Το Πρόγραμμα Spermogene συμμετείχε στην 85η ΔΕΘ!

Παρουσιάστηκαν σημαντικά καινοτόμα αποτελέσματα, και η λεπτομερής “αποκωδικοποίηση” των γενετικών δεικτών που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα

Parallaxi
το-πρόγραμμα-spermogene-συμμετείχε-στην-85η-δεθ-822784
Parallaxi

Κατά τη φιλοξενία του Embryolab στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά καινοτόμα αποτελέσματα, η λεπτομερής “αποκωδικοποίηση” των γενετικών δεικτών που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα. Επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, ευρύ κοινό αλλά και εκπρόσωποι κρατικών και θεσμικών φορέων επισκέφθηκαν το περίπτερο:

Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή και ο Γ. Γραμματέας Απόστολος Δημητρόπουλος ενημερώθηκαν για την άψογη και άκρως παραγωγική συνεργασία ανάμεσα στο ερευνητικό εργαστήριο ΒΙΟΖ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Embryolab, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα σημαντικά καινοτόμα αποτελέσματα και ευχήθηκαν τη συνέχιση των καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του, απηύθυνε ερωτήσεις στους ερευνητές σχετικά με τον προσδιορισμό του γενετικού προφίλ της ανδρικής υπογονιμότητας στον ελληνικό πληθυσμό.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που υποστηρίζει τα έργα και προσφέρει σημαντική βοήθεια για την επίτευξη των δράσεων.

Οι Ομάδες του Έργου Spermogene, των Embryolab και ΒΙΟΖ, είναι περήφανοι για την εξέλιξη του έργου που στοχεύει στη διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας και έχει ήδη αναδείξει νέους δείκτες που αφορούν στην ολιγοσπερμία στον ελληνικό πληθυσμό!

Ευχαριστούν όσους τους επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για το Spermogene πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά στη διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας που υλοποιείται στην Ελλάδα, από τη Mονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab σε συνεργασία με το ΒΙΟΖ – Εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ευχαριστούν τους περισσότερους από 1000 εθελοντές, άνδρες όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και καλούν όλους τους άνδρες, ηλικίας 18-55 ετών να συμμετέχουν εθελοντικά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, δε θα προσφέρει μόνο πολύτιμη βοήθεια για την κατασκευή του διαγνωστικού τεστ, αλλά και σε επίπεδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η νέα βάση δεδομένων που θα είναι ειδικά κατασκευασμένη για τον Ελληνικό πληθυσμό, θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση των κληρονομούμενων μεταλλάξεων και επομένως στον ακριβέστερο προσδιορισμό της πιθανότητας οι απόγονοι να φέρουν τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις.

“‘Ολοι εμείς οι επιστήμονες του Spermogene ονειρευόμαστε ένα μέλλον όπου η ανδρική υπογονιμότητα θα θεραπεύεται και η δυνατότητα για τον κάθε άνδρα να αποκτήσει το παιδί του θα είναι δεδομένη!”

Μάθε εδώ που και πως θα γίνεις SPERMOGENER Ενημερώσου και βοήθησε! www.spermogene.eu

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα