Δώδεκα Έλληνες ηθοποιοί «μεταμορφώθηκαν» για τις ανάγκες ενός ημερολογίου
Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για τους σκοπούς του σωματείου «Therapy Dogs».
Δώδεκα ηθοποιοί «μεταμορφώνονται» για τις ανάγκες ενός ημερολογίου που πωλείται για τους σκοπούς του σωματείου «Therapy Dogs», που προωθεί τη θεραπευτική επαφή με τα ζώα.
«Metamorphosis» είναι ο τίτλος του ημερολογίου, που δημιούργησε η makeup artist Σοφία Βουλαλά, με την εθελοντική συμμετοχή συνεργατών αλλά και ηθοποιών που δέχθηκαν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας, ποζάροντας αφιλοκερδώς στον φακό.
«Είμαι κι εγώ μέλος του Therapy Dogs και αποφάσισα να βοηθήσω δημιουργώντας το ημερολόγιο, με σκοπό όλα τα έσοδα να δοθούν στην ομάδα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βουλαλά, η οποία «μεταμόρφωσε» θεαματικά τους καλλιτέχνες Μαρία Κορινθίου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Βασίλη Παπαδημητρίου, Γιώργο Χρανιώτη, Αναστάση Ροϊλό, Ρένο Χαραλαμπίδη, Γιάννη Καραμφίλη, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Τζωρτζίνα Λιόση, Κατερίνα Σισσίνι, Ελένη Θυμιοπούλου και Νταίζυ Σεμπεκοπούλου. «Ήθελα στη φωτογράφιση, οι ηθοποιοί να μην …αναγνωρίζονται, να μεταμορφωθούν εντελώς», εξηγεί η κ. Βουλαλά.
Συντελεστές του ημερολογίου, που πωλείται προς 10 ευρώ στα βιβλιοπωλεία «IANOS», είναι ο φωτογράφος Γεώργιος Σουμελίδης, η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Σόνια Μαρία Καιτατζή, ενώ η παραγωγή είναι της Ιωάννας Πετειναράκη.
Το «Therapy Dogs» (Animal Assisted Therapy), στο οποίο θα διατεθούν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις, είναι μια εθελοντική ομάδα που λειτουργεί τα τελευταία 6 χρόνια με στόχο τη θεραπευτική επαφή με τα σκυλιά σε άτομα με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους, ψυχικά ασθενείς και ηλικιωμένους. Για τον σκοπό αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εθελοντές επισκέπτονται σωματεία και ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες, καλούνται να ασχοληθούν -σε όποιο βαθμό μπορεί και επιθυμεί ο καθένας- με τα σκυλιά του προγράμματος.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ομάδας, «η θεραπευτική επαφή με ζώα, βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα ευθύνης, μειώνει τη κατάθλιψη, το άγχος και τέλος προσφέρει ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας».
Τονίζεται ακόμη πως «μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι βοηθούν, εκτός από τα άτομα που χρειάζονται τη θεραπεία, το προσωπικό των χώρων που επισκέπτονται καθώς και τις οικογένειες των ατόμων που κάνουν την θεραπεία».
«Σημαντικό να αναφέρουμε», καταλήγουν οι εθελοντές, «ότι και οι ίδιοι οι σκύλοι, περνούν καλά».
Πηγή: ΑΠΕ, Νατάσα Καραθάνου