Coffee lover, να γιατί πρέπει να βάλεις άλλη μια κούπα καφέ
Τι λένε οι έρευνες.
Αν είσαι από αυτούς ή αυτές που δεν θα μπορούσες επ’ ουδενί να φανταστείς τις μέρες σου δίχως το άρωμα και τη γεύση του καφέ, το παρόν κείμενο για τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας θα σε χαροποιήσει ιδιαιτέρως. Κι αν πάλι, δεν είσαι «φαν» του, ίσως αλλάξεις γνώμη:
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες στο Ινστιτούτο Brain Krembil του Καναδά, υπάρχουν κρυφά οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση καφέ, τα οποία κανείς ως τώρα δεν γνώριζε.
Οι μελετητές χρησιμοποίησαν ελαφρά καβουρδισμένο καφέ, σκούρο και καφέ χωρίς καφεΐνη για την έρευνά τους.
Οι ίδιοι, ήταν σε θέση να προσδιορίσουν μια ομάδα ενώσεων στον καφέ που ονομάζονται φαινυλιδάνες και εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καβουρδίσματος του καφέ.
Δείτε επίσης: Μπανάνα, my love: Εσύ ήξερες τα κρυφά οφέλη της;
Όχι μόνο οι φαινυλινδάνες προκαλούν την αναγνωρίσιμη πικρία που σχετίζεται με τον καφέ, αλλά παρεμποδίζουν επίσης τη συγχώνευση συγκεκριμένων πρωτεϊνών, οι οποίες βρίσκονται στον εγκέφαλο των ασθενών που υποφέρουν από Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.
Σύμφωνα με τον Dr. Ross Mancini, ερευνητή που συμμετείχε στο πείραμα, τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά για την πρόληψη των εν λόγω ασθενειών.
«Το επόμενο βήμα θα ήταν να διερευνήσουμε πόσο επωφελείς είναι αυτές οι ενώσεις και αν έχουν την ικανότητα να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος ή να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου».
Ο Δρ Donald Weaver, επεσήμανε με τη σειρά του τη σημασία της χρήσης φυσικών συστατικών στην έρευνα. «Η Μητέρα Φύση είναι πολύ καλύτερος χημικός από εμάς και η Μητέρα Φύση είναι σε θέση να κάνει αυτές τις ενώσεις».
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη μάρκα Starbucks και συγκεκριμένα 100 τοις εκατό αραβικό στιγμιαίο καφέ για τη μελέτη.
Τελικώς, ενώ οι επιστήμονες βρήκαν ότι από όλους τους βαθμούς καβουρδίσματος, ο σκούρος παρέχει μεγαλύτερη προστασία από το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν πρόσθετες έρευνες προτού ο καφές χρησιμοποιηθεί για ιατρική περίθαλψη.
Πιάσε, λοιπόν, την αγαπημένη σου κούπα και γέμισέ την με ένα ποτήρι καφέ. Προσοχή, όμως, όπως όλα έτσι και ο καφές χρειάζεται μέτρο.
Πηγή: Ιndependent