ΦΟΔΣΑ: Συμμετοχή στην Πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 4.0

Παρουσίασε την δική του εξέλιξη στην ψηφιακή εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω έξυπνων εργαλείων και εφαρμογών

Parallaxi
φοδσα-συμμετοχή-στην-πρώτη-έκθεση-ψηφ-832894
Parallaxi

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η ανάγκη για στρατηγικές επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και η υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων που θα προετοιμάσουν το μέλλον είναι μεγάλη και στην έκθεση Beyond δόθηκε η δυνατότητα να γίνει μια καλή αρχή.

Η έκθεση αποτέλεσε βήμα για τους Δήμους της Ελλάδας να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους στο πλαίσιο των smart cities , κανοντάς τους συνδιαμορφωτές μιας νέας εποχής για την τοπική αυτοδιοίκηση και το ψηφιακό μέλλον της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετείχε ενεργά, παρουσιάζοντας την δική του εξέλιξη στην ψηφιακή εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω έξυπνων εργαλείων και εφαρμογών. Πιο συγκεκριμένα, θεματική του περιπτέρου ήταν η εφαρμογή “Return the Good – Κάνε το καλό” που προσκάλεσε τους πολίτες να γίνουν πρεσβευτές καλής θελήσεως και να “ανακυκλώσουν το καλό” μέσω μιας δωρεάν, ηλεκτρονικής εφαρμογής στο returnthegood.fodsakm.gr, στην οποία γίνεται η καταγραφή καλών πράξεων.

Ο ΦοΔΣΑ ξεκίνησε μια τριπλή αποστολή:

Να ενημερώσει,

να ευαισθητοποιήσει

να ενεργοποιήσει

τον κάθε πολίτη να αλλάξει συνήθειες για ένα βιώσιμο, πράσινο μέλλον.

Η δράση αποτελεί μια ενεργή προσπάθεια του φορέα να φέρει την αλλαγή, με σύμμαχο την τεχνολογία. Ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη μηδενική παραγωγή απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία.

Δημιουργεί κίνητρα για να ενεργοποιήσει τον πολίτη να γίνει μέρος της πράσινης αλλαγής. “Μια ζωντανή, δια δραστική καμπάνια για έναν οικολογικό τρόπο ζωής.” Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής “Return the Good”, καθώς και με την ολοκληρωμένη προβολή σε ψηφιακά και παραδοσιακά μέσα, προβάλλει την ανάγκη για αλλαγή συνηθειών τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η εφαρμογή καταγραφής καλών πράξεων έρχεται να ενημερώσει και να δώσει στον πολίτη λύσεις για την καθημερινότητα που οδηγούν στην ουσιαστική μείωση των απορριμμάτων του, στην κατανόηση του προβλήματος και στο να καταλήγουν μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της νοοτροπίας.

Κοινός παρονομαστής για όλους είναι η αναγκαιότητα να προχωρήσει η Ελλάδα στις δομικές αλλαγές που χρειάζονται προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, αφού η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τόσο τις επιχειρήσεις όσο και το δημόσιο να υιοθετήσουν άμεσα ψηφιακές πρακτικές και λύσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα