποχή στο παρόν, μέσω των πολλών ενσαρκώσεων μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις, εξερευνώντας τρόπους με τους οποίους η επιρροή της διαμόρφωσε τον ευρύτερο κόσμο.

Η Χιουζ μελετά αυτό που απαιτείται για να γίνει μια πολιτεία και αφηγείται την ιστορία όχι μόνο αυτοκρατόρων, βεζίρηδων, χαλίφηδων και σουλτάνων, αλλά των φτωχών και όσων δεν έχουν φωνή, γυναικών και αντρών, των οποίων οι προσδοκίες και τα όνειρα επανεφηύραν την Κωνσταντινούπολη. Βασισμένο σε λεπτομερή έρευνα και στοιχεία που συλλέχθηκαν επί μια δεκαετία καθώς και νέα αρχαιολογικά ευρήματα, πρόκειται για ένα συναρπαστικό πορτρέτο μιας σπουδαίας πόλης.

*Εκδόσεις Ψυχογιός

ΚΑΝΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

Χάρη σε τρεις από τους καλύτερους και πλέον ευπώλητους συγγραφείς εφηβικής λογοτεχνίας παγκοσμίως –τον Τζον Γκριν, τη Μορίν Τζόνσον και τη Λόρεν Μάιρακλ–, η μαγεία των γιορτών αναδεικνύεται μέσα από τρεις διασκεδαστικές και τρυφερές αλληλένδετες ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλιών που κόβουν την ανάσα. Παραμονή Χριστουγέννων και η χειρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών μεταμορφώνει μια μικρή πόλη σε ρομαντικό καταφύγιο, σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Ή περίπου.

Στο κάτω κάτω κανείς δε θα περίμενε ότι μια περιπλάνηση μέσα στο κρύο, στη μέση του πουθενά, θα κατέληγε σ’ ένα μεθυστικό φιλί από έναν γοητευτικό ξένο. Και κανένας δε θα σκεφτόταν ότι μια βόλτα μέχρι ένα μαγαζί με βάφλες, θαμμένο στο χιόνι, θα οδηγούσε στον έρωτα με έναν παλιό φίλο. Ή ότι η ανακάλυψη της αληθινής αγάπης θα άρχιζε με μια βασανιστική πρωινή βάρδια σ’ ένα καφέ.

*Εκδόσεις Ψυχογιός

PIECE OF CAKE

“Blisscakes, cloudcakes, sparkcakes, worldcakes… Για μένα όλα είναι κέικ. Και είναι όλα υπέροχα”, λέει σχετικά με την κυκλοφορία του βιβλίου του ο Άκης Πετρετζίκης. Ένα βιβλίο με 120 συναρπαστικές, πρωτότυπες, γλυκιές συνταγές για κέικ, που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, όποιες κι αν είναι οι αγαπημένες του γεύσεις. Μια έκδοση που συγκεντρώνει τη δουλειά ετών και την επιθυμία του σεφ να σας προσφέρει πραγματικά το καλύτερο. Με τις 120 καλύτερες συνταγές για κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη, η απόλαυση γίνεται… piece of cake και κυριολεκτικά και μεταφορικά (Piece of cake (αγγλική έκφραση) = κομμάτι κέικ (κυριολεκτικά), πανεύκολο (μεταφορικά).

*Eκδόσεις Ψυχογιός

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ, ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΟ 2018

Ένα υπέροχο δώρο, κατάλληλο των ημερών κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για το Ημερολόγιο για το 2018, Λογοτεχνικές Διαδρομές στη Θεσσαλονίκη το οποίο συγκεντρώνει το έργο του καλλιτέχνη Άρι Γεωργίου φιλοξενώντας τα υπέροχα φωτογραφικά καρέ του από την πόλη σε συνδυασμό με λογοτεχνικά αποσπάσματα 56 Ελλήνων των Γραμμάτων.

Ένα μικρό αριστούργημα οδηγό για τον χρόνο σας το 2018 με καθοδηγητή σας κείμενα και στίχους του Νίκου Παπάζογλου, του Κώστα Λειβαδά, της Άλκης Ζέη, του Θωμά Κοροβίνη, του Στρατή Τσίρκα, του Κώστα Ταχτσή, του Μάρκου Βαμβακάρη και άλλων πολλών. Με φόντο τα στιγμιότυπα από τον φωτογραφικό φακό του σπουδαίου Άρι Γεωργίου, ο οποίος εδώ και χρόνια οργώνει τους δρόμους της γενέθλιας πόλης του και εκείνη αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως μέσα από χιλιάδες λήψεις.

*Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ

Ένα λουλούδι και ένα παιδί σε μια πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ. Η συνάντησή τους θα εγείρει ερωτηματικά, προσδοκίες και η αλληλεγγύη μεταξύ τους θα αποκαλύψει την δυνατότητα μιας καλύτερης και ομορφότερης ζωής. Μια ιστορία για την δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση, και την προσωπική επανάσταση. Η Μαρία Λυκάρτση προτιμούσε από παιδί να διαβάζει βιβλία παρά να παίζει κυνηγητό και κρυφτό. Καμία έκπληξη που, όταν μεγάλωσε, σπούδασε κλασσική Φιλολογία και Θεατρολογία σε ένα ακόμα έργο της που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

*Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

Θα σε κάνω βασίλισσα

Η υπόθεση της ιστορίας στο νέο βιβλίο του συγγραφέα Δήμητρα Τσιάκα εκτυλίσσεται σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Kεντρικής Ελλάδας παρουσιάζεται το χρονικό μιας οικογένειας που απλώνεται σε τέσσερις ολόκληρες γενιές. Ο έρωτας σκιαγραφεί την εξουσία του πάνω στους πρωταγωνιστές, αλλά και περιπλέκει στα αμαρτωλά πλοκάμια του τις δευτερεύουσες μορφές του έργου. Πρωταγωνίστρια είναι η Βάλια, μια αστή που έχει τις συνήθειες της Αθήνας, αλλά εγκλωβίζεται στην ομορφιά του μικρού της χωριού. Δεύτερο πρόσωπο του έργου είναι ο Κωνσταντίνος, ένα μικρό απλοϊκό βοσκόπουλο που τον κυριεύει κι αυτόν το συναίσθημα του έρωτα και παγιδεύεται από τις αριστοκρατικές και άγνωστες σ’αυτόν συνήθειες που φτάνουν στο χωριό του. Όλα αυτά γίνονται κάτω από το κράτος τριών πολέμων, που στιγματίζουν τη ζωή των πρωταγωνιστών και χάνονται τρεις γενιές από τα αμέτρητα δεινά τους.

*Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Αν η μαγεία μπορούσε να σας αγγίξει στα ξαφνικά στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων αγορών σας; Αν μικρά και μεγάλα… παιδιά είχαν την δυνατότητα να χαθούν σε ένα παραμυθένιο γιορτινό σύμπαν στο κέντρο της πόλης;

EΚΠΛΗΞΕΙΣ, ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟ ONE SALONICA

Καθόλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όσο οι επισκέπτες θα πραγματοποιούν τις αγορές τους στο One Salonica, δημιουργικά εργαστήρια, ξυλοπόδαροι, μασκότ ξωτικών και ένας Άγιος Βασίλης θα φροντίζουν να κάνουν την περιήγηση στους διαδρόμους του μεγάλου εμπορικού κέντρου, την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, έχει στηθεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μικρών παραστάσεων και εργαστηρίων για παιδιά, που άπτεται του κλίματος των ημερών. Μην χάσετε, μεταξύ άλλων, την παράσταση «Η Μαγιά των Χριστουγέννων», το Σάββατο 23/12 στις 17.00 το απόγευμα και την παράσταση «Αλμυροί Κουραμπιέδες του Φαίδωνα» στις 27/12 στις 17.00.

*Εμπορικό κέντρο One Salonica, Γιαννιτσών & Κωλέττη, τηλ. 2310545489

Ταξίδι στην μαγεία των Χριστουγέννων από τον Αστερόκοσμο

Σε 23.000 τ.μ. εκτείνεται η μαγεία της χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης, εντός της ΔΕΘ σε τρία πλήρως στεγασμένα και προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες περίπτερα, καθώς εκεί θα βρίσκονται συγκεντρωμένα θεματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και ένα πλούσιο Fun Park με 16 παιχνίδια Λούνα-Παρκ και δύο στεγασμένα παγοδρόμια μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, παιχνίδια, επιδείξεις αγωνισμάτων και ακροβατικών, face painting, συναυλίες κτλ, συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα του Αστερόκοσμου.

Με μόνο 7 ευρώ εισιτήριο και απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις του, δωρεάν είσοδο στο ένα μέλος κάθε πενταμελούς οικογένειας, δωρεάν είσοδος για τα παιδιά κάτω του ενός μέτρου και δωρεάν πάρκινγκ με είσοδο των οχημάτων από την πύλη εμπορίου.Το ωράριο λειτουργίας του Αστερόκοσμου έχει ως εξής: Καθημερινές 11/12-22/12 17:00 με 22:00, Σαββατοκύριακα 11:00 με 22:00 και από 23/12-7/1 11:00 με 22:00.

*Περίπτερα 13, 14 και 15, μέχρι τις 9/1/2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης

Οι 5 πιο Χριστουγεννιάτικες συναυλίες της πόλης

Που αξίζει να πάτε τα παιδιά σας θέατρο τα Χριστούγεννα

Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά της πόλης και των πέριξ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα