Αγορά

2οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα Tablet, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού

Parallaxi
2οι-φιλολογικοί-αγώνες-μαθητών-γυμνασ-187400
Parallaxi

Σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης και αναζήτησης, 80 μαθητές από 16 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων», το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017! Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, παρουσία Πανεπιστημιακών, Σχολικών Συμβούλων και εκλεκτών φίλων της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ».

dela2Συγκεκριμένα, με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από δύο γραπτές δοκιμασίες και μια συναρπαστική τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»!

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.

delaΟι νικητές:

  • KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ (Α΄ Γυμνασίου – 3ο Γυμνάσιο Νάουσας) 1η θέση στον Διαγωνισμό Ιστορίας
  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΧΤΙΔΗΣ (Β΄ Γυμνασίου – Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ) 1η θέση στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας
  • ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (Γ΄ Γυμνασίου – Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ) 1η θέση στον Διαγωνισμό Ετυμολογίας

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, αλλά κυρίως που τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ελληνικής Ιστορίας και Γλώσσας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα