“Καθαρό δηλητήριο” το λάδι καρύδας σύμφωνα με καθηγήτρια στο Harvard
Καθηγήτρια από το Harvard "γκρεμίζει" σε διάλεξή της μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην ομορφιά και τη διατροφή.
Καθηγήτρια από το Harvard σε διάλεξή της “γκρεμίζει” μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην ομορφιά και τη διατροφή, χαρακτηρίζοντας το δημοφιλέστατο λάδι καρύδας “καθαρό δηλητήριο”.
Τα τελευταία χρόνια το λάδι καρύδας έχει σχεδόν “θεοποιηθεί” και η χρήση του έχει επεκταθεί από τη διατροφή έως τα προϊόντα για την περιποίηση σώματος και μαλλιών μέχρι και στην “αντιμετώπιση” μικρών προβλημάτων υγείας. Ωστόσο η Καρίν Μισέλς, επιδημιολόγος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, αποκαθηλώνει το λάδι καρύδας κατατάσσοντάς το ως μία από τις πιο ανθυγιεινές τροφές που υφίστανται.
Σε διάλεξή της στα γερμανικά, στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, υπό τον τίτλο “Λάδι Καρύδας & άλλα διατροφικά λάθη” προειδοποιεί για την αλόγιστη χρήση του καθώς όπως εξήγησε το συγκεκριμένο λάδι περιέχει υψηλότατα ποσοστά κορεσμένων λιπαρών – το λάδι καρύδας περιέχει 80% κορεσμένα λιπαρά υπερδιπλάσια δηλαδή ποσότητα από εκείνα που περιέχει το λαρδί- με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι πωλήσεις του λαδιού καρύδας έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια στη Δύση και διάφοροι Οργανισμοί παγκοσμίως προειδοποιούν έντονα για την κατάσταση, προσπαθώντας για μία καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την πραγματική επίδραση του συγκεκριμένου λαδιού στον οργανισμό.
H ομιλία της Καρίν Μισελς:
*Με πληροφορίες από Guardian και Huffpost