Life

Με τι αστεία γελάνε οι κωμικοί;

Ανακρίναμε δύο stand up comedians με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου - Σήμερα γελάμε λίγο παραπάνω!

Νίκος Γκάγιας
με-τι-αστεία-γελάνε-οι-κωμικοί-1004406
Νίκος Γκάγιας

«Αγαπώ τους ανθρώπους που με κάνουν να γελάω. Πιστεύω είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάποιον, το γέλιο. Θεραπεύει κάθε είδους πληγή» – Audrey Hepburn

Αν έχεις κάποι@ στη ζωή σου που καταφέρνει να σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου, μην τ@ αφήσεις ποτέ! Το χιούμορ είναι κάτι που είτε το έχεις είτε όχι. Δεν μπορείς να γελάσεις με τα πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι που «το έχουν» και κάνουν τους άλλους να γελάνε. Μάλιστα μερικοί το έχουν τόσο πολύ που κατάφεραν όλο αυτό που έχουν στο μυαλό τους, να το κάνουν κείμενο και να το επικοινωνούν με τον κόσμο. Ο λόγος για τους stand up comedians, που μέσα από τις δικές τους ιστορίες προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να διασκεδάσει.

Βέβαια ένα ερώτημα που μπορεί να προκύψει, είναι με το τι τελικά γελάνε όλοι αυτοί οι κωμικοί που στο νου μας τους έχουμε συνδέσει με τον ρόλο του διασκεδαστή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μάϊου, ανακρίναμε τον Ζήση Ρούμπο, τον Ανδρέα Πασπάτη και μάθαμε τι μπορεί να τους κάνει να γελάσουν! Πάμε να μάθουμε.

Ζήσης Ρούμπος 

«Το γέλιο για μένα είναι τρόπος γνωριμίας, αναγκαίο συστατικό σχέσης και παγκόσμια γλώσσα. Από μικρός έμαθα να το χρησιμοποιώ για να έρχομαι κοντά με ανθρώπους. Για αυτό και μένω μακριά από ανθρώπους που δεν θέλουν να γελάνε. Προσωπικά γελάω με οτιδήποτε έχει μέσα κάποια γκάφα. Σαβούρδες, γλιστρήματα και fail compilations είναι τα comfort βιντεάκια μου.

Α και bloopers. Ψοφάω για bloopers. Και όταν πέρδεται ο Μάιλο, ο σκυλάκος μας. Μπορεί να γελάω για πολλή ώρα. Γενικά γελάω με πορδές. Νομίζω ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Σε αυτούς που γελάνε με πορδές και σε αυτούς που λένε ψέματα»

Ανδρέας Πασπάτης

«Σε γενικές γραμμές έχω παρατηρήσει ότι γελάω με βλακείες. Είναι πράγματα που δεν περιμένω και γίνονται, αν και θα έπρεπε γιατί γίνονται βλακείες διαρκώς τριγύρω μου. Νιώθω ότι το προκαλώ. Επίσης γελάω πάρα πολύ με stand up και κείμενα συναδέλφων. Ακόμα γελάω μόνος μου πάρα πολύ. Διασκεδάζω πολύ όταν περιμένω στην ουρά στο σουπερμάρκετ, με τις συζητήσεις των άλλων που ψάχνουν λόγο για να μαλώσουν, θέλει ο ένας να πάρει την σειρά του άλλου και ετοιμάζονται να μαλώσουν για το τίποτα. 

Η τελευταία φορά που γέλασα πάρα πολύ ήταν όταν είχα πάει σ’ ένα escape room, η υπάλληλος που δούλευε λογικά βαριόταν πάρα πολύ και όσες οδηγίες έπρεπε να μας δώσεις τις έλεγε πάρα πολύ γρήγορα. Κρατηθήκαμε να μην γελάσουμε εκείνη την μέρα και μετά για μία βδομάδα ό,τι και να γινόταν λέγαμε “μισό να στα πω μια γρήγορα” και γελούσαμε πολύ μ’ αυτό»

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δρος Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο και συγκέντρωση των συμμετεχόντων σε ανοιχτό χώρο με δραστηριότητες γέλιου και προσευχή για την Παγκόσμια Ειρήνη.

Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου δρ. Μαντάν Κατάρια σημειώνει: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα