Αγορά

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων του Κολλεγίου Ανατόλια για μαθητές από όλη την Ελλάδα

To Κολλέγιο Ανατόλια διευρύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του και δίνει τη δυνατότητα φέτος σε παιδιά εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων έως 100% με διαμονή στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Parallaxi
υποτροφίες-διδάκτρων-και-τροφείων-το-179550
Parallaxi

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια διευρύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του και δίνει τη δυνατότητα φέτος σε παιδιά που κατοικούν εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων έως 100% με διαμονή στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια.

ανατΟι συγκεκριμένες υποτροφίες απευθύνονται σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2017- 2018 στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και θα διαμένουν στο Οικοτροφείο του Σχολείου. Οι υποτροφίες χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών του Δημοτικού σχολείου. Η δοκιμασία είναι κοινή για όλους τους μαθητές είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια από κάποια υποτροφία είτε όχι. Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις των μαθητών στη γραπτή δοκιμασία επιλογής σε συνδυασμό με το οικογενειακό τους εισόδημα.

Οι υποτροφίες καλύπτουν και τα έξι χρόνια φοίτησης εφόσον η επίδοση στα μαθήματα παραμένει υψηλή, η διαγωγή κοσμιότατη και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάζει σημαντική αλλαγή. Οι εξετάσεις υποτροφιών/ εισαγωγής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Μαίου 2017 στο Κολλεγιο Ανατόλια. Οι κατηγορίες των υπόλοιπων υποτροφιών είναι οι εξής: α) Τιμητικές υποτροφίες (10%), β) Υποτροφίες διδάκτρων 100%, γ) Υποτροφίες Διδάκτρων 75%, δ) Υποτροφίες Διδάκτρων 50%, ε) Υποτροφίες Διδάκτρων 25%,

ανατ2Σήμερα σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης. Μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του μαθητή και την επίδοσή του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το ενημερωτικό έντυπο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα εδώ​.

Περισσότερες πληροφορίες για το Οικοτροφείο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα εδώ.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών, [email protected], 2310 398203 (κα Κορίνα Θεοδωρίδου), 8.15 – 15.00.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα