Life

Η “μηχανή” που σε βάζει με ένα κλικ στην αγορά εργασίας

Τέλος στα δύσκολα. Η αναζήτηση εργασίας ένα κλικ ευκολότερη.

Parallaxi
η-μηχανή-που-σε-βάζει-με-ένα-κλικ-στη-194312
Parallaxi

unnamed (2)

Το neuvoo είναι μια καναδέζικη start up εταιρία που ξεκίνησε το 2011 στο Μόντρεαλ με μόλις 5 άτομα, τους ιδρυτές δηλαδή και ακόμα δυο υπαλλήλους. Μέσα σε 6 χρόνια έχει μεγεθυνθεί σε σημείο να απασχολεί επαγγελματικά παραπάνω από 200 άτομα διεθνώς με παρουσία σε περισσότερες από 66 χώρες και είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Η Ελληνική έκδοση του neuvoo ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015. Ρωτήσαμε τον Γρηγόρη Βαρνάβα, ενός εκ των υπευθύνων της, για το λεπτό ζήτημα της εργασίας σήμερα στην Ελλάδα αλλά κυρίως για τον ρόλο του neuvoo πρακτικά στο ζήτημα.

Όλοι μας υπήρξαμε άνεργοι και συνειδητοποιήσαμε ποσό δύσκολη, χρονοβόρα και αγχωτική είναι η διαδικασία της αναζήτησης δουλειάς. Πέρα από το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη ανεργία, που ηδη δυσκολεύει τη κατάσταση, παρατηρήσαμε επίσης ότι η αναζήτηση αυτή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μιας και υπάρχουν πάρα πολλές μηχανές αναζήτησης αγγελιών στο χώρο του internet με αποτέλεσμα ο κόσμος να μπερδεύεται παρά να τον βοηθιέται. Και κάπου εδώ αποφασίσαμε ότι θα ήταν μια πολύ καλή λύση στα χέρια του κόσμου, να βρίσκει συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες θέσεων εργασίας σε ένα σημείο, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγει παραπάνω από μία ιστοσελίδα.

-Πώς ακριβώς λειτουργεί το neuvoo;

Γ.Β: Οι χρήστες το μόνο που πρέπει να κάνουν αφού εισέλθουν στην ιστοσελίδα μας, είναι να πληκτρολογήσουν τι δουλειά θα ήθελα να βρουν (πχ Λογιστής) και να πατήσουν το κουμπί της αναζήτησης. Αν θέλουν μπορούν να γίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένοι και να προσθέσουν και τη τοποθεσία που θα ήθελαν να εργαστούν (πχ Θεσσαλονίκη). Από εκεί και περά θα τους εμφανιστούν όλες οι αγγελίες από όλες τις εταιρίες και από όλες τις μηχανές αναζήτησης που προσφέρουν θέσεις εργασίας πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Μόλις βρει αυτό που θέλει, θα μπορεί να δει τη πηγή της αγγελίας και να στείλει το βιογραφικό του.

unnamed

-Ποια είναι η εικόνα της δυναμικής του neuvoo στην Ελλάδα;

Γ.Β: Όπως έχουμε πει, εμείς είμαστε στην ουσία ένας αναδρομολογητής. Κάτι σαν το Google για θέσεις εργασίας, όποτε και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσος κόσμος βρήκε δουλεία μέσα από τη πλατφόρμα μας. Μπορούμε όμως να μιλήσουμε για νούμερα όπως αυτά των θέσεων εργασίας και της επισκεψιμότητας της σελίδας. Αυτή τη περίοδο υπάρχουν κάτι παραπάνω από 13.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Καμία άλλη ιστοσελίδα στην Ελλάδα δεν έχει πετύχει αυτά τα νούμερα, και φαίνεται ότι και για αυτό ο κόσμος μας προτιμάει, μιας και καθημερινά έχουμε παραπάνω από 20.000 χρηστές από όλη την Ελλάδα στην πλατφόρμα μας.

-Ποιο είναι το feedback είτε από εργαζομένους είτε από εργοδότες που προσέγγισαν έκαστοι το πεδίο εργασίας μέσω του neuvoo;

Γ.Β: Η εταιρία έχει παραβρεθεί σε αρκετές από τις λεγόμενες «μέρες καριέρας» που βοηθάνε τον κόσμο στο να βρει δουλειά και έτσι κάθε εταιρία μπορεί και παρουσιάζει και το εταιρικό της προφίλ. Το feedback που δεχόμαστε τόσο από τον κόσμο που αναζητεί για δουλειά, αλλά και από τους εργοδότες που την προσφέρουν, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μιας και, όπως και οι ίδιοι μας λένε, η διαδικασία και από τις δυο πλευρές είναι ιδιαίτερα εύκολη και απλή.

-Υπάρχουν δηλαδή πραγματικά δουλειές στην Ελλάδα σήμερα και απλά δεν είναι οργανωμένος ο τρόπος που προσεγγίζονται από τις ενδιαφερόμενες πλευρές;

Γ.Β: Ας μην γελιόμαστε, η Ελλάδα εδώ και περίπου 7-8 χρόνια είναι σε μια οικονομική κρίση που σαφέστατα επηρεάζει και τον αριθμό των θέσεων εργασίας που υπάρχουν στη χωρά μας. Από τη μεριά μας, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να βρει συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες θέσεων εργασίας σε ένα σημείο ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνει ανάμεσα σε πολλές ιστοσελίδες που κυκλοφορούν στο κόσμο του διαδικτύου.

-Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας παρατηρώντας εκ των έσω, αυτή την στιγμή;

Γ.Β: Το γεγονός ότι είμαστε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, αυτόματα δίνει ένα avantage σε θέσεις εργασίας όπως αυτή των Προγραμματιστών. Επίσης θέσεις όπως: Υπάλληλοι Γραφείου, Γραμματείς, Ταμίες (ανθρώπινο δυναμικό στην ουσία) έχουν ιδιαίτερη μεγάλη ζήτηση στη βάση δεδομένων μας. Περά από αυτές, τελευταία παρατηρείται και μια μεγάλη ζήτηση στις αναζητήσεις εποχιακών θέσεων εργασίας μιας και η καλοκαιρινή περίοδος έρχεται και αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

unnamed (1)

Το neuvoo είναι διαθέσιμο σε παραπάνω από 66 χώρες. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει σε ποια χώρα θέλει να αναζητήσει χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει μια δεύτερη ιστοσελίδα. Σε κάποιες από αυτές μάλιστα είναι πολύ πιο ανεπτυγμένο και προσφέρει ακόμα περισσότερα στους χρηστές του.

“Για παράδειγμα, στον Καναδά όπου είναι και η μεγαλύτερη μας ιστοσελίδα, υπάρχει το feature της neuvooPedia, όπου στην ουσία είναι μια εγκυκλοπαίδεια για την εκάστοτε δουλειά (τι ακριβώς κάνει ένας βοηθός μισθοδοσίας για παράδειγμα, πόσος είναι ο μέσος μισθός στη χωρά, τι σπουδές χρειάζεται κλπ). Το σκεπτικό είναι σιγά-σιγά όλες οι σελίδες του neuvoo να “εξοπλιστούν” με όλα τα features που προσφέρουμε.”

-Ποιος είναι ο ρόλος του neuvoo στον εργασιακό χάρτη της Ελλάδας ή τι διαφορετικό έχει από την εκάστοτε σελίδα αγγελιών για εύρεση εργασίας αυτή τη στιγμή;

Γ.Β: Το διαφορετικό του neuvoo σε σχέση με τις άλλες ιστοσελίδες είναι ότι εμείς είμαστε ένας συλλέκτης θέσεων εργασίας και εμφανίζουμε αγγελίες από όλες τις διαθέσιμες πήγες που υπάρχουν. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βρει περισσότερες θέσεις εργασίας από κάποια άλλη σελίδα αγγελιών που εμφανίζει μόνο τις δικές τις αγγελίες. Επίσης, όπως είπαμε και παραπάνω, έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει και σε περισσότερες χώρες, κάνοντας έτσι τη ζωή του ακόμα πιο εύκολη. Με αυτούς τους δυο τρόπους, καθώς επίσης και με τις περισσότερες λειτουργιές που προσφέρουμε, κάνουμε την αναζήτηση εργασίας ένα κλικ ευκολότερη.

*Βρείτε το neuvoo ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα