Life

6 trends που θα λατρέψεις και θα σε κάνουν καλύτερο instagrammer

Αφού το κάνεις κάντο σωστά!

Μυρτώ Τούλα
6-trends-που-θα-λατρέψεις-και-θα-σε-κάνουν-καλ-425678
Μυρτώ Τούλα

Τα social media είναι κυρίαρχο κομμάτι της καθημερινότητας σου. Αντιπροσωπεύουν το προφίλ σου, τις σκέψεις σου, την κουλτούρα και την ζωή σου γενικά. Το Instagram έχει είναι ένα κοινό χόμπι, και εξελίσσεται μέρα με την μέρα όλο ένα και περισσότερο, γίνεται επάγγελμα, γίνεται τόπος αναψυχής, γίνεται ένας μια κοινότητα που όλοι αφιερώνουμε χρόνο. Είσαι κι εσύ από αυτούς που τρελαίνεσαι για προσεγμένα προφίλ στο Instagram; Σου έχω μερικά tips που θα σου λύσουν ταχέρια.

1. Το θέμα και το στιλ του λογαριασμού σου.

Όπως και να το κάνουμε οι followers σου μπαίνουν συχνά στο προφίλ σου, κι αυτό που τους μένει στο μυαλό είναι οι 6 πρώτες φωτογραφίες σου. Αν θέλεις λοιπόν να έχεις αρμονικό προφίλ οφείλεις να προσέχεις τις 6 πρώτες φωτογραφίες σου, οι οποίες πρέπει να έχουν παρόμοια ή ίδια φίλτρα και κοινό θέμα. Για παράδειγμα αν ταξίδεψες όπουδήποτε ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το κεντρικό σου θέμα στο Instagram.  Με αυτό τον τρόπο μετατρέπεις τον λογαριασμό σου σ’ένα αρμονικό αlbum φωτογραφιών με θέμα που ιντριγκάρει τα άτομα που σε ακολουθούν.

2. Βγάλε ένα πρόγραμμα.

Ψάχνοντας τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, και αν το έχεις μετατρέψει εταιρικό ή κοινώς προσωπικό ιστολόγιο, μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τα δικά σου στατιστικά και ποιά μέρα έχεις μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό σου. Έτσι δημιουργείς ένα πρόχειρο πρόγραμμα που θα ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου, για να κρατάς τους followers σου συντονισμένους και να διατηρείς σταθερό αριθμό likes και comment. Παραδείγματος χάρη Τετάρτη στις 16:00 και Κυριακή στις 18:00, καθώς σύμφωνα με έρευνες αυτές είναι οι μέρες που όλοι μας καταναλώνουμε πολύ χρόνο στα social.

3. Οι σωστές φωτογραφίες κάνουν το σωστό profile

Το Instagram είναι όπως ξέρουμε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται μόνο στις φωτογραφίες, γι αυτό και σου είναι πολύτιμες, καθώς η εποχή των πρόχειρων φωτογραφιών έχει πια περάσει. Βασικό στοιχείο των φωτογραφιών σου είναι ο κατάλληλος φωτισμός, το τοπίο και το χρώμα καθώς και οι φωτογραφίες που βασίζονται στο μπλε και στο κόκκινο είναι αυτές που όλοι αγαπάμε και δίνουμε τα likes μας. Τι εννοώ με αυτό, ένα ηλιοβασίλεμα πάντα θα σου τραβήξει την προσοχή. Μην ανεβάζεις φωτογραφίες που δεν έχουν αυτό το κάτι που εσύ αναζητάς απλά και μόνο για να γεμίσεις το profile σου. Και προσοχή με το edit καθώς η απλότητα είναι το ήμισυ του παντός.

4. Stories

Έχουν έρθει στην ζωή μας τα τελευταία 3 χρόνια και όσο και να μην το παραδεχόμαστε είναι πάρα πολύ χρήσιμα. Προσπάθησε να ανεβάζεις κάθε μέρα τουλάχιστον ένα στόρι και βάλε τοποθεσία, σύμφωνα με έρευνες οι τοποθεσία στις ιστορίες σου μπορεί να σου αυξήσει περίπου 24% πάνω τους followers σου. Δημιούργησε highlights με θέματα και τοποθεσίες φωτογράφισε σημεία τις πόλης καφέδες και φαγητό αυτά είναι που όλοι παρατηρούμε και δεν προσπερνάμε.

5. Αθάνατα Hashtag! Εμείς τα θεωρούμε περιττά και ξεπερασμένα αυτά όμως εξελίσσονται συνέχεια, μέσα από τα hashtag μπορείς να ανεβάσεις την φωτογραφία σου στην αρχική σελίδα του Instagram. Σου έχω μαζέψει 25 βασικά: #lategram (αν πρόκειται για παλιά αναδημοσίευση) #TFLers #tweegram #photooftheday #amazing #sun #sea #flowers #smile #love #hapiness #body #girl #boy #look #instalike #instagood #iphoneonly #samsungonly #instago #all_shots #colorful #style #instacool #instadaily

6. Οι εφαρμογές που θα σου λύσουν τα χέρια

Μιλώντας για εφαρμογές σου έχω μαζέψει ότι εγώ χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση για τηνεύκολη διαχείριση του λογαριασμού μου δοκίμασε τες!

Huji Cam: Πρόκειται για μία εφαρμογή που είναι πλέον αρκετά δημοφιλής, μπορεί πολύ εύκολα να μετατρέψει μία απλή φωτογραφία σου σε retro. Παίζει με τα χρώματα, προσθέτει φωτεινές λάμψεις και μπάρες neon, επεξεργάζεται αυτόματα τις φωτογραφίες σου και δημιουργεί μία vintage essance.

Airbrush: Και ποιός δεν θα ήθελε να αφαιρέσει τα σημάδια γήρανσης, να κρύψει τα περιττά κιλάκια, να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά και στα μάτια του, με λίγα λόγια να γίνει άλλος άνθρωπος; Αυτή, λοιπόν, είναι η ιδανική εφαρμογή για σένα που ψάχνεις να κρύψεις τις ατέλειες και που προβληματίζεσαι για την φωτο-αγένεια που πιστεύεις ότι έχεις.

Unfold: Αυτή είναι η εφαρμογή η οποία θα ομορφύνει τα στόρι σου. Με το Unfold έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις 2 φωτογραφίες σε ένα στόρι με φόντο μινιμαλίστικα templates και φιλμ polaroid ή φωτογραφικής μηχανής, γράφοντας μία λεζάντα με καλλιγραφικούς χαρακτήρες. Είναι αυτά τα στόρι που τα βλέπεις στις influencers καιζηλεύεις μην αργείς!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα