Η σαμπάνια Perrier-Jouët Χρυσός Χορηγός Γαστρονομίας στο Sani Gourmet 2018

O ιστορικός Οίκος σαμπάνιας Perrier-Jouët πρωταγωνίστησε και εντυπωσίασε στο φετινό Sani Gourmet.

Parallaxi
η-σαμπάνια-perrier-jouet-χρυσός-χορηγός-γαστρονο-323682
Parallaxi

O ιστορικός Οίκος σαμπάνιας Perrier-Jouët πρωταγωνίστησε και εντυπωσίασε στο φετινό Sani Gourmet, τον κορυφαίο θεσμό γαστρονομίας και πολιτισμού, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είχε θέμα: «Rising Stars – Part Three». Οι τρεις διαφορετικές σαμπάνιες Perrier-Jouët που παρουσιάστηκαν, ήταν από τις ομορφότερες εκπλήξεις σε αυτό το ταξίδι γευσιγνωσίας.

Από τις 11 έως 15 Μαΐου, η Perrier-Jouët συνόδευσε ιδανικά τις δημιουργίες των 8 Michelin-awarded chefs στα 20 δείπνα που διοργανώθηκαν στα κοσμοπολίτικα εστιατόρια του Sani Resort. Στο δε Official Opening Party που έλαβε χώρα στο Sea You Bar, περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοναδική κληρονομιά της Perrier-Jouët, δοκιμάζοντας τις σαμπάνιες του Οίκου σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο περιβάλλον, με live jazz μουσική και εμπνευσμένες δημιουργίες από τα χέρια όλων των chefs.

Μία ημέρα νωρίτερα ωστόσο, ο Prestige Ambassador της Pernod Ricard Hellas, Μιχάλης Καγιάννης μέσα από μια εντυπωσιακή παρουσίαση, ενημέρωσε εκπροσώπους του τύπου, food journalists και bloggers για την ιστορία, την παραγωγή και τις διάφορες εκφράσεις της Perrier-Jouët, όπως η Grand Brut, η Blason Rosé και η Belle Epoque. Η τελευταία είναι από τις πιο θρυλικές vintage σαμπάνιες στον κόσμο, και ξεχωρίζει για την εμβληματική της φιάλη (στολισμένη με γιαπωνέζικες ανεμώνες, από ένα σχέδιο του 1902), αλλά και για την απαράμιλλη ποιότητά και τη διάσημη κομψότητα της.

O Οίκος Perrier-Jouët ιδρύθηκε το 1811 και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οίκους παραγωγής σαμπάνιας, ενώ είναι βαθμολογημένος με 99,2 στην κλίμακα ποιότητας Crew. Ο Οίκος χρησιμοποιεί μόνο εξαίρετα δείγματα των ποικιλιών Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier, ώστε να επιτύχει την ανάλαφρη γεύση που χαρακτηρίζει τις σαμπάνιες του Οίκου, διατηρώντας συγχρόνως την ολοκληρωμένη δομή και τον φρουτώδη χαρακτήρα τους αναλλοίωτο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα