5 γρήγορα και δοκιμασμένα γλυκά να κάνεις τώρα

Δοκιμασμένα ένα προς ένα.

Parallaxi
5-γρήγορα-και-δοκιμασμένα-γλυκά-να-κάνε-246348
Parallaxi

Είσαι σπίτι και θέλεις να φας κάτι γλυκό αλλά βαριέσαι να κάνεις υπερπαραγωγές και δεν έχεις πολλά υλικά; Ορίστε κάποιες εύκολες και γρήγορες συνταγές για να μην κουράσεις και πολύ τα χεράκια σου και να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου για γλυκό. Και μη σου πω να τα έχεις και καβάτζα για όταν έχεις καλεσμένο και δεν έχεις να κεράσεις. Έχουμε και λέμε…

Dulce de Leche ή αλλιώς παίρνεις το ζαχαρούχο γάλα και το βράζεις

“Πολύ δύσκολη” συνταγή. Σου αρέσει η καραμέλα; Έχεις κάψει τα μυαλά σου διαβάζοντας όλες αυτές τις συνταγές που σε θέλουν να καραμελώνεις τη ζάχαρη στη φωτιά και να προσθέτεις κρέμα γάλακτος, όλα με λεπτεπίλεπτο και περίτεχνο τρόπο; Άστο στην άκρη και πιάσε ζαχαρούχο. Παίρνεις ένα (ή και δύο και τρία, να βρίσκονται) απλό κουτί ζαχαρούχο γάλα και το βάζεις όπως είναι κλειστό σε μια κατσαρόλα, το καλύπτεις με νερό και το αφήνεις να σιγοβράσει για 2 ή και 3 ώρες, ανάλογα με το πόσο πηχτό το θέλεις. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις κατά την εκτέλεση της “συνταγής” είναι που και που να προσθέτεις νερό για να παραμένει καλυμμένο το κουτί, καθώς στο πολύωρο βράσιμο θα εξατμίζεται. Αφού κρυώσει λίγο, ανοίγεις το κουτί σου και απολαμβάνεις πραγματικά υπέροχη καραμέλα γάλακτος. Και μην το σνομπάρεις, στη Λατινική Αμερική είναι παράδοση και του έχουν δώσει και όνομα που ακούγεται γκουρμέ. Αν σας ρωτήσουν οι φίλοι σας τι τους σερβίρετε, θα πείτε, δίχως ψέματα, μα… είναι Dulce de Leche.

Μπεζέδες

Τους συναντάτε σήμερα και σαν μαρέγκες και σε πάβλοβες, αλλά μη σας τρομάζουν. Επί της ουσίας έχουν μόνο δύο υλικά που πάντα θα βρείτε στο σπίτι σας. Ασπράδια αυγών και ζάχαρη. Παίρνετε 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου και, προσθέτοντας σταδιακά 200 γρ κρυσταλλικής ζάχαρης, τα χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματίζουν απαλές κορυφές. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού για να γυαλίσει το μίγμα και αν σας αρέσουν οι ακόμα πιο περίτεχνες καταστάσεις, βάζετε και μια σταγόνα χρώματος, αν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας και σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αραδιάζετε τους μπεζέδες σας. Αν θέλετε όμορφο σχέδιο χρησιμοποιείτε κορνέ, αλλά είπαμε, εμείς τα θέλουμε γρήγορα. Ψήνετε τους μπεζέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Έτοιμοι.

Κυδώνια στο φούρνο

Τι θα χρειαστείς; Τέσσερα κυδώνια (ή όσα τραβάει η όρεξή σου), που θα τα τρίψεις να φύγει το χνούδι, θα τα κόψεις στη μέση, θα βγάλεις τα κουκούτσια και θα τα κόψεις χοντρές φέτες. Απλώνεις μια λαδόκολλα σε ταψί, τα στρώνεις όμορφα στη σειρά και πασπαλίζεις με μία κούπα ζάχαρη, λίγο νερό, χυμό λεμονιού, κανέλα και γαρύφαλλο. Τα ψήνεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν και να σχηματίσουν με τη ζάχαρη εκείνο το υπέροχο κόκκινο ζελέ. Έτοιμα και σπιτικά.

Γλύκισμα γιαουρτιού με βρώμη και σταφίδες ή φρούτα

Όχι γλυκό-γλυκό, αλλά απολαυστικότατο, υγιεινό, χορταστικό και πάνω από όλα γρήγορο. Go-to γλύκισμα που κάνει και καλό. Παίρνεις ένα κυπελλάκι σταγγιστό ή απλό γιαούρτι, και προσθέτεις μέσα τρεις κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης και μια μεγάλη κουταλιά της σούπας είτε σταφίδες, που όλο κι από κάποιο κέικ θα σου έχουν περισσέψει, είτε αποξηραμένα φρούτα και superfoods, όπως κράνμπερι και γκότζι μπέρι, είτε φρέσκα φρούτα του δάσους, είτε οποιοδήποτε φρούτο τυχαίνει να βρίσκεται στο ψυγείο σου. Ο συνδυασμός μπορεί να φαίνεται απλός, αλλά είναι δυνατός και ξεγελάει όμορφα. Δοκιμάστε το και θα σας γίνει συνήθεια. Σημειώστε πως μια καλή παραλλαγή αποτελεί και το κλασικό κι αγαπημένο γιαούρτι με καρύδια και μέλι, άλλος φανταστικός συνδυασμός.

Και το καλύτερο για τελευταίο…

Κέικ σοκολάτας του ενός σκεύους

Κέικ σοκολάτας χωρίς σοκολάτα γίνεται; Κι όμως γίνεται, και μάλιστα με υλικά που δεν θα περίμενες. Αυτή η δοκιμασμένη και γρήγορη συνταγή θα ικανοποιήσει κάθε λιγούρα σε μια στιγμή που δεν σου βρίσκεται ούτε σοκολάτα, ούτε αυγά, ούτε βούτυρο για το καθιερωμένο κέικ. Και ετοιμάζεται στο ίδιο σκεύος μέσα στο οποίο θα μπει στο φούρνο, με απροσδόκητα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε και λέμε, θα χρειαστείς: 185 γρ αλεύρι, 20 γρ (3 κουταλιές σούπας) άγλυκο κακάο, 200 γρ ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, μια πρέζα αλάτι, μια βανίλια, 240 ml κρύο νερό (ένα ποτήρι) και 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο.

Σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών, ανακατεύετε καλά αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, βανίλια, σόδα και αλάτι. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο του μίγματος, και προσθέτετε το ηλιέλαιο, το ξύδι και το κρύο νερό. Τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Όπως είναι, παίρνετε το ταψί, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, και το ψήνετε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε δοκιμαστικά στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Κι αν τυχαίνει και έχετε και σοκολάτα, τη λιώνετε σε μπεν μαρί και περιχύνετε το υπέροχο κέικ σας. Είπαμε, δοκιμασμένα πράγματα. Και είναι και vegan.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα