Life

Δεύτερο δράστη στη δολοφονία του Τζον Λένον «δείχνουν» νέα στοιχεία

Δύο διαφορετικοί τύποι από σφαίρες βγήκαν από το σώμα του θρύλου των Beatles κατά τη νεκροψία - Εξετάζεται εάν υπήρχε δεύτερο όπλο

Parallaxi
δεύτερο-δράστη-στη-δολοφονία-του-τζον-1018383
Parallaxi

Ανατρεπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του πιο θρυλικού Σκαθαριού, του Τζον Λένον, ο οποίος πυροβολήθηκε από τον Μαρκ Τσάπμαν στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως ο συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός Ντέιβιντ Γουίλαν δείχνουν ότι δύο διαφορετικοί τύποι σφαιρών αφαιρέθηκαν από το σώμα του Λένον. Με βάση τα στοιχεία αυτά, ξεκίνησαν ήδη θεωρίες που υποστηρίζουνπως υπήρχε δεύτερος εκτελεστής που πυροβόλησε τον Λένον.

Η MailOnline αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα μέρος του φακέλου του Γουίλαν που επικεντρώνεται στις σφαίρες που βρέθηκαν στο σώμα του μουσικού. Οι δύο από τις τέσσερις που έριξε ο Τσάπμαν είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Η μία αναγράφεται σε μια απόδειξη από το νεκροτομείο της Νέας Υόρκης, όπου φυλασσόταν το πτώμα του Λένον, ως «1 x 38 cal.SWC», που σημαίνει «Semi-wadcutter» ή σφαίρα με κοίλη αιχμή, σχεδιασμένη να διαχέεται κατά την πρόσκρουση στο στόχο. Η άλλη αναφέρεται απλώς ως «1 x 38cal lead bullet».

«Ίσως για αυτό να μη διέρρευσε η αυτοψία»

«Αν και είναι απίθανο, θα μπορούσαν να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σφαιρών σε ένα μόνο περίστροφο. Αλλά ο Τσάπμαν επέμενε πάντα ότι χρησιμοποιούσε σφαίρες με κοίλη αιχμή wadcutter και ήταν εξοικειωμένος με τα όπλα και τα πυρομαχικά από την εποχή που ήταν φύλακας ασφαλείας» δήλωσε ο παραγωγός.

Και πρόσθεσε: «Οι διαφορετικοί τύποι σφαιρών που βρέθηκαν στο σώμα του Τζον Λένον είναι συγκλονιστικές πληροφορίες. Ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αυτοψία του Λένον δεν διέρρευσε στον κόσμο από τις αρχές, και η επιθυμία της οικογένειάς του να παραμείνει η αυτοψία του ιδιωτική έγινε σεβαστή».

Ο Γουίλαν πιστεύει ότι οι διαφορετικοί τύποι σφαιρών ενισχύουν τη θεωρία του ότι στη δολοφονία εμπλέκεται και δεύτερος δράστης.

Αναντιστοιχίες

Πάντως, οι μάρτυρες του Γουίλαν υποδηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο καταγράφηκε επίσημα ο πυροβολισμός μπορεί να ήταν εντελώς λανθασμένος – με τις μοιραίες βολές να ρίχνονται στο στήθος του Λένον και όχι στην πλάτη.

Και πρόσθεσε: «Αν ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβολούσε με κούφιες σφαίρες τον Τζον Λένον και μόνο μία τον πέτυχε, ενώ τέσσερις έλειπαν, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τη μία που βρέθηκε στον Λένον. Θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει τρεις τρύπες από σφαίρες χαμηλά στις γυάλινες πόρτες του προθαλάμου, οι οποίες βρίσκονταν σε ύψος που δεν ταίριαζε με τα τραύματα του Λένον στο πάνω αριστερό μέρος του θώρακα. »Όσον αφορά την άλλη κανονική, μολύβδινη σφαίρα που βρέθηκε στον Λένον, θα μπορούσε αυτή να προέρχεται από το όπλο ενός δεύτερου δράστη μέσα στο χώρο του προθαλάμου και να είναι η μοναδική σφαίρα που ένας γιατρός και δύο νοσοκόμες είπαν ότι έμεινε στο σώμα του Λένον;».

Και πρόσθεσε: «Το σενάριο θα ήταν ότι ο Τσάπμαν πυροβόλησε τον Λένον όταν αυτός έμπαινε στις πόρτες του προθαλάμου. Τέσσερις αστόχησαν, με τρεις να χτυπούν τις γυάλινες πόρτες. Μια σφαίρα χτύπησε τον Λένον.

»Ο Λένον παραπαίοντας συνέχισε να μπαίνει στον προθάλαμο, αλλά ένας δεύτερος σκοπευτής που ήταν κρυμμένος μέσα στο κτήριο τελείωσε τη δουλειά και τον πυροβόλησε με τέσσερις σφαίρες στην πάνω αριστερή περιοχή του στήθους του (όπως ισχυρίστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό), με μια σφαίρα να μένει μέσα στον Λένον και τρεις να εξέρχονται από την πλάτη του.

»Κατά τη γνώμη μου, αυτό το σενάριο είναι η μόνη αξιόπιστη εξήγηση για τους δύο διαφορετικούς τύπους σφαιρών που βρέθηκαν στο σώμα του Τζον Λένον και τις τρεις χαμηλές τρύπες από σφαίρες στις γυάλινες πόρτες.

»Μια νέα ανεξάρτητη έρευνα για τη δολοφονία του Τζον Λένον πρέπει τώρα σίγουρα να διεξαχθεί για να διαλευκανθούν αυτές οι ενοχλητικές αναντιστοιχίες. Χρωστάμε στον Τζον Λένον και στην οικογένειά του την αλήθεια για την απαίσια δολοφονία του. Μια δολοφονία που αρχίζει όλο και περισσότερο να μοιάζει με μια έξυπνα συνωμοτική δολοφονία»

Οι πυροβολισμοί

Ο Γουίλαν αποκάλυψε προηγουμένως καταθέσεις μαρτύρων από πρώτο χέρι από μια ιατρική ομάδα που προσπάθησε να σώσει τον Λένον: τον χειρουργό, Dr David Halleran, και δύο νοσοκόμες, Barbara Kammerer και Dea Sato, οι οποίες δήλωσαν απερίφραστα ότι ο Λένον πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην άνω περιοχή του θώρακα από μπροστά, με τρεις από τις σφαίρες να εξέρχονται από την αριστερή πλάτη του. Μία σφαίρα παρέμεινε στην αριστερή περιοχή του θώρακα ή του κάτω μέρους του ώμου του.

Οι αυτόπτες μάρτυρες συμφωνούν για το πού στεκόταν ο Τσάπμαν: Ακριβώς στην είσοδο της στοάς του Dakota Building, με την πλάτη προς τον Τσάπμαν.

«Όπως και στην περίπτωση του John F Kennedy, απλά δεν μπορείς να πυροβοληθείς μπροστά από την πλάτη» είπε και συνέχισε: «Οι σφαίρες κοίλης αιχμής που υποτίθεται ότι χρησιμοποίησε ο Τσάπμαν δεν περνούν συνήθως μέσα από ένα θύμα, καθώς είναι σχεδιασμένες να διαχέονται κατά την πρόσκρουση, προκαλώντας τη μέγιστη δυνατή ζημιά στο σώμα».

Ωστόσο, τρεις σφαίρες πέρασαν μέσα από τον Λένον, αφήνοντας τρύπες στα γυάλινα πάνελ μιας πόρτας προθαλάμου που ήταν προσαρτημένη στην είσοδο ασφαλείας του κτηρίου. Ο Γουίλαν ισχυρίστηκε ότι τα σημάδια των σφαιρών στην πόρτα ήταν πολύ χαμηλά για να προέρχονται από βολές στον ώμο του Λένον.

Άλλα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Γουίλαν σχετικά με εκείνους που μπορεί να επηρέασαν τον Τσάπμαν τον οδήγησαν να αναρωτηθεί αν ο νεαρός άνδρας μπορεί ακόμη και να είχε «προετοιμαστεί» για τη δολοφονία μέσω χειραγώγησης ή ακόμη και ύπνωσης από ισχυρούς υποστηρικτές με διασυνδέσεις σε δεξιές ομάδες Βαπτιστών του Νότου, τον αμερικανικό στρατό ή τη CIA.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα