Με άρωμα Βιετνάμ… στο Kafe-Passion!
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βιετναμέζικη Bραδιά στο κοσμοπολίτικο “Kafe-Passion” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βιετναμέζικη Bραδιά στο κοσμοπολίτικο “Kafe-Passion” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Οι καλεσμένοι μέσα από μία παρουσίαση γνωρίσαν και γεύθηκαν τον καφέ του Βιετνάμ, έτσι όπως μόνον οι κάτοικοί του ξέρουν να τον απολαμβάνουν.
Το “ Kafe-Passion” είναι το νέο project της εταιρίας καφέ ΚΥΦΩΝΙΔΗ και πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο χώρο – ένα speciality café, με ποικιλίες από ποιοτικό και σωστά παρασκευασμένο καφέ, γωνία Αλεξάνδρου Σβώλου & Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Επίτιμου Προξενείου της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, στη Θεσσαλονίκη και ο Επίτιμος Πρόξενος και επιχειρηματίας Βασίλειος Κωνσταντινίδης σε σύντομο χαιρετισμό του, ταξίδεψε το κοινό στη μαγεία της χώρας του Βιετνάμ και επισήμανε πως αυτός ο μαγευτικός προορισμός ενθουσιάζει τους λάτρεις του καφέ και όχι μόνο. Στο Βιετνάμ, το φυτό του καφέ καλλιεργείται για σχεδόν δύο αιώνες και έχει δεθεί άρρηκτα με την ιστορία και τη κουλτούρα της χώρας, τοποθετώντας την μάλιστα στη 2η θέση της λίστας των χωρών με τις μεγαλύτερες ποσότητες παραγωγής καφέ στην παγκόσμια αγορά. Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοί του καταναλώνουν τον καφέ έχει δύο κύριες παραλλαγές, τις οποίες οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην εκδήλωση με τη συνοδεία χειροποίητου γλυκίσματος με βάση τον καφέ.
– Καφές φίλτρου ή cà phê phin Ο βιετναμέζικος καφές φίλτρου ετοιμάζεται με τη βοήθεια ενός ειδικού σκεύους, του φίλτρου phin, στο οποίο τοποθετείται ο αλεσμένος καφές και στη συνέχεια συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Ο καφές που φιλτράρεται με τον τρόπο αυτό, έχει πολύ δυνατή γεύση και τον απολαμβάνουμε με την προσθήκη ζαχαρούχου γάλατος, παράδοση που κρατάει από την εποχή που οι Γάλλοι άποικοι δεν έβρισκαν εύκολα φρέσκο γάλα.
– Καφές με αυγό ή Cà Phê Trứng Ο Cà Phê Trứng, είναι ένας από τους πιο ασυνήθιστους cappuccino καφέδες στον κόσμο. Φτιάχνεται από κρόκο αυγού που έχει χτυπηθεί με ζαχαρούχο γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα, η οποία στη συνέχεια χύνεται πάνω από μία κούπα ζεστού Βιετναμέζικου καφέ Robusta.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Βιετναμέζικη Βραδιά ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν – ένα ταξίδι στις χώρες του καφέ και την κουλτούρα τους στην κατανάλωσή του.
Ο κόκκος του καφέ για το “Kafe-Passion” δεν είναι απλά ένα εμπορικό προϊόν αλλά αγάπη και μεράκι που συνεχώς εξελίσσουν. Εσείς, απλά αφεθείτε στη μοναδική ατμόσφαιρα του “Kafe-Passion” και απολαύστε τον καλύτερο καφέ της ημέρας σας!