Ένα «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του Μπολσονάρου

Φυτεύοντας, στη Μαδαγασκάρη, δέντρα στο όνομά του.

Parallaxi
ένα-δάσος-διαμαρτυρίας-κατά-του-μπο-482942
Parallaxi

Πριν λίγο καιρό, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου κατηγόρησε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι αυτές βρίσκονται πίσω από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Τώρα, μία εξ αυτών, η Offset Earth, δημιουργεί ένα «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του βραζιλιάνου προέδρου, φυτεύοντας, στη Μαδαγασκάρη, δέντρα στο όνομά του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Make saving the Amazon one of your top priorities. We are protesting against Jair Bolsonaro’s irresponsible treatment of Brazil’s rainforests by planting trees in his name. Link in our bio to start planting! #FightTheFires

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Offset Earth (@offset.earth) στις

«Σχετικά με τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έχω την εντύπωση ότι μπορεί τις φωτιές να έβαλαν οι ΜΚΟ, γιατί είχαν ζητήσει λεφτά. Ποια ήταν η πρόθεσή τους; Να δημιουργήσουν προβλήματα στη Βαρζιλία» είχε πει, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπολσονάρου. Ως διαμαρτυρία σε αυτές τις αστήριχτες κατηγορίες, η Offset Earth, η οποία δημιουργήθηκε πριν δύο μήνες, μέσω crowd funding φυτεύει δέντρα με το πρόσωπο του βραζιλιάνου προέδρου γραμμένο με στένσιλ πάνω στους κορμούς. «Αρχικά, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο όνομα του Μπολσονάρου, ως μια δική μας μορφή διαμαρτυρίας» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο συνιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιοτ Κόαντ. «Αλλά είναι ότι η φύτευση “δέντρων διαμαρτυρίας” έχει σαφώς γίνει τρόπος για να συμμετάσχει ο καθένας στο κίνημα της αναδάσωσης, ενώ την ίδια στιγμή εστιάζει σε μια παγκόσμια διαφωνία μαζί του και με τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα δάση μας της βροχής» πρόσθεσε.

Για την Offset Earth, ο Μπολσονάρου είναι ο «υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των δέντρων». Ήδη, έχουν φυτευτεί 17.000 δέντρα στο όνομά του, μειώνοντας κατά 2,33 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που ισοδυναμεί με τις εκπομπές που αντιστοιχούν σε 147 ημέρες οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. «Βεβαίως, δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε όλη την καταστροφή που προκαλείται από τις πυρκαγιές στο δάσος της βροχής του Αμαζονίου ή από τις πολιτικές του Μπολσονάρου» τόνισε ο Κόαντ. «Αλλά, μαζί, μπορούμε να κάνουμε μια θετική διαφορά και να κάνουμε ν’ ακουστούν οι φωνές μας» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα