Life

Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά σου θα περάσουν καλά στην πόλη!

Τέσσερις ιδέες για ένα δημιουργικό καλοκαίρι των παιδιών!

Parallaxi
αυτό-το-καλοκαίρι-τα-παιδιά-σου-θα-περά-1011875
Parallaxi

Το μεγάλο δίλλημα πλησιάζει: Τι θα κάνουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι, μέχρι να φύγουν διακοπές. Πώς θα απασχοληθούν δημιουργικά στη Θεσσαλονίκη;

Υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα για να απασχοληθούν και στο τέλος του καλοκαιριού να νοιώθουν ότι ο ελεύθερος χρόνος τους δεν πήγε χαμένος;

Τέσσερις ιδέες για ένα δημιουργικό καλοκαίρι των παιδιών.

Avant Garde Summer Camp 2023

Το αθλητικό κέντρο Avant Garde Sports Club στην Καρδία Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα καλοκαιρινό Camp για τους μικρούς μας φίλους, γεμάτο συναρπαστικές δραστηριότητες!

Αγαπημένα αθλήματα στην άμμο όπως Beach Volley & Beach Handball, παιχνίδια Tennis με επαγγελματίες προπονητές, δροσιστικό μάθημα κολύμβησης, Στίβος, Ξιφασκία και Τοξοβολία, είναι μόλις μερικές από τις απίθανες δραστηριότητες του Avant Garde Summer Camp. Ένα αξέχαστο παιχνίδι γνώσεων, αθλητισμού και χαράς στο πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη!

Σε ένα απόλυτα φυσικό και ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες δεξιότητες, κάνουν φιλίες και εξελίσσονται δημιουργικά υπό την επίβλεψη των επαγγελματιών προπονητών και παιδαγωγών του Avant Garde Sports Club.

Οι κρατήσεις άνοιξαν και το καλοκαίρι προβλέπεται συναρπαστικό στο Avant Garde! Κλείστε τη θέση σας σήμερα!

  • Έναρξη: Δευτέρα 19 Ιουνίου
  • Για παιδιά από 4 έως 12 ετών
  • Δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ

*Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 23920 72700 Website: avantgardesportsclub.gr, Email: [email protected]

Ιχθύς Summer Camp by the Sea 2023

Το μόνο που Thess… Summer Camp Ιχθύς!

To Summer Camp Ιχθύς by the Sea, έχει φωλιάσει στις καρδιές όλων των παιδιών! Το πιο σούπερ, καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδείας, επανέρχεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος, λοιπόν, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή:

Θαλάσσιο Πάρκο με φουσκωτά στο  Wave Water Park

→ Κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη:

Ατελείωτα παιχνίδια στη θάλασσα στo Carousel

Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα παραλαμβάνονται το πρωί (χωρίς γονείς), από κεντρικά σημεία της πόλης. Στη συνέχεια  πηγαίνουν στη θάλασσα για παιχνίδι εντός κι εκτός νερού και το μεσημέρι θα επιστρέφουν φαγωμένα, στεγνά, και γεμάτα χαρά – αλλά λίγο κουρασμένα – στον τόπο παραλαβής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταφορά, την πιο σούπερ δημιουργική απασχόληση – αθλητισμό-  ψυχαγωγία – άσκηση, κολύμβηση στη θάλασσα και προσεγμένο φαγητό, σε ατομικές μερίδες.

Το πρόγραμμα Καλοκαιρινή απασχόληση – Ιχθύς Summer Camp by the Sea 2023 χωρίζεται σε 4 περιόδους:

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 19/6/23 – 23/6/23

 Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 26/6/23 – 30/6/23

 Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 3/7/23 – 7/7/23

 Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 10/7/23 – 14/7/23

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.babyswimthessaloniki.gr/kalokairini-apasxolisi-summer-camp-2023/

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής/εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.gle/4RMmw3EF9FLWpLvc8

*Ομάδα Κολύμβησης Ιχθύς, Μιαούλη 18, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τ. 2313 054 671, 6989 66 57 57 www.ixthys.gr, [email protected]

Explora 2023: Πενθήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα από το Noesis

Το πενθήμερο πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ  υπόσχεται να προσφέρει την πιο διασκεδαστική και ταυτόχρονα άκρως μορφωτική παρέα σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου κατά την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Περίοδοι διεξαγωγής 19-23/06, 26-30/06, 3-7/07, 10-14/7,17-21/7, 24-28/7, 28/8-1/9.

Α΄ – Γ΄ Δημοτικού Για τους μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού, το πρόγραμμα Explora είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Δραστηριότητες STEM, δημιουργική ρομποτική και κατασκευές, θέματα ανακύκλωσης, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο και ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.

Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού Το πρόγραμμα Explora για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στις δεξιότητες και την τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Tinkering, μηχανική, περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες καλλιεργείται η ευρηματικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.

Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Γυμνασίου. Τα παιδιά απασχολούνται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Δουλεύοντας κυρίως σε ομάδες, ακολουθούν οδηγίες αλλά και επιστρατεύουν τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα. Φτιάχνουν μηχανικές κατασκευές, χειρίζονται νέες τεχνολογίες, αναλαμβάνουν ρόλους και φέρουν εις πέρας αποστολές εξασκώντας ποικίλες δεξιότητες, πρακτικές και νοητικές. Παράλληλα, θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Καυσίμων και Υδρογονανθράκων στο Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών στο ΕΚΕΤΑ, θα παρακολουθήσουν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή και θα γνωρίζουν βιωματικά τις μόνιμες και περιοδικές Εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται νερό, πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (κρύο σάντουιτς και αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό), αναμνηστικό σακίδιο και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00 Προσέλευση: 8.30 – 9.00 Αποχώρηση: 15.00 – 15.30

Ηλεκτρονικές κρατήσεις μέσω του viva.gr.

*Εγγραφή μέχρι 31/5/2023: 110€ για το πρώτο παιδί και 55€ για κάθε αδερφάκι (δύο αδέρφια = 165€) Εγγραφή από 1/6/2023: 130€ για το πρώτο παιδί και 65 για κάθε αδερφάκι (δύο αδέρφια 195€), Πληροφορίες: Μαριάννα Παπανδρέου, τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2, Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 9.00 – 13.00

Robotixlab Summer Camps Ιούνιος – Ιούλιος 2023

Ρομπότ σε θεματικές περιπέτειες συν καλοκαίρι ίσον Robotixlab! 15 χρόνια με ρομποτικές κατασκευές και προγραμματισμό, 3D printing, laser cutting, video games design, ηλεκτρονικά κυκλώματα μαζί με πολύ γέλιο, νέες φιλίες, ανακαλύψεις, δημιουργικότητα μέσω παιγνιώδους μάθησης, συνθέτουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Φέτος το Robotixlab γιορτάζει 15 χρόνια και σχεδιάζει 2 summer camps!

A. Το “Μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου”, μια περιπέτεια με δαιμόνια ρομπότ, άγριους πειρατές και ένα χαμένο νησί για μικρούς εφευρέτες δημοτικού και γυμνασίου (χωρισμένους σε τμήματα).Πυξίδες, Χάρτες και Πλοήγηση, ιστορίες άγριων πειρατών και αποφασιστικών πειρατίνων, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ρομποτικά πειρατικά πλοία, ανιχνευτές μετάλλων, κανόνια και μονομαχίες, σχεδιασμός και προγραμματισμός βιντεοπαιχνιδιών με θέμα τους Πειρατές αλλά και χρήση τεχνολογίας κοπής laser και 3D printing για τις πειρατικές μας κατασκευές! Εσύ θα καταφέρεις να λύσεις το μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου;

Το camp υλοποιείται στις εγκαταστάσεις της Robotixlab στην ανατολική Θεσσαλονίκη, Δευτέρα – Παρασκευή 8.00-16.00.

Β. “Robotix Green Adventure”, ένα διαφορετικό summer camp στο Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών που διοργανώνεται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα της Παραμυθούπολης και υπόσχεται σε μια μικρή ομάδα 15 ερευνητών ηλικίας 10-15 ετών ένα πλούσιο πρόγραμμα με ρομποτική και τεχνολογία, γνωριμία με το οικοσύστημα των λιμνών και δημιουργικές δραστηριότητες παιγνιώδους μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Εργαστήρια ρομποτικής, πεζοπορίες, mountain bike, kayak στη λίμνη, παρατήρηση πουλιών, κυνήγι θησαυρού, επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, μετρήσεις στη λίμνη κ.ά.

Το camp υλοποιείται στις Πρέσπες την εβδομάδα 10-16 Ιουλίου και συμπεριλαμβάνει διαμονή σε παραδοσιακό ξενώνα, διατροφή, μεταφορές και εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες.

* Πληροφορίες, εγγραφές στα links των camps παραπάνω, στο 2313040999 και στο 6947695747 ή στο [email protected]  

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα