Η ΔΕΘ-Helexpo στηρίζει το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του ΑΠΘ

Η ΔΕΘ-Helexpo δώρισε μέρους του τεχνολογικού εξοπλισμού από την εφαρμογή AMANDA στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

Parallaxi
η-δεθ-helexpo-στηρίζει-το-εργαστήριο-τηλεπικ-173333
Parallaxi

Την απόφαση να δωρίσει στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ μέρος του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση της εφαρμογής AMANDA κατά τη διάρκεια της 81ηςΔΕΘ έλαβε η ΔΕΘ-Helexpo. Η εφαρμογή AMANDA αναπτύχθηκε από τέσσερις φοιτητές του Τμήματος, με την καθοδήγηση του καθηγητή κ.Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, υπεύθυνου της Μονάδας Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί δε μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα, στην οποία ο χρήστης ενημερώνεται για το φαινόμενο του bullying (σχολικός εκφοβισμός) και μαθαίνει τρόπους για την αντιμετώπισή του.

ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣΓια τις ανάγκες της παρουσίασης της AMANDA η ΔΕΘ-Helexpo είχε προμηθευτεί ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (VR), συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ARTECITYA. Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αρτιότερη εκπαίδευση των φοιτητών και στην υποστήριξη του ερευνητικού έργου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ο εθνικός εκθεσιακός φορέας παρέδωσε προ ημερών τέσσερα σετ εξοπλισμού VR στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ AMANDA ΣΤΗΝ 81Η ΔΕΘ«Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα μας δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξουμε και πάλι το ιδιαίτερα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του Εργαστηρίου» ανέφεραν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Με τη σειρά του ο διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών, κ. Χρήστος Αντωνόπουλος τόνισε: «Η υποστήριξη με αυτόν τον τρόπο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή που οι πόροι λιγοστεύουν συνεχώς, αναβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και ενισχύει, εκτός των άλλων, την προσπάθεια εξωστρέφειας του Εργαστηρίου, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει συνεχείς επιτυχίες και αξιόλογες διακρίσεις διεθνώς».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα