Dead To Me: Η σειρά του Netflix που θα σε κάνεις να ξενυχτήσεις ξανά

Το ντουέτο του Netflix που κέρδισε τηλεθεατές και κριτικούς.

Κωνσταντίνα Θεοφάνους
dead-to-me-η-σειρά-του-netflix-που-θα-σε-κάνεις-να-ξενυ-451213
Κωνσταντίνα Θεοφάνους

Η σύμπραξη τριών γυναικών των Κριστίνα Απλγκέιτ και Λίντα Καρντελίνι,  στους κεντρικούς ρόλους, και της Λιζ Φέλντμαν ως δημιουργό, μας έδωσε μια σειρά που στηρίζεται στην συνταγή της μαύρης κωμωδίας, την οποία και υπηρετεί κατά γράμμα. Ο πρώτος κύκλος, που είναι διαθέσιμος στο Netflix, έχει δέκα επεισόδια διάρκειας 26-33 λεπτών.

ΔΕΙΤΕ: 3 μίνι σειρές που μπορείς να δεις κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ

Η Φέλντμαν, στην δεύτερη της τηλεοπτική δουλειά, μας καλεί να περάσουμε τα στάδια του πένθους ακολουθώντας την Τζεν, μια μετρημένη μεσίτρια, μητέρα δύο αγοριών, που βιώνει το πένθος για τον άδικο θάνατο του συζύγου της μέσα από την αϋπνία και τον θυμό. Η ίδια αποφασίζει να βρει βοήθεια σε μια ομάδα διαχείρισης του πένθους.

Μμμμ, βαρετό ακούγεται, θα έλεγε κάποιος. Όχι, μην το απορρίψετε έτσι απλά. Το Dead to Me είναι και μια κωμωδία καταστάσεων. Και συγκεκριμένα, απρόβλεπτων και πολύ καλά δομημένων καταστάσεων.

Έτσι λοιπόν, η Τζεν γνωρίζει την Τζούντι, μια 44χρονη ιδιαίτερη προσωπικότητα, που θα δώσει στην Τζεν αλλά  και στη σειρά μια νότα τρέλας. Η Τζούντι δείχνει να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Τζεν για να ξεφύγει και να διαχειριστεί την κατάστασή της πιο χαλαρά.

Οι δυo τους βιώνουν την ίδια απώλεια και μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα. Ή μήπως όχι;

Αυτή είναι άλλη μια πεπατημένη που ακολουθεί το σίριαλ, οι δύο αντίθετοι χαρακτήρες. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ακολουθείς συνταγές που είναι δοκιμασμένες, το θέμα είναι να το κάνεις καλά. Και ναι, το Dead to Me, το κάνει όπως πρέπει. Η χρήση των ειδών και των αντιθέσεων έχει κεντηθεί με δημιουργικότητα, κάτι που ίσως και να περιμέναμε καθώς σε πολλά επεισόδια τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άνταμ ΜακΚέι, δεξιοτέχνης αυτού του στυλ.

Από το πρώτο επεισόδιο, σε περνάει από το δάκρυ στο χαμόγελο και πάλι στο δάκρυ. Η τρυφερότητα της γυναικείας φύσης, των τριών γυναικών που βρίσκονται στο τιμόνι της σειράς, αποτυπώνεται σε κάθε της λεπτό. 

Ακούω ήδη κάποιους να δυσανασχετούν, οπότε  σας ενημερώνω πως τα μυστικά της Τζούντι που προανέφερα, δεν είναι καθόλου προβλέψιμα ή αδιάφορα. Σε κάθε επεισόδιο, λοιπόν, εκτός από την σχέση των δύο γυναικών που χτίζεται σταδιακά και τους χαρακτήρες που ξετυλίγονται, υπάρχουν διάφορες αποκαλύψεις που αλλάζουν τα δεδομένα και σε κάνουν να θες να δεις κι άλλο.

Αυτό, όμως, που ξεχώρισα σε αυτή τη σειρά, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο είναι ο ρεαλισμός σε σχέση με το κεντρικό της θέμα, το πένθος. Όσοι το έχουν βιώσει, το ξέρουν. Το πένθος δεν είναι μονόπλευρο. Η έκφρασή του είναι τόσο μοναδική, όσο είναι και ο καθένας από εμάς. Καμιά έκφραση του δεν πρέπει να κατηγορείται. 

Για να ανακεφαλαιώσουμε, πρόκειται για μια τυπική μαύρη κωμωδία,  που βασίζεται στις καταστάσεις που επικρατούν στο παρόν αλλά και το παρελθόν των πρωταγωνιστών. Οι χαρακτήρες της είναι πολυδιάστατοι και ιδιαίτεροι, και στο πέρας των επεισοδίων μας χαρίζουν εκπλήξεις.

ΔΕΙΤΕ:

Master of None: Το ακομπλεξάριστο ανδρικό Sex and the City

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα