Life

Ο δήμαρχος Άνδρου απάντησε στον Ντι Κάπριο: «Μας αδικεί»

Τι είπε ο δήμαρχος για την ανάρτηση του διεθνούς φήμης σταρ.

Parallaxi
ο-δήμαρχος-άνδρου-απάντησε-στον-ντι-κά-476177
Parallaxi

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας ηθοποιός με περιβαλλοντικές ανησυχίες, πράγμα που διαρκώς προβάλλει μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις του αλλά και την παρουσία του στα social media.

Ο 44χρονος σταρ του Χόλιγουντ κοινοποίησε πριν από λίγες μέρες στο λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο σχετικό με τα πλαστικά σκουπίδια στη θαλάσσια περιοχή της Άνδρου.

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες κομμάτια διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα», έγραψε στη λεζάντα ο Ντι Κάπριο. «Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά σκουπιδιών. Αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα μικροπλαστικά έχουν μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ακόμα και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από ψάρια που στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής», σημείωσε ακόμη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο δήμαρχος της Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, απάντησε στον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη.

«Δυστυχώς, το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτή την κατάσταση», τόνισε ενώ την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία «Σχινιάς» στο κέντρο περίπου του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά, παρά μόνο από τη θάλασσα. «Όταν το 2011 ύστερα από πολύ έντονες βροχοπτώσεις κατέρρευσε ένας τεράστιος όγκος σκουπιδιών, κατρακύλησε στη ρεματιά και κατέληξε στην παραλία η κορυφή του όγκου», περιγράφει ο κ. Σουσούδης. Τότε πραγματοποιήθηκε σχετική μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013 περίπου, εξηγεί. «Με πόρους από το ΕΣΠΑ προχωρήσαμε τότε στην αποκατάσταση της χωματερής, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2017».

«Το λάθος μας τότε ήταν ότι δεν ερευνήσαμε τη θάλασσα γιατί νομίζαμε ότι ο όγκος των σκουπιδιών δεν είχε φτάσει στο νερό», παραδέχτηκε.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα