Αυτές είναι οι 9 τροφές που δεν πρέπει να τις τρως ωμές

Και η ωμοφαγία έχει τα όρια της.

Parallaxi
αυτές-είναι-οι-9-τροφές-που-δεν-πρέπει-ν-369728
Parallaxi

Η ωμοφαγία είναι μία διατροφική τάση που έχει κάνει την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια. Είναι επιβεβαιωμένο πλέον ότι όντως μερικές τροφές δεν πρέπει να τις τρώμε βρασμένες γιατί χάνουν τα θρεπτικά του συστατικά, αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις που μπορεί να βλάψουν τις υγεία σου, αν φας κάποια τρόφιμα ωμά.

Κόκκινα Φασόλια

Τα ωμά κόκκινα φασόλια περιέχουν την τοξίνη φυτοαιμαγλουτινίνη που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη γαστρεντερική δυσφορία και συμπτώματα παρόμοια με την τροφική δηλητηρίαση. Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι και η καλύτερη σου να σε τρέχουν στα νοσοκομεία.

Κοτόπουλο 

Εντάξει, είμαστε σίγουροι πως το γνωρίζεις απλά το επιβεβαιώνουμε. Το κοτόπουλο δεν πρέπει να τρώγεται καθόλου ωμό. Έστω και λίγο αίμα να δεις δε θα πρέπει να το ριψοκινδυνεύσεις διότι είναι πολύ πιθανό να «γνωρίσεις» τη σαλμονέλα, πράγμα κάκιστο.

Λουκάνικα

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA), τα λουκάνικα είναι ασφαλής μόνο όταν είναι μαγειρεμένα, διότι ωμά περιέχουν μολυσμένα βακτήρια Listeria.

Πατάτες

Αν φας ωμές πατάτες (που γιατί να τις φας; αλλά τέλος πάντων) θα έχεις μετά να ανέβεις τον γολγοθά των γαστρεντερολογικών επιπλοκών. Μπορεί να μην είναι τόσο φρικτό όσο τα άλλα, αλλά υποσχέσου μας πως δεν θα το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!

Φύτρες Alfalfa

Είναι όσπριο και ανήκει στην κατηγορία των ψυχανθών και μπορείς να τα βρεις στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Μπορεί οι alfalfa να είναι πολύ υγιεινές, ωστόσο σε ωμή εκδοχή, είναι εξαιρετικά ευάλωτες στο βακτήριο E.coli, στη σαλμονέλα και τη λιστέρια.

Δείτε επίσης: Οι 9 απαγορευτικές τροφές για το έντερό σου

Μελιτζάνα 

Η μελιτζάνα μπορεί να είναι νόστιμη όταν είναι μαγειρεμένη αλλά δεν πρέπει να την φας ποτέ ωμή λόγω της τοξικής ουσίας ονόματι σολανίνης που περιέχει. Πίστεψα μας είναι πολύ επικίνδυνη.

Πικραμύγδαλα

Ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις έξω στη φύση είναι να δεις μια αμυγδαλιά και να πας να φας τον καρπό της. Γιατί μπορεί να είναι πικραμύγδαλο, το οποίο περιέχει υδροκυανικό οξύ και, μάλιστα, 60-70 πικραμύγδαλα είναι θανατηφόρα δόση για έναν ενήλικα.

Άγρια Μανιτάρια

Τα μανιτάρια μπορεί να είναι πολύ θρεπτικά αλλά είναι προτιμότερο να τα αγοράζεις από το κατάλληλο μαγαζί. Τα ακατέργαστα μανιτάρια συγκεντρώνουν μία τοξίνη που λέγεται αγαριτίνη και σύμφωνα με διάφορες μελέτες έχει καρκινογόνο δράση.

Αλεύρι

Η αλήθεια είναι πως αυτό πόνεσε. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από την γεύση του ζυμαριού; Για το καλό της υγείας σου όμως θα πρέπει να βγάλεις το δάχτυλο σου από το μπολ. Το αλεύρι κατά διάρκεια της μεταφοράς του στο σούπερ μάρκετ είναι πιθανό να έρθει σε επαφή με παθογόνα βακτήρια όπως το Ε.Coli, τα οποία μόνο με το μαγείρεμα μπορούν να εξολοθρευτούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 τρόφιμα που δεν πρέπει με τίποτα να τρως πρώτα το πρωί

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα