Life

7 tips της επιστήμης για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

Παρασκευή, έρωτας και πεταλούδες. Κάνε τα μαγικά σου.

Parallaxi
7-tips-της-επιστήμης-για-να-κάνεις-κάποιον-ν-362098
Parallaxi

Όταν οι πεταλούδες αρχίζουν και κάνουν βόλτες μέσα στο στομάχι σου, ψάχνεις χιλιάδες τρόπους να κάνεις το αντικείμενο του πόθου σου να σε ερωτευτεί. Τεχνικές που βγαίνουν από το ένστικτό σου, άλλες δανεισμένες από τις συμβουλές φίλων και ορισμένες που προκύπτουν από ένα πιο επιστημονικό background είναι τα «όπλα» σου. Για το τελευταίο κομμάτι, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω 7 tips που προκύπτουν ως συμπέρασμα από έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν:

#1 Στο πρώτο ραντεβού, πάρε καφέ – όχι παγωτό: Οι έρευνες που έχει συντάξει ο Joan Bargh του Yale για τη σχέση της θερμοκρασίας του σώματος με την προσωπικότητα, είναι ένας καλός οδηγός για την παραγγελία που θα κάνεις στο πρώτο σου ραντεβού. Όταν νιώθουμε θέρμη στο σώμα μας, τείνουμε να συμπεριφερόμαστε και πιο θερμά απέναντι στους άλλους. Άρα, μια κούπα ζεστός καφές είναι η ιδανική επιλογή στο παρθενικό τετ-α-τετ σου με τον άλλον.

#2 Να είσαι καλός άνθρωπος, πάνω από όλα: Μία μεγάλη έρευνα του 2010 χώρισε 2.100 άνδρες φοιτητές πανεπιστημίου σε τρεις κατηγορίες. Στο πρώτο group δόθηκαν φωτογραφίες γυναικών και ζητήθηκε να αξιολογήσουν αν τις έβρισκαν ελκυστικές ή όχι. Στις δύο άλλες ομάδες μοιράστηκαν φωτογραφίες μαζί με πληροφορίες για την προσωπικότητα τους. Αυτές που συνδέθηκαν με περισσότερα θετικά στοιχεία στον χαρακτήρα τους, ορίστηκαν ως οι πιο ελκυστικές από τους συμμετέχοντες.

#3 Να ακούς, να αφουγκράζεσαι: Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε 373 ζευγάρια ανακάλυψε ότι αυτοί που μπορούσαν να συζητήσουν μεταξύ τους ήρεμα και να ακούσουν την επιχειρηματολογία του συντρόφου τους, ήταν λιγότερο πιθανό να χωρίσουν σε σύγκριση με τα ζευγάρια που δεν είχαν αυτή την εποικοδομητική συνήθεια.

#4 Πες ευχαριστώ, δεν βλάπτει: Έρευνα έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ένιωθαν ευγνωμοσύνη για μια συγκεκριμένη πράξη του συντρόφου τους, αισθάνονταν ταυτόχρονα πιο κοντά του.

#5 Μπες στη διαδικασία να αυτοσαρκαστείς: Ερευνητές του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 79% των συμμετεχόντων στην έρευνα που διεξήγαγαν προτιμούσαν να βγουν με κάποιον που αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού του, παρά με κάποιον που έχει την τάση να κρύβεται. Μίλησε για σένα, ακόμα και εκείνες τις αναμνήσεις που δεν είναι και οι αγαπημένες σου.

#6 Δημιούργησε την κοινή σας κρυφή γλώσσα: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, τα inside αστεία που μοιράζεσαι με το άλλο σου μισό δημιουργούν μια κοινή γλώσσα που με τη σειρά της βαθαίνει τον ρομαντικό δεσμό που σας δένει. Επιπλέον, άλλη έρευνα έχει καταδείξει ότι τα ζευγάρια που διαρκούν στο πέρασμα του χρόνου καταλήγουν να αποκτούν κοινά χαρακτηριστικά στην ομιλία τους.

#7 Φίλα με πάθος: 695 ενήλικες συμμετείχαν σε μια έρευνα στο Scienceofrelationships.com, αξιολογώντας τα καλύτερα και τα χειρότερα φιλιά που έχουν δώσει. Στην πλειοψηφία τους, τα αξιομνημόνευτα φιλιά ήταν εκείνα που δόθηκαν με πάθος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία σημάδια ενός ερευνητή που δείχνουν ότι μπορεί να σε απατήσει

Πηγή: Business Insider

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα