Aυτά είναι τα 6 στοιχεία που κάθε εργοδότης προσέχει σε εσένα

Και να είσαι σίγουρος ότι τα παίρνει όλα υπόψιν.

Parallaxi
aυτά-είναι-τα-6-στοιχεία-που-κάθε-εργοδό-336577
Parallaxi

Στην Ελλάδα του σήμερα η εύρεση εργασίας αποτελεί πλέον σπάνιο φαινόμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρκούμαστε στο να βρούμε μία απασχόληση κοντά στα ενδιαφέροντά μας και αφού αυτό συμβεί απλώς να χαιρόμαστε για την επίτευξη του στόχου μας. Όμως, το πράγμα δεν σταματά εκεί. Έχεις σκεφτεί ότι αφού ξεκινήσεις τη δουλειά, θα πρέπει και να τη διατηρήσεις;

Σου έχουμε νέα: Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει πάντα να προσέχεις αυτά τα έξι στοιχεία πάνω σου. Διότι αυτά είναι τα πρώτα που κοιτάζει ο εργοδότης σου. Είσαι έτοιμος να τα επεξεργαστείς;

1. Πόσο γρήγορα φτάνεις στο χώρο εργασίας

Πηγαίνεις στη δουλειά σου 5, 10, 15 λεπτά πιο πριν; Να ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα κρίνει το πόσο συνεπής και πρόθυμος για δουλειά είσαι. Φυσικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν ότι διαφορετικές δουλειές απαιτούν διαφορετικά ωράρια. Για παράδειγμα ορισμένες δουλειές δεν έχουν καν ωράριο. Πάντως, αν πηγαίνεις στη δουλειά πολύ αργά μην περιμένεις και πολλά. Αν πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις τι ώρα θα πρέπει να είσαι στο πόστο σου και ντρέπεσαι να ρωτήσεις, πάρε παράδειγμα από τους συναδέλφους σου που εργάζονται για χρόνια στη θέση αυτή. Λογικά ξέρουν.

2. Και φυσικά πόσο γρήγορα φεύγεις

Κάθε εργοδότης έχει προσέξει αν εξαφανίζεσαι από τη δουλειά με το που φτάσει η ώρα κατά την οποία έχετε συμφωνήσει ότι θα σχολάς. Και αυτό δεν είναι και πολύ θετικό. Αντίστοιχα, έχει εκτιμήσει- χωρίς απαραίτητα να το πει- το γεγονός ότι έχεις καθίσει παραπάνω στη δουλειά. Επίσης, σημαντικό είναι και το εάν αποχωρείς πριν ή μετά τους συναδέλφους σου.

3. Ο τρόπος που ντύνεσαι

Η εμφάνιση είναι κάτι το οποίο κανείς προσέχει ανεξάρτητα από το αν είναι εργοδότης σου ή όχι. Άλλωστε, αυτή δείχνει πολλά για εσένα και για το πώς εσύ θες να δείχνεις. Σκέψου ότι ορισμένες δουλειές απαιτούν ένα συγκεκριμένο “dress code”. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πεις ότι δεν προλαβαίνεις να περιποιηθείς περισσότερο τον εαυτό σου και την εμφάνισή σου προτού πας στη δουλειά, ξανασκέψου το!

4. Πόσο καλά χειρίζεσαι την τεχνολογία

Οι τεχνολογικές σου δεξιότητες… μετράνε σε οποιαδήποτε δουλειά κι αν είσαι. Τέτοιου είδους γνώσεις μπορούν να «ξελασπώσουν» τόσο εσένα όσο και τον εργοδότη σου σε δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν είσαι τόσο της τεχνολογίας, τότε να γίνεις γιατί θα σου χρειαστεί.

5. Πώς διαχειρίζεσαι το χρόνο σου

Διαχειρίζεσαι το χρόνο σου σωστά; Εργάζεσαι αποτελεσματικά και υπό πίεση χρόνου; Στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό και κύριο για τη διατήρηση της θέσης σου. Άλλωστε, γι αυτό είσαι εκεί, για να εργάζεσαι.

6. Εάν προσαρμόζεσαι σε ομάδες εργασίας

Πώς τα πας με τους συναδέλφους σου; Προσαρμόζεσαι ή έχεις απομακρυνθεί από αυτούς; Είναι σπουδαίο για τον εργοδότη να διατηρεί ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας. Και εάν εσύ είσαι εμπόδιο σε αυτό, σίγουρα θα προσπαθήσει να σε αντικαταστήσει.

Πηγή: Popsugar

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα