Η ΙΚΕΑ προσφέρει γεύματα αγάπης σε συνεργασία με τη Σχολή Μαγειρικής La Chef Levi και τη ΜΚΟ «Μπορούμε»
H ΙΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Μπορούμε» έχει διαθέσει από το 2012 περισσότερες από 700.000 μερίδες φαγητού από τα εστιατόρια των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα συμβάλλοντας παράλληλα έτσι στην μείωση της σπατάλης των τροφίμων.
Η IKEA, εταιρεία του ομίλου Fourlis, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς που ακολουθεί, διοργάνωσε την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου μία κοινωνική δράση σε συνεργασία με την ΣΑΕΚ Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi και την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» αποσκοπώντας στην διατροφική υποστήριξη του Κέντρου «Φάρος του Κόσμου», του Υπνωτηρίου Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και του «Σωματείου Εθελοντών Αλληλεγγύης Albatros».
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του καταστήματος της ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη μαγείρεψαν εθελοντικά για καλό σκοπό με σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi πάνω από 200 γεύματα, τα οποία διατέθηκαν μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε» σε φορείς και δομές που το έχουν ανάγκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τους φορείς, ευχαριστώντας τους εθελοντές για αυτή τη δράση αλλά και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, ο οποίος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της φιλανθρωπικής δράσης που στόχο έχει να βοηθήσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας τις άγιες αυτές μέρες. Συγχαρητήρια και Καλές Γιορτές!»
Οι επιμέρους δράσεις που πραγματοποιεί η ΙΚΕΑ διαχρονικά, επισφραγίζουν τη δέσμευσή της να βρίσκεται πάντα δίπλα στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται ενισχύοντας τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Συγκεκριμένα, η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Μπορούμε» έχει διαθέσει από το 2012 περισσότερες από 700.000 μερίδες φαγητού από τα εστιατόρια των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα συμβάλλοντας παράλληλα έτσι στην μείωση της σπατάλης των τροφίμων.