Life

Μοοvit: Η έξυπνη μετακίνηση στην πόλη

Η εφαρμογή που κάνει πράξη την εύκολη και έξυπνη μετακίνηση σε 1.200 πόλεις ανά τον κόσμο ήρθε και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Parallaxi
μοοvit-η-έξυπνη-μετακίνηση-στην-πόλη-126043
Parallaxi

Το Moovit, η εφαρμογή που κάνει πράξη την εύκολη και έξυπνη μετακίνηση σε 1,200 πόλεις ανά τον κόσμο αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες προσεγγίζουν και μοιράζονται πληροφορίες για τις αστικές μετακινήσεις τους, ήρθε και στην Θεσσαλονίκη.

moovit skg

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία εφαρμογή χαρτογράφησης των μετακινήσεων σε μία πόλη, στηριζόμενη στην διάδραση και την βοήθεια των ίδιων των πολιτών. Το Moovit παρέχει εντελώς δωρεάν στους χρήστες του ένα τοπικό πλάνο μετακινήσεων με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις ώρες αναχώρησης και αφίξεων των Μέσων Μεταφοράς αλλά και ολοκληρωμένους χάρτες με τα σημεία στάσεων και σταθμών. Παρέχει όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις και ειδοποιήσεις των υπηρεσιών που συνδέονται με την μετακίνησή σας στην πόλη και τις συνθήκες που την επηρεάζουν. Το κλειδί σε όλη την εφαρμογή, είναι το γεγονός πως όλα αυτά γίνονται πράξη με την βοήθεια της ίδιας της τοπικής κοινότητας και άλλων αναβατών.

Πώς στήθηκε και ποια η βάση στην φιλοσοφία της εφαρμογής

Η δύναμη της δωρεάν εφαρμογής Moovit πηγάζει από τη συνεργασία της με την εκάστοτε κοινότητα των επιβαών σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάει με την συγκρότηση πλήρων στοιχείων διέλευσης των αστικών συγκοινωνιών τα οποία εμπλουτίζονται σε πραγματικό χρόνο με τα δεδομένα των τρεχουσών συνθηκών τα οποία προέρχονται από άλλους επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται καθ ‘οδόν ή σε κοντινή απόσταση από τα σημεία για τα οποία ενημερώνουν σχετικά. Συμμετέχοντας στην χρήση του Moovit δηλαδή, βοηθάτε τους άλλους να σχεδιάσουν αρχικά τις μεταφορές τους στην πόλη και εν γένει την καθημερινότητά τους καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε δεύτερο χρόνο, οι επιβάτες έχουν επίσης την δυνατότητα εκτός του να αντλήσουν οι ίδιοι τους πληροφορίες, να προσθέσουν στην εφαρμογή σχόλια και πληροφορίες σχετικά με κάποια γραμμή ή σταθμό, αφήνοντας τους άλλους να γνωρίζουν τι έχουν να περιμένουν.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή (από τα links που παρατίθενται παρακάτω) και την εγκαταστήσετε εύκολα και απλά σύμφωνα με το λογισμικό του κινητού σας τηλεφώνου, μπορείτε αμέσως να βρείτε τις κοντινές στάσεις  με τις γραμμές λεωφορείων, την ώρα άφιξης τους  αλλά και τη διάρκεια της διαδρομή σας.  Μπορείτε ακόμα να χαράξετε την διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε και να σας δοθούν οι καλύτερες προτάσεις μετακίνησης σύμφωνα με τις συνθήκες της πόλης την δεδομένη στιγμή και όχι γενικά.

mockup

Δημιουργώντας το μοναδικό σας προφίλ μέσω του οποίου θα έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα του Moovit, μπορείτε να προσθέτετε υλικό (φωτογραφίες, σχόλια και γεγονότα) μαρκάροντας τα σημεία στον χάρτη της πόλης στα οποία βρίσκεστε. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας το ειδικό tab της πλατφόρμας με τίτλο «Βελτιώστε τα δεδομένα της πόλης σας», ενώ στις «Ειδοποιήσεις Υπηρεσίας». περιέχονται συγκεντρωμένα όλες οι πληροφορίες που αφορούν στις συγκοινωνίες.

Επίσης έχετε την δυνατότητα να κάνετε ζωντανή μετακίνηση στην πόλη λαμβάνοντας κατά την διάρκεια αυτής όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, ενώ από τις νεότερες προσθήκες της εφαρμογής είναι και η γρήγορη πρόσβαση σε δρομολόγια πλοίων σύμφωνα με την επιλογή των ακτοπλοϊκών εταιρειών που σας ενδιαφέρουν.

moovit 1

Η Parallaxi συνδέεται με την έξυπνη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη και το Μοοvit

Αξίζει να σημειωθεί πως η Parallaxi είναι το μόνο Μέσο της πόλης το οποίο φιλοξενείται στο κεντρικό μενού της εν λόγω εφαρμογής. Το Moovit στοχεύοντας στην πλήρη «αστική ενημέρωση» της κοινότητας, ενσωμάτωσε την Parallaxi στα δεδομένα του, ώστε οι επιβάτες- χρήστες της εφαρμογής για την έξυπνη μετακίνηση να συνδέονται απ΄ευθείας στην οn line έκδοση της  για ό,τι  συμβαίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης . Για τον λόγο αυτό, θα μπορείτε  να διαβάζετε ηλεκτρονικά το parallaximag.gr,  μέσω της εφαρμογής πατώντας το κεντρικό μενού «Περισσότερα» του Moovit όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την ζωή της Θεσσλονίκης,

Στατιστικά που αποδεικνύουν το «ρεύμα» της εφαρμογής

Αυτή την στιγμή το Moovit είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 1.200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, της Αθήνας, του Λος Άντζελες, του Παρισιού, της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Ρώμη, του Σάο Πάολο, του Ρίο ντε Τζανέιρο, της Μπογκοτά, του Σαντιάγο της Χιλής, του Μεξικού, του Σίδνεϊ, του Τορόντο, και του Τελ Αβίβ. Στην Ελλάδα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην Αθήνα και πλέον και στην Θεσσαλονίκη. Η εφαρμογή μετράει ήδη 45 εκατομμύρια χρήστες, 1200 πόλεις σε 65 χώρες ανά τον κόσμο και 48 διαφορετικές γλώσσες. Πολύ περισσότερο, κάθε 24 ώρες μετράει και μία νέα προσθήκη πόλης ενώ απασχολεί 60 εργαζόμενους σε 6 χώρες. Έχει λάβει αρκετά βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό του καλύτερου application στο Παγκόσμιο Συνέδριο «Έξυπνες Πόλεις» ενώ ταυτόχρονα συγκαταλέγεται στις 10 πιο υποσχόμενες για το μέλλον εφαρμογές.

600x500-Image-2

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα εντελώς δωρεάν στο AppStore της Apple, στο Google Store και στο Windows Marketplace Play.

Μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα και δωρεάν την εφαρμογή στα παρακάτω links:

iOS: http://bit.ly/moovitiphone Android: http://bit.ly/moovitandroid Windows Mobile: http://bit.ly/moovitwindows

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε όλα τα νεότερα σχετικά με το Moovit ακολουθώντας την παρουσία του στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook  Twitter

Instagram  Pinterest LinkedIn 

Google+ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα