Αγορά

Η Lidl Hells στηρίζει την αειφόρο αλιεία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας η Lidl Hellas δεσμεύεται για τη συμβολή της στη συνεχή βελτίωση των πρακτικών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Parallaxi
η-lidl-hells-στηρίζει-την-αειφόρο-αλιεία-186505
Parallaxi

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας η Lidl Hellas δεσμεύεται για τη συμβολή της στη συνεχή βελτίωση των πρακτικών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, επιβεβαιώνοντας έτσι την πίστη της στις αρχές της βιωσιμότητας και της προστασίας του παγκόσμιου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

αειλιΒασικοί της στόχοι είναι η προστασία της βιοποικιλότητας, η μείωση της υπεραλίευσης και της θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και η προστασία των ανθρώπων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων κατά την παραγωγή και επεξεργασία αλιευτικών  προϊόντων.

Για το σκοπό αυτό στηρίζονται διακεκριμένες διεθνείς οργανώσεις, όπως:

  • Το Marine Stewardship Council (MSC) το οποίο προωθεί την αειφόρο αλιεία και τη βιώσιμη  διαχείριση των αλιευτικών ζωνών
  • Το Aquaculture Stewardship Council (ASC) το οποίο προάγει την υπεύθυνη και βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια και οστρακοκαλλιέργεια.

Επιλέγονται ψάρια, μαλάκια και οστρακόδερμα τα οποία αλιεύονται με βιώσιμες μεθόδους μειώνοντας στο ελάχιστο τα παρεμπίπτοντα αλιεύματα, σεβόμενοι με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον. Ενώ διασφαλίζονται συνεργασίες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια στην προέλευση των αλιευμάτων διαχωρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση μας από την παράνομη και λαθραία αλιεία (ΙUU fishing).

Tα καταστήματα Lidl διαθέτουν ποικιλία προϊόντων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:

  • Κονσέρβες τόνου, στη μεγάλη πλειοψηφία τους πιστοποιημένες κατά Dolphin-Safe
  • Ψαροκροκέτες από φιλέτο μπακαλιάρου, πιστοποιημένες κατά MSC
  • Κονσέρβες άγριου σολομού, στο σύνολό τους πιστοποιημένες κατά MSC
  • Κονσέρβες ρέγγας, στο σύνολό τους πιστοποιημένες κατά MSC.
  • Φιλέτα λευκού τόνου, πιστοποιημένα κατά MSC
  • Κατεψυγμένος σολομός φιλέτο, πιστοποιημένος κατά MSC

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιλογών, γιατί στη Lidl λειτουργούμε σε όλους τους τομείς της επιχειρηματική μας καθημερινότητας με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.lidl-hellas.gr/el/aeiforos-alieia-msc.htm

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα