Μετά τα red flags σειρά έχουν τα yellow flags – Ποια είναι και τι σημαίνουν
Ουσιαστικά, πρέπει να μιλήσετε στο ταίρι σας για την ανησυχία σας.
Όλοι έχουμε ακούσει για τα red flags όταν μιλάμε για νέες γνωριμίες ή την αρχή μίας σχέσης, αλλά τι γίνεται με τις κίτρινες σημαίες;
Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα red flag (κόκκινη σημαία) είναι εκείνο το σημάδι/σημάδια που έχετε εντοπίσει στο υποψήφιο έτερο ήμισυ και σας φωνάζει να φύγετε όσο προλαβαίνετε. Στην περίπτωση πάλι που δεν είστε σε θέση εσείς οι ίδιοι να τα δείτε, σε αυτό το σημείο μπαίνουν οι φίλοι και η οικογένεια.
Ο Todd Baratz, ψυχαναλυτής και συγγραφέας, μίλησε στους New York Times για τις κίτρινες σημαίες, το νόημα των οποίων είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει κατανοητό. Εξήγησε αρχικά πως δεν πρόκειται για «κόκκινο συναγερμό», ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε επιφυλακή.
Ουσιαστικά, πρέπει να μιλήσετε στο ταίρι σας για την ανησυχία σας.
Μερικά παραδείγματα
Η ψυχοθεραπεύτρια Stephanie Manes δήλωσε στους New York Times ότι εάν σας λέει ότι ο κάθε/καθεμία πρώην «ήταν ένα φρικτό, οριακά τρελό άτομο» είναι ένα προφανές παράδειγμα yellow flag.
Φυσικά, κάποιος μπορεί απλά να ήταν λίγο άτυχος και γενικά να έβγαινε ποτέ μόνο με «απαίσιους» και «τρελούς» ανθρώπους.
Ωστόσο, η Manes δήλωσε ότι θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι το υποψήφιο ταίρι σας αποτυγχάνει να αναλάβει την ευθύνη για τις προηγούμενες σχέσεις που κατέρρευσαν.
Ασυνέπεια
Ένα άλλο υποτιθέμενο yellow flag ήταν όταν ο άλλος είναι ασυνεπής. Ξαφνικά μπορεί να σας στέλνει μηνύματα ασταμάτητα και μετά να εξαφανίζεται. Σε αυτή την περίπτωση αντί να σας ζώσουν τα φίδια, ένας ειδικός προτείνει να στείλετε το εξής μήνυμα: «Γεια σου, νιώθω άγχος όταν δεν ξέρω πότε θα έχω νέα σου. Μπορείς να μου δώσεις ρεαλιστικές προσδοκίες για το πότε είσαι σε θέση να μου στείλεις μήνυμα;».
Το παν να θυμάστε όπως λένε οι ειδικοί σχέσεων είναι η επικοινωνία.