Life

5+1 Podcast αυτοβελτίωσης που συστήνω ανεπιφύλακτα

Γιατί στο τέλος της ημέρας μόνο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας

Στέλλα Μπίμπα
51-podcast-αυτοβελτίωσης-που-συστήνω-ανεπιφύ-1028865
Στέλλα Μπίμπα

Τα Podcast στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα, σε σημείο που έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα και το ραδιόφωνο. Αυτό γιατί σε ένα έντονο 24ωρο μπορείς να ακούσεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή την αγαπημένη σου εκπομπή και να νιώσεις ότι έχεις μαζί σου μια συντροφιά που σε ενημερώνει, διασκεδάζει, και γιατί όχι να σε συμβουλευσεί.

Σε αυτό το συμβουλευτικό κομμάτι τους θα δώσουμε έμφαση ,καθώς σε αυτήν την εξαιρετικά γρήγορη σε ρυθμούς εποχή που βιώνουμε ,δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνάνε φάσεις έντονου στρες και αναζητάνε βοήθεια με διάφορους τρόπους (ψυχολογική υποστήριξη, φυτικά σκευάσματα κλπ.) . Ενώ δεν είναι λίγοι και  εκείνοι που αρνούνται να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια ζώντας με τον φόβο πως θα φανεί κάτι  τέτοιο στον περίγυρο τους.

Γι’ αυτούς του τύπους λοιπόν θα σου προτείνω 6 Podcast αυτοβοήθειας , που μέσα από απλές συμβουλές που θα σου προτείνουν θα καταφέρεις να λύσεις τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ζωή και καθημερινότητα σου και να ανακαλύψεις τον εσώτερο και πιο χαρούμενο εαυτό σου.

Πάμε να δούμε αναλυτικότερα τα 5 +1 Podcast που σου προτείνω:

1. Η ‘‘Τροφή για Σκέψη” είναι ένα από τα πρώτα ελληνικά Podcast με δημιουργούς τον Γεώργιο Κουτρούλη και Μάξιμο Γιώργο , βάσισαν την θεματολογία της εκπομπής τους  θίγοντας  θέματα προσωπικής ανάπτυξης, σχέσεων και ότι αφορά τον άνθρωπο γενικότερα και τις όποιες δυσκολίες μπορεί να περνάει με το να προτείνουν λύσεις και να βοηθάνε τους ακροατές τους. Τα επεισόδια ανάλογα το θέμα είναι διάρκειας 20 με 60 λεπτά και είναι διαθέσιμα στο spotify, στην apple αλλά και διαδικτυακά στο podlist.gr και στα κανάλια τους στο youtube.

2. Με το ”Mind your Mind” Τhe feel good podcast o Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης , μέσα από τα επεισόδια του προσπαθεί όντως να μας κάνει να αισθανθούμε καλά με το να μας  ωθεί   στην αυτοβοήθεια αλλά και την αυτοβελτιώση αλλά και να μας προτείνει ιδέες και εργαλεία που στοχεύουν στην πρακτική της ενσυνείδητής και κατ’ επέκταση στη απόκτηση ευεξίας, καλύτερης ποιότητας ζωής και ενέργειας. Τα επεισόδια  διάρκειας από 9 ως και 20 λεπτά μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στην apple και  στο spotify αντίστοιχα αλλά και διαδικτυακά στο podlist.gr και στο konstantinosc.com.

3.Όλοι μας θυμόμαστε την ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου που είχε συγκλονίσει τον κόσμο, αυτό ωστόσο δεν την έριξε και όλα αυτά που της συνέβησαν την έκαναν να βγει πιο δυνατή. Αυτή λοιπόν την δύναμη αποφάσισε να την μοιραστεί με όλους εμάς μέσα από το ”Ιωάννα” podcast και να μοιράσει απλόχερα το αίσθημα της αισιοδοξίας, φιλοξενώντας άτομα που κατάφεραν να ξαναγεννηθούν μετά από τραυματικά γεγονότα και να αποτελέσουν το δικό μας στήριγμα σε ότι μας απασχολεί και μας ρίχνει, περνώντας το μήνυμα ότι με τον καιρό όλα φτιάχνουν. Το ”Ιωάννα” podcast μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο στο pod.gr  καθώς και στο apple , google και spotify podcasts.

4. Από μια πιο επαγγελματική σκοπιά η Αριάδνη Λεπτοπούλου όντας Κλινική Ψυχολόγος μέσα από το ‘’Closer’’  έρχεται να μας βοηθήσει να δούμε όσα δεν μπορούμε να δούμε και να μάθουμε κάτι παραπάνω για τον εαυτό μας αλλά και να φτιάξουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους . Σε 13 επεισόδια( προς το παρόν) διάρκειας 8 με 15 λεπτά .Μπορούμε να κάνουμε την ψυχανάλυση που πάντα θέλαμε αλλά διστάζαμε να μπούμε στην διαδικασία . Τα επεισόδια του podcast μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στην apple, στο spotify και διαδικτυακά στο podlist.gr αλλά και στο ariadnileptopoulou.gr.

5.Με το ”Καλύτερα δεν  γίνεται” η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου ως life coach έρχεται μέσα από το podcast της να μας  δώσει ώθηση ώστε να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε το εσωτερικό μας μεγαλείο και να διεκδικήσουμε  όλα όσα ονειρευόμαστε .Γιατί η ζωή μας σε όλα τα επίπεδα είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είναι μια ζωή που αξίζει να την ζούμε .Τα επεισόδια είναι στο σύνολο τους 74 (αναμένουμε και σε άλλα )και μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στην apple ,google και spotify podcasts και online στο podlist.gr  αλλά και στο κανάλι της στο youtube.

6. Τέλος για τους λάτρεις του ξένου podcast ,προτείνω το ‘’ The Psychology of your 20’s ‘’  της Jemma Sbeg . To να βρίσκεσαι στην 2η δεκαετία της ζωής σου είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να βιώσει κάποιος . Είναι η δεκαετία στην οποία αρχίζεις να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και να θέτεις τις βάσεις ως προς το τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον  επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Με το podcast της λοιπόν η Jemma Sbeg αναλύει θέματα της καθημερινότητας με έναν δικό της τρόπο , φέρνοντας παραδείγματα πολλές φορές από όταν ήταν και εκείνη 20 χρονών . Στα άπειρα επεισόδια που θα βρεις στο spotify , θα δεις ότι το να ζεις δεν είναι κάτι επίφοβο και ότι όλα τα εμπόδια είναι εμπειρίες , το κακό φίλοι μου είναι να φοβάσαι και να καταλήγεις να μην ζεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα