Φωτογραφικό Έπος: Όσα καταβροχθίζουν στο Μανχάταν

Φόρος τιμής στη γαστριμαργική κουλτούρα του Μανχάταν.

Parallaxi
φωτογραφικό-έπος-όσα-καταβροχθίζουν-411704
Parallaxi

Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη γνωστή για τη μεγάλη γκάμα μπαρ και εστιατορίων της. Φορώντας το προσωπείο του «Hungry Boy», o Ααρών Μπερνστάιν (Aaron Bernstein) δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών ως φόρο τιμής στη γαστριμαργική κουλτούρα του Μανχάταν.

Ο με έδρα τη Νέα Υόρκη φωτογράφος διάλεξε μια σειρά από αυτά που καταβροχθίζουν εκεί – και τα οποία είναι συνώνυμα με το Μεγάλο Μήλο – και τα «εγκιβώτισε» σε κομμάτια πάγου. Θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να αντιδράσει στην ταχύτατη και συνεχή αλλαγή της γαστριμαργικής σκηνής ενώπιον της χωρίς τέλος εμπορικής «αναβάθμισης» της πόλης.

Σε αυτές τις 10 φωτογραφίες, «Το Πεινασμένο Αγόρι» διάλεξε λιχουδιές που είτε επινοήθηκαν στη Νέα Υόρκη είτε προέρχονται από κάποιο eatery γνωστό για τη συγκεκριμένη λιχουδιά. Κι αποφάσισε να παίξει με την έννοια «συντήρηση (τροφίμων, εννοείται)» και γι’ αυτό τοποθέτησε τις λιχουδιές, σε διάφορες φάσεις τους, μέσα σε πάγο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ManhattanMeltdown: preserving and celebrating New York-centric foods in the face of the city’s never-ending commercial gentrification. There’s nothing more New York than washing down a salty hot dog with a fresh tropical fruit juice, all thanks to @PapayaKing in the Upper East Side. Initially just a juice stand, Papaya King added hot dogs to its menu in the 1930s to better cater to the German and Polish residents of the neighborhood. Today, a considerable amount of hot dog and fruit juice spots can be found all around Manhattan, but Papaya King still stands strong as the proud original on the corner of 86th & Lexington. View this series in full on hungry-boy.com!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aaron Bernstein (@hungry.boy) στις

Οι καλλιτεχνικές καταβολές του Ααρών είναι η φωτογραφία μόδας, αλλά πλέον εστιάζει στη δημιουργία εικόνων που ερεθίζουν το μυαλό, παίρνοντας τα πράγματα τοις μετρητοίς. Από μπάγκελ μέχρι χοτ ντογκ και από πίτσα μέχρι πρέτζελ, οι φωτογραφίες του Μπερνστάιν εκθέτουν τα φαγώσιμα που είναι περισσότερο συνυφασμένα με τη Νέα Υόρκη. Και τα σχολιάζουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ManhattanMeltdown: preserving and celebrating New York-centric foods in the face of the city’s never-ending commercial gentrification. While some might argue that the most authentic dim sum can be found over in Flushing, the diverse offerings that Manhattan’s own Chinatown brings to the table is impressive nonetheless. What is traditionally served as a brunch food has become in demand at all hours of the day. Though rapidly expanding, the history of @nomwahteaparlor cannot be denied. Open for nearly a century, it has withstood the test of time on the curve of Doyers St., surviving as one of the most notable restaurants on one of the most history-laden streets of Manhattan. View this series in full on hungry-boy.com!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aaron Bernstein (@hungry.boy) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ManhattanMeltdown: preserving and celebrating New York-centric foods in the face of the city’s never-ending commercial gentrification. Pastrami was invented in the nineteenth as a way to preserve meat before refrigeration. Practiced and perfected by Jewish immigrants, it became a natural part of deli menus across New York City, and has remained a crowd favorite ever since. Pastrami is perhaps most familiarly served in sandwich form, traditionally between two slices of rye bread covered in yellow mustard (and with pickles on the side). Places like @katzsdeli have upheld this classic, becoming famous for their pastrami alone. Katz’s has been satisfying customers’ cravings at the corner of Ludlow and Houston since 1888. View this series in full on hungry-boy.com!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aaron Bernstein (@hungry.boy) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ManhattanMeltdown: preserving and celebrating New York-centric foods in the face of the city’s never-ending commercial gentrification. The history of the black & white cookie can be traced back to the recently shut down Glaser’s Bake Shop in Yorkville, which opened its doors in 1902. With a cake base covered in half vanilla and half chocolate icing, these decadent cookies can now be found all over New York City, in both old and new places alike. @wmgreenbergdesserts on 82nd and Madison is perhaps the most well known for this treat. They have been supplying the city with a variety of kosher baked goods since the 1940s. View this series in full on hungry-boy.com!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aaron Bernstein (@hungry.boy) στις

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα