Με μια υπέροχη πόλκα αποχαιρετά τη χρονιά η Ορχήστρα Νέων Σίνδου

Θεσσαλονίκη: Στράους σε …40 κομμάτια. Έπαιξαν σόλο οι μουσικοί της ορχήστρας Νέων Σίνδου αλλά το αποτέλεσμα είναι ορχηστρικό Φλάουτα, κλαρινέτα, σαξόφωνο, τρομπέτες, τρομπόνια, κρουστά, ηλεκτρικό μπάσο σε απόλυτη αρμονία… Συνθέσεις με«άρωμα» Βιέννης, που μας ταξιδεύουν στα πιο μελωδικά Χριστούγεννα, επέλεξε ν’ ανεβάσει στο youtube η Ορχήστρα Νέων Σίνδου για να «ντύσει» μουσικά και τις φετινές, […]

Parallaxi
με-μια-υπέροχη-πόλκα-αποχαιρετά-τη-χρο-703320
Parallaxi

Θεσσαλονίκη: Στράους σε …40 κομμάτια. Έπαιξαν σόλο οι μουσικοί της ορχήστρας Νέων Σίνδου αλλά το αποτέλεσμα είναι ορχηστρικό

Φλάουτα, κλαρινέτα, σαξόφωνο, τρομπέτες, τρομπόνια, κρουστά, ηλεκτρικό μπάσο σε απόλυτη αρμονία… Συνθέσεις με«άρωμα» Βιέννης, που μας ταξιδεύουν στα πιο μελωδικά Χριστούγεννα, επέλεξε ν’ ανεβάσει στο youtube η Ορχήστρα Νέων Σίνδου για να «ντύσει» μουσικά και τις φετινές, διαφορετικές γιορτές.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, η ηχογράφηση δεν έγινε ταυτόχρονα αλλά …εκ περιτροπής προκειμένου να φτάσει ο Στράους στα σπίτια μας και τα φετινά Χριστούγεννα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Μίλτος Πολυχρονίδης, μαέστρος της ορχήστρας Νέων Σίνδου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, εξήγησε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, όλα φέτος έγιναν διαφορετικά.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε βιντεοσκόπηση, δεν ήταν εφικτό ούτε το live streaming, οπότε κάναμε μεμονωμένα τις ηχογραφήσεις, δηλαδή κάθε μουσικός με το όργανό του ξεχωριστά, έπαιζε το ίδιο κομμάτι», ανέφερε ο κ. Πολυχρονίδης. Για την ακρίβεια, όπως σημείωσε ο έμπειρος μαέστρος, χρειάστηκε ένας μήνας για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Στο διάστημα αυτό, ο κάθε μουσικός πήγαινε στον χώρο της ηχογράφησης και υπό τις οδηγίες του, έπαιζε τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

«Έγιναν 40 διαφορετικές ηχογραφήσεις, που στη συνέχεια ενώθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Δουλέψαμε πολύ όλοι μας, με πολλή αγάπη και μεράκι», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης. Με 45 μουσικούς, ηλικίας από 16 μέχρι 45 ετών, η ορχήστρα έχει πολλές διακρίσεις στη διαδρομή της, όπως αυτή του 2006 στο Λουξεμβούργο, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο φεστιβάλ,, ενώ το 2008 πήρε τρία χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ MOR της Ουγγαρίας. Έχει δώσει συναυλίες στο πλαίσιο μεγάλων θεσμών και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο, με το ρεπερτόριό της να καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις (συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock).

Η ορχήστρα Νέων Σίνδου ιδρύθηκε το 1984 ως φιλαρμονική, μετονομάστηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί κομμάτι του κοινωνικού πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Δέλτα. «Ετοιμάζουμε πολλά και όμορφα πράγματα, όταν με το καλό επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε ο κ. Πολυχρονίδης, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να …διευθύνει διαδικτυακά τους μουσικούς του, ανυπομονώντας όλοι για το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, που είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή, όπως λέει.

ΑΠΕ Αναστασία Τελιανίδου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα