Αγορά

Ο Πρωθυπουργός στο Kέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT στην 84η ΔΕΘ

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας δίνει δυναμικό παρών στη φετινή διεθνή διοργάνωση.

Parallaxi
ο-πρωθυπουργός-στο-kέντρο-επιχειρηματ-486560
Parallaxi
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο stand του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT στη 84η ΔΕΘ όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Γιώργο Κόκκα και συνομίλησε με τους startupers Γιώργο Σινάνη της Sui Generis Seat, και την Αλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods.

Τον χώρο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προγραμματισμένη περιοδεία του στη ΔΕΘ.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας δίνει δυναμικό παρών στη φετινή διεθνή διοργάνωση, στο Περίπτερο 12 (booth 19), όπου φιλοξενεί δύο startups που έχουν αναπτύξει προϊόντα και υπηρεσίες με την υποστήριξη του. Πρόκειται για τη Mouro Superfoods εταιρία μεταποίησης προϊόντων από αρώνια, και τη Sui Generis Seat με το πρωτότυπο αυτοϊσορροπούμενο αναπηρικό αμαξίδιο που έχει ως βάση του ένα Segway (ηλεκτρικό πατίνι).

Γιώργος Σινάνης της Sui Generis Seat, Γιώργος Κόκκας Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT, Άλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods.

Κατά την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου οι οποίες παρέχονται δωρεάν στο κοινό προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα. Αφιέρωσε, επίσης, αρκετό χρόνο συζητώντας με τους ιδρυτές των startups, την Αλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods και τον Γιώργο Σινάνη της Sui Generis Seat.

Και οι δύο ομάδες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχουν παρακολουθήσει στο ΑCT το πρόγραμμα VentureGarden, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία/ The Hellenic Initiative-THI, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece. Η ομάδα Sui Generis ήταν, επίσης, μία από τις φετινές πέντε νικήτριες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικού Σχεδίου «John & Mary Pappajohn» που προσφέρει στους νικητές χρηματικό έπαθλο για τα πρώτα τους βήματα.

Ανάλογες επισκέψεις στον χώρο του Κέντρου πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Mr. Geoffrey R. Pyatt. Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τα επιτεύγματα τόσο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας όσο και των ομάδων του εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο έργο και τις δράσεις του.

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στο stand του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT στην 84η ΔΕΘ όπου ενημερώθηκε για τη Sui Generis Seat από τον δημιουργό της Γιώργο Σινάνη. Στο κέντρο, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT Γιώργος Κόκκας.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, με την Άλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods και τον Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας.

To Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το 2014 με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ως

επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων (start-up accelerator) το Κέντρο παρέχει:

– workshops & training σε εξειδικευμένα θέματα των start-ups

– καθοδήγηση (mentoring), δικτύωση (networking) με συνεργάτες, επενδυτές, φορείς και επιχειρήσεις

– συμμετοχή σε pitching events με επενδυτές και ενδιαφερόμενους

– χώρους εργασίας στη βιβλιοθήκη Bissell του ACT και σε συνεργαζόμενες θερμοκοιτίδες

– διαγωνισμούς επιχειρηματικών ιδεών για την προώθηση και βράβευση των πιο καινοτόμων και βιώσιμων ιδεών

– ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, και άλλα εργαλεία όπως μικροπιστώσεις.

Μερικά από τα προγράμματά του:

το VentureGarden με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) που υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

τα GreenHouse, δωρεάν, εντατικά, τριήμερα επιχειρηματικότητας που διοργανώνονται σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (π.χ. Ξάνθη, Κοζάνη, Ιωάννινα), σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του VentureGarden.

τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικού Σχεδίου John & Mary Pappajohn Business Plan Competition που προσφέρει, κάθε χρόνο, χρηματικά βραβεία 4.000 € και υπηρεσίες συμβουλευτικής και καθοδήγησης στις πέντε (5) καλύτερες ομάδες του Διαγωνισμού.

το πρόγραμμα Young Business Creators που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και αφορά στην εξοικείωση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με την επιχειρηματικότητα.

Οι πρωτοβουλίες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας υποστηρίζονται από δίκτυο 80 ομιλητών και 30 μεντόρων, διακεκριμένων στελεχών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας. Το έργο του Κέντρου αναγνωρίζεται από φορείς της πόλης με τους οποίους έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες (Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, θερμοκοιτίδες, επιχειρήσεις).

*Πληροφορίες: www.act.edu/hub

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα