Η γενιά που βγάζει χρήματα από τα παλιά της ρούχα online – Δείτε πώς
Tέσσερις εφαρμογές στις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα παλιά σου ρούχα.
Η Gen Z είναι εκείνη που έχει επαναφέρει τα thrifted ρούχα. Ακούς συχνά σε παρέες να σχολιάζουν πως «thriftαραν» κάποιο μπουφάν, ή κάποιο τζιν, μάρκες ακριβές, ρούχα σε εξαιρετική κατάσταση που ορισμένες φορές δέχονται μεταποίησεις και άλλες κρατούν τον χαρακτήρα της εποχής και συνδυάζονται με διαχρονικά κομμάτια, δημιουργώντας ένα σύγχρονο outfit.
Για την Gen Z το fast fashion δεν είναι τόσο in, συχνά οι νέοι επισκέπτονται καταστήματα που πουλούν ρούχα με το κιλό και περνούν ώρες για να βρουν το κατάλληλο κομμάτι το οποίο ανταποκρίνεται στο style τους, ενώ δεν λείπουν οι αναζητήσεις από πάγκους λαϊκής, ή στοκάδικα.
Η βιομηχανία της μόδας αλλάζει ριζικά. Αρκετές είναι οι influencer του εξωτερικού που στρέφονται πια στα second hand καταστήματα και δείχνουν στους followers τους πως να δημιουργούν το κατάλληλο σύνολο από εκεί. Οι τάσεις της μόδας έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την ροπή που παίρνει η “κίνηση” της αγοράς, πλέον τα vintage κομμάτια είναι in, κορσέδες, τιράντες, μεταξωτές φούστες, μπόμπερ και δερμάτινα και αν όλα αυτά δείχνουν φθαρμένα ένα παραπάνω.
Τα thrift shops ήρθαν από την Αμερική, όπου στην περιοχή του Soho μπορείς να βρεις εκπληκτικά μεταχειρισμένα κομμάτια μπράντας σε πολύ προσιτές τιμές. Στην Ελλάδα όλο και περισσότερα μαγαζιά την τελευταία 10ετία ανοίγουν και όλο και περισσότεροι νέοι τα προτιμούν.
Ενδιαφέρον αποτελούν ωστόσο οι διαδικτυακές ιστοσελίδες στις οποίες μπορείς να πουλήσεις ή να αγοράσεις ρούχα και άλλα αντικείμενα και είναι δωρεάν στην χρήση τους.
1. Depop
Το Depop είναι μία social shopping εφαρμογή, μέσα από την οποία μπορείς πολύ εύκολο να πουλήσεις παλιά ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ. Μέχρι σήμερα έχει πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες.Τα περισσότερα από τα αντικείμενα που πωλούνται στο Depop είναι μεταχειρισμένα, vintage και επαναχρησιμοποιημένα ρούχα. Οι χρήστες μπορούν να πουλήσουν αντικείμενα δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους στα προφίλ τους, μαζί με περιγραφές, hashtags και τιμές.Οι χρήστες μπορούν επίσης να ακολουθούν άλλους πωλητές, των οποίων οι αναρτήσεις θα εμφανίζονται στις ροές τους. Οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για αντικείμενα χρησιμοποιώντας το PayPal. Διασημότητες έχουν μεταπωλήσει τα δικά τους αντικείμενα στο Depop, με κάποιους να δωρίζουν έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι η 10η πλατφόρμα αγορών με τις περισσότερες επισκέψεις για τους καταναλωτές Gen Z στις ΗΠΑ.
2. Poshmark
Η Poshmark είναι μια αγορά κοινωνικού εμπορίου όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν νέα και μεταχειρισμένα είδη μόδας, οικιακά είδη και ηλεκτρονικά είδη. Η πλατφόρμα έχει πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες, με πάνω από 200 εκατομμύρια διαθέσιμες καταχωρίσεις.Η εταιρεία λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της Naver Corporation από τον Ιανουάριο του 2023.
3. Pouliseto
Eλληνική πλατφόρμα αγορών, στην οποία μπορείς να πουλήσεις ότι θέλεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανεβάσεις μία αγγελία με ό,τι θέλεις να ξεφορτωθείς και αν κάποιος ενδιαφερθεί θα σου στείλει email. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι μιλάμε για μία ελληνική εφαρμογή, η οποία κάνει «παιχνιδάκι» τη διαδικασία πώλησης και αγοράς προϊόντων μέσω του κινητού ή του tablet. Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος θέλει να αγοράσει ένα δικό σου προϊόν δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Έρχεται σε άμεση επαφή με εσένα, είτε με email είτε μέσω τηλεφώνου και προχωράτε την διαδικασία της πώλησης.
4. Facebook Market Place
Στο Facebook Market Place μπορείς να πουλήσεις ότι αντικείμενο θέλεις, σε ότι τιμή θέλεις.Μέσα από την σελίδα του Facebook χρησιμοποιόντας την χρεωστική σου κάρτα. Καινούρια και μεταχειρισμένα προϊόντα στο Facebook Marketplace, τοπικά ή από επιχειρήσεις. Εξαιρετικές προσφορές με δυνατότητα αποστολής στο χώρο σας.