Μια νέα σειρά εκπομπών φέρνει το ελληνικό τραπέζι στην Αμερική
Η σειρά εκπομπών «My Greek Table» προβάλλει την Ελλάδα και τις γεύσεις της στην Αμερική.
Μια νέα σειρά εκπομπών για την ελληνική κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις ξεκινά τον Οκτώβριο στη δημόσια τηλεόραση στις ΗΠΑ (American Public Television) και φέρνει το ελληνικό τραπέζι στο επίκεντρο.
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό σε περιοχές της Ελλάδας που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και μια περιήγηση στην αυθεντική Ελληνική και Μεσογειακή διατροφή με οδηγό την Νταϊάνα Κόχυλα. Μέσα από την σειρά με τίτλο «My Greek Table with Diane Kochilas» η Νταϊάνα πρόκειται να «ταξιδέψει» το αμερικάνικο κοινό σε τοποθεσίες αλλά και γεύσεις της Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ασύγκριτη ελληνική φιλοξενία.
Η σειρά «My Greek Table» που φέρει την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ, αποτελείται από 13 επεισόδια ανά τηλεοπτική σαιζόν και πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην εικόνα της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην Αμερική. Παράλληλα, μέσα από υγιεινές και νόστιμες συνταγές, αναδεικνύεται η μεγάλη ποικιλία αλλά και ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Στόχος της εκπομπής είναι αφενός να καθιερώσει την Ελλάδα ως γαστρονομικό τουριστικό προορισμό στο ευρύ Αμερικάνικο κοινό και αφετέρου να συντελέσει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών προϊόντων προς την Αμερική.
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά δήλωσε: «Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την εξαιρετική αυτή ιδέα υλοποίησης κύκλου εκπομπών αφιερωμένων αποκλειστικά στην Ελλάδα, με στόχο τη δυναμική προβολή της χώρας μας και της ελληνικής γαστρονομίας στις ΗΠΑ», προσθέτοντας: «Η σειρά My Greek Table, με γυρίσματα που υποστηρίζουμε σε όλη την Ελλάδα και ξεκινά τον Οκτώβριο στο δίκτυο των σταθμών της Αμερικανικής Δημόσιας Τηλεόρασης, συνιστά τεράστια προβολή για τη χώρα μας, που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με δεύτερο κύκλο γυρισμάτων και εκπομπών».
«Η Ελληνική Κουζίνα είναι υγιεινή, πεντανόστιμη και προσφέρει ασύγκριτη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Η εκπομπή αυτή είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου. Ήθελα να δείξω τον πολιτιστικό, τουριστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής, ένα κοινό που στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ λίγα για την χώρα, τα προϊόντα και το τραπέζι της» αναφέρει η Νταϊάνα Κόχυλα. «Με αυτή την εκπομπή φιλοδοξώ όχι μόνο να δείξω μια άλλη Ελλάδα, αλλά και έναν εντελώς διαφορετικό γαστριμαργικό πολιτισμό που τρέφει το σώμα και την ψυχή και στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα ως άνθρωπος και ως μαγείρισσα».
Τα γυρίσματα για τον πρώτο κύκλο επεισοδίων διήρκησαν 3 μήνες. Το «My Greek Table» της πρώτης σαιζόν είναι αφιερωμένο στα πλούσια και ποιοτικά υλικά της Ελλάδας: Το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα ελληνικά τυριά, τα παραδοσιακά δημητριακά, το φύλλο, οι πίτες, το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο είναι μερικά από τα υλικά για τα οποία η σειρά επεισοδίων ταξίδεψε στην Κρήτη, στην Σαντορίνη, στην Ικαρία, στην Λέσβο, στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα, στον Βόλο, στο Πήλιο, στη Ήπειρο και τη Νάουσα.
Η Νταϊάνα στην εκπομπή «MY GREEK TABLE» συνδυάζει εύληπτες οδηγίες για υπέροχα πιάτα, πρωτοποριακές τεχνικές μαγειρέματος, δημοφιλείς συνταγές και συναρπαστικές περιγραφές που αποδεικνύουν την αγάπη της για την Ελληνική και τη Μεσογειακή Κουζίνα αλλά και τις πλούσιες γνώσεις της, έπειτα από τόσα χρόνια έρευνας και αναζήτησης των καλύτερων προϊόντων.
Με πυξίδα την παράδοση, τις διατροφικές συνήθειες και την ιστορία, το «My Greek Table» ξεκινάει τις διαδρομές του στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας την ελιά Καλαμών, ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά προϊόντα στην Αμερική. Συγκρίνει την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική μαγειρική στην Αθήνα. Αναλύει την έννοια του φιλότιμου και της μεγαλοψυχίας των ανθρώπων μέσα από το ούζο και τους μεζέδες της Λέσβου. Εξερευνά την κουζίνα του Κενταύρου και την παράδοση των γλυκών του κουταλιού και των τουρσιών στο Πήλιο. Συγκεντρώνει τα αρχαία δημητριακά από όλα τα μέρη της χώρας και τα βάζει στο τραπέζι. Παρακολουθεί ολόκληρη την πορεία του ελαιόλαδου. Ανοίγει τα παραδοσιακά φύλλα της ελληνικής πίτας. Συστήνει στο κοινό την περίφημη ελιά Καλαμών και την ελληνική φέτα από τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια. Βάζει στο μικροσκόπιο τα βότανα, το μέλι και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, και αναζητά το μυστικό για τη μακροζωία στην Ικαρία.
«Η Νταϊάνα Κόχυλα αγαπά την Ελλάδα και αυτό φαίνεται σε ότι κάνει. Η νέα αυτή σειρά των εκπομπών της είναι μια ακόμη απόδειξη και συνάμα μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μέσα από τα προϊόντα της, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της στην Αμερική. Η Ελλάδα παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναζητούν οι λάτρεις της γεύσης στην Αμερική, ενώ ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης για πολλές περιοχές, για όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόκειται για μια πολύ ποιοτική παραγωγή και η προβολή για την χώρα και τα προϊόντα της είναι ανεκτίμητης αξίας. Την ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία της αυτή» τόνισε ο κ. Στέλλιος Μπουτάρης, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος.
Χορηγοί της εκπομπής είναι: EOT, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Wines of Greece, Δωδώνη Φέτα-Arthur Schuman Cheeses, Vrisi 36, Selonda, The Fillo Factory, Enterprise Greece, National Hellenic Society, Diamond Wine Selections, Klio Teas, Titan Foods, Prime Marine, The Chefs Warehouse, The George and Judy Marcus Family Foundation, The Behrakis Foundation και το Nicholas and Eleanor Chabraja Foundation, Aegean Airlines, Autohellas Hertz.
Στοιχεία εκπομπής:
Τίτλος: «My Greek Table with Diane Kochilas» Πρεμιέρα 6 Οκτωβρίου, σε όλη την Αμερική ξεκινώντας από στο δίκτυο American Public Television. Διάρκεια Επεισοδίου: 30 λεπτά Πρώτη σεζόν: 13 επεισόδια
Συνεργάτες – Συντελεστές εκπομπής
Νταϊάνα Κόχυλα – Παρουσιάστρια, σεναριογράφος και συμπαραγωγός Matt Cohen* – Resolution Pictures, συμπαραγωγός Juliet Daniballe – Director Ανδρέας Οικονομάκης – Διευθυντής Παραγωγής Καρολίνα Δωρίτη – Διευθύντρια Γαστρονομίας Richard Dalett, Chris Bierlein – Διεύθυνση φωτογραφίας Γαβριήλ Λουκέρης – Κάμερα
*Ο Matt Cohen/Resolution Pictures είναι βραβευμένος με Emmy. Ειδικεύεται στις ταξιδιωτικές-μαγειρικές εκπομπές. Έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα της Αμερικής, όπως Lidia Bastianich, Steven Raichlin, Todd English και άλλους.
Σχετικά με την Νταϊάνα Κόχυλα
Η Νταϊάνα Κόχυλα κατάγεται από την Ικαρία αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της, μάγειρας στο επάγγελμα, της μετέδωσε την αγάπη του για την μαγειρική αλλά κυρίως για την Ελλάδα, όπου ζει από το 1992. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τις γνώσεις της σε θέματα Ελληνικής γαστρονομίας, μαγειρικής και διατροφής. Είναι σύμβουλος σε θέματα ελληνικής γαστρονομίας σε κορυφαία πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων το Harvard και το Yale, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος σεφ κορυφαίων εστιατορίων στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων το Committee Restaurant στην Βοστόνη, το Molyvos και το Pylos στην Νέα Υόρκη.
Είναι συγγραφέας 14 βιβλίων μαγειρικής, με τα βιβλία της να έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερα από 20 χρόνια διατηρούσε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα «Τα Νέα» με θέματα μαγειρικής και εστίασης. Για δύο χρόνια (2013-2014) παρουσίασε την εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση «Τι θα φάμε σήμερα, Μαμά;».
Ο παράδεισός της είναι ο τόπος καταγωγής της, η Ικαρία, την οποία δεν άφησε ποτέ, από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο νησί σε ηλικία 12 χρονών. Κάθε καλοκαίρι οργανώνει διασκεδαστικά σεμινάρια μαγειρικής (The Glorious Greek Kitchen), κυρίως για ξένους, αναδεικνύοντας το νησί, την κουλτούρα και την κουζίνα σε ανθρώπους που έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη.