IB Diploma Program Κολλεγίου Ανατόλια: Εντυπωσιακά ποσοστά εισαγωγής στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού το 2021
Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η επίδοση των τελειοφοίτων του IBDP (Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου) του Κολλεγίου Ανατόλια ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.
Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η επίδοση των τελειοφοίτων του IBDP (Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου) του Κολλεγίου Ανατόλια ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη καθώς η βαθμολογία τους ήταν η υψηλότερη βαθμολογία των τελευταίων χρόνων σε σχέση με τους μέσους όρους παγκοσμίως, και όλοι πέτυχαν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού της πρώτης και δεύτερης επιλογής τους.
Οι περισσότεροι μαθητές/-τριες έγιναν δεκτοί σε τουλάχιστον τρία πανεπιστήμια και σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές χώρες, σε κατευθύνσεις που συμπεριλαμβάνουν σχολές Νομικής, Ιατρικής, Πολυτεχνικών Σπουδών, Οικονομικών, Καλών Τεχνών, Ψυχολογίας.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των 81 τελειόφοιτων μαθητών/τριών, οι 79 έχουν ήδη γίνει δεκτοί στα πανεπιστήμια της επιλογής τους στις παρακάτω χώρες:
– 35 στις ΗΠΑ – οι 22 εκ των οποίων εξασφάλισαν υποτροφίες 4 εκ. δολαρίων συνολικά για όλα τα χρόνια των σπουδών τους (43.500 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο)
– 46 στη Μ. Βρετανία
– 41 στην Ολλανδία
– Τρεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά
Τα Πανεπιστήμια της πρώτης και δεύτερης επιλογής τους στα οποία έγιναν δεκτοί οι τριάντα πέντε (35) τελειόφοιτοι είναι (αλφαβητικά) τα εξής: American University, Boston University, Brandeis University, Columbia University, Connecticut College, Elmhurst University, Grinnell College, Hamilton College, Kenyon College, McGill University, New York University, Pomona College, Pratt Institute /College of Art and Design, Rhodes College, St. Olaf College, Tufts University, University of Pennsylvania, The University of Miami, University of Rochester, W.P.I., Vassar College.
● Μεταξύ των 29 μαθητών που αιτήθηκαν οικονομική βοήθεια, ικανοποιήθηκαν πλήρως οι ανάγκες 15 μαθητών ενώ ακόμη επτά (7) έλαβαν σημαντικά ποσά, αποσπώντας συνολικά υποτροφίες που ξεπέρασαν τα 4 εκ. δολάρια για τα τέσσερα χρόνια φοίτησής τους.
Ανάμεσα σε αυτούς και ενδεικτικά:
Ο Στυλιανός Ζαταγιάς έγινε δεκτός στο Pratt Institute/College of Art and Design για σπουδές Αρχιτεκτονικής.
● Το Pratt Institute βρίσκεται στην 8η θέση ανάμεσα σε 220 πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του κόσμου στις συγκεκριμένες σπουδές σύμφωνα με το QS World University Rankings by Subject 2021.
Ο Ιωάννης Καλαϊτζίδης υπότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια έγινε δεκτός στο University of Pennsylvania (UPenn) για σπουδές στη Φυσική.
● Το UPenn ανήκει στην κατηγορία των Ivy League ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, είναι ένα από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και πρωτοπόρο στον τομέα της έρευνας με απόφοιτους όπως ο Elon Musk και ο Warren Buffet.
Ο Παναγιώτης Κουτσούκος έγινε δεκτός στο Boston University με υποτροφία για σπουδές Μαθηματικών.
Το Boston University απένειμε υποτροφία στον μαθητή που πέτυχε το απόλυτο 45/45 στη βαθμολογία του IB (μόνο το 0,3% των μαθητών/τριών παγκοσμίως πετυχαίνουν αυτόν τον βαθμό) αναγνωρίζοντας το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδό του και το πολυδιάστατο προφίλ του ως υποψηφίου.
O Δημήτρης Κρανιώτης έγινε δεκτός στο Columbia University για σπουδές στις Οικονομικές και Νομικές Επιστήμες.
● Το Columbia University είναι ένα από τα πιο ιστορικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, ανήκει στην Ivy League κατηγορία με τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και διακρίνεται για το πολύ υψηλό επίπεδο των σπουδών του, και το εξαιρετικό δυναμικό των φοιτητών που συγκεντρώνει από όλον τον κόσμο.
Η Ηλέκτρα Παπαγεωργίου έγινε δεκτή στο Tufts University για σπουδές στην Ψυχολογία.
● Το Tufts είναι ένα από τα πιο γνωστά ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ χάρη στην πληθώρα και το υψηλό επίπεδο των σχολών του, το εύρος των σπουδών, και ένα πολύ αυστηρό σύστημα εισαγωγής που επιτρέπει μόνο στο 15% περίπου των αιτούντων να γίνουν δεκτοί.
Ο Δημήτρης Τζέπος, υπότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια έγινε δεκτός στο Vassar College για Σπουδές Φυσικής και Αστροφυσικής.
● Το Vassar College είναι ένα κορυφαίο, πρωτοπόρο ίδρυμα με αυστηρά κριτήρια επιλογής με φοιτητές που αναζητούν την ακαδημαϊκή καταξίωση μέσα από ένα ισχυρό πρόγραμμα με διαθεματικές επιλογές, εξωσχολικές δραστηριότητες και κοινωνικό ακτιβισμό.
Στα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας
Σαράντα επτά (47) τελειόφοιτοι ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας όπως τα University of Bath, University of Bristol, Cardiff University, Durham University, University of Edinburgh, University of Exeter, The University of Glasgow, King’s College, London, LSE: London School of Economics and Political Science, Manchester University, Newcastle University, Nottingham University, University of Oxford, Queen Mary University of London, St. Andrews University, Sussex University, Surrey University, UCL: University College London, University of Warwick, and the University of York.
Οι υποψήφιοι έχουν επιλέξει σπουδές στην Αρχιτεκτονική, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Οικονομικά και Διοίκηση Επιχείρησης, Χημεία, Επιστήμη Υπολογιστών, Μηχανική, Αγγλικά, Διεθνείς Σχέσεις, Νομική, Ιατρική, Νευροεπιστήμες, Πολιτική, Ψυχολογία.
Είκοσι οκτώ (28) έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια που κατατάσσονται στις 15 πρώτες θέσεις των καλύτερων Βρετανικών πανεπιστημίων σύμφωνα με τα Guardian University League Tables, και δέκα έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια που κατατάσσονται στις 16 πρώτες θέσεις των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως σύμφωνα με το QS World University Rankings.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι:
Μαρία Άννα Σιδηροπούλου, UCL – University College London, Νευροεπιστήμη
Ιωάννης Άγγελος Καρανάσιος, University of Oxford, Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Ελένη Βαριαμίδου, King’s College, University of London, Ψυχολογία
Ελεωνόρα Γώδη Σταμπολή, St. Andrews University, Διεθνείς Σχέσεις
Σμαράγδα Γκόλια, Queen Mary University of London, Ιατρική
Πανεπιστήμια στην Ευρώπη (Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία)
Σαράντα οκτώ (48) μαθητές/τριες ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Ολλανδία (TU Delft, University of Groningen, University of Amsterdam, Utrecht University, TU Eindhoven, Leiden University College), η Ιταλία (Bocconi University), η Ελβετία (ETH Zurich, EPFL) και η Γερμανία (Leipzig University, RWTH Aachen University, KIT Karlsruhe).
Από αυτούς οι 15 έγιναν δεκτοί κατόπιν συμμετοχής σε ειδικά τεστ αξιολόγησης σε πανεπιστήμια που κατατάσσονται στις 60 πρώτες θέσεις των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα τους σύμφωνα με το Shanghai World Rankings / QS World Rankings.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι:
Νικήτας Πέτρος, Bocconi University (#27 Shanghai World ranking in Economics), Οικονομικά και Διοίκηση
Αικατερίνη Θωμαή Παπανικολάου, UvA: University of Amsterdam (#14 Shanghai World ranking in Psychology), Ψυχολογία
Αλεξάνδρα Μπίνεβα, Maastricht University (#64 in QS World Rankings in Law) Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Κωσταντίνος Στεργίου, TU Delft (#57 in QS Global World Rankings), Επιστήμη Υπολογιστών και Μηχανική
Παναγιώτης Λαζαρίδης, Utrecht College of Pharmaceutical Sciences (#32 in QS World Rankings in pharmacology), Φαρμακευτικές Επιστήμες
Οι τελειόφοιτοι και οι τελειόφοιτες του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια πέτυχαν τον υψηλότερο μέσο όρο που έχει καταγράψει το σχολείο τα τελευταία χρόνια, 36.3 / 45.
- 31 από τους 81 μαθητές πέτυχαν εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, πάνω δηλαδή από 38 βαθμούς,
- ο αριθμός των μαθητών που αρίστευσαν είναι ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων ετών και το ποσοστό τους (38%) είναι πολύ υψηλότερο του παγκόσμιου μέσου όρου (22%).
- Ένας μαθητής πέτυχε το απόλυτο 45/45 (ποσοστό 0.3% παγκοσμίως)
- Πέντε μαθητές/-τριες πέτυχαν βαθμολογία 44/45 (ποσοστό 0.5% παγκοσμίως)