Ένας κόμβος γαστρονομίας εκεί που -σίγουρα- δεν τον περιμένεις!
'Ενας εγκατελελειμμένος σταθμός του παρισινού μετρό αλλάζει.
Εικόνες – Βίντεο: SAME Architectes @ facebook page
Στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, κάτω από τη διασταύρωση Croix Rouge, ένας εγκαταλελειμμένος σταθμός του μετρό θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία: σε βάθος εννιά μέτρων, η μία πλατφόρμα θα στεγάσει μια υπόγεια αγορά τοπικών φαγώσιμων προϊόντων και η απέναντί της ένα ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ.
Το πρότζεκτ «Terminus» – συνεργασία της επενδυτικής εταιρείας αστικής αναμόρφωσης Novaxia και του αρχιτεκτονικού γραφείου SAME Architectes – απαντά στις εκκλήσεις των «Reinventing Paris» και «Subterranean Secrets of Paris» με μία πρόταση που εστιάζει στη γαστρονομία.
Κοπερατιβίστικος και διασκεδαστικός, φίνος και εκπαιδευτικός, αυτός ο χώρος έχει στόχο να ανακτήσει την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της γαλλικής πρωτεύουσας, έναν σταθμό του παρισινού μετρό.
Στη βόρεια πλατφόρμα, μια πρόσκληση σε βόλτα: μια «στοά» με τέσσερα κιόσκια, καφέ, ντέλι, οινοπωλείο και πάγκος γύρω από το πρώην γκισέ εισιτηρίων που θα προτείνουν ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα ή τοπικές λιχουδιές κατευθείαν από τους παραγωγούς στον ουρανίσκο μας. Στη νότια πλατφόρμα, το ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ θα δίνει τη δυνατότητα για ταξίδι στον κόσμο της γεύσης κάνοντας χρήση των προϊόντων της απέναντι πλατφόρμας. Ενθουσιασμός στους καλοφαγάδες!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονικείς μετέτρεψαν το σπίτι τους σε “πριβέ” εστιατόριο και ζουν το όνειρο
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ