Life

Newlaw: Η πρώτη online πλατφόρμα νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι γεγονός, ακούει στο όνομα Newlaw, και δημιουργοί της δεν είναι άλλοι παρά δύο μάχιμοι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
newlaw-η-πρώτη-online-πλατφόρμα-νομικών-υπηρεσιώ-101681
Parallaxi

victor3-horz23

Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι γεγονός, ακούει στο όνομα Newlaw, και δημιουργοί της δεν είναι άλλοι παρά δύο μάχιμοι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα του Βίκτωρα Τσιλώνη και της Αυγής Βογιατζόγλου για μια διαφορετική εκσυγχρονισμένη προσέγγιση στην εξάσκηση του επαγγέλματός τους είναι μια καινοτομία στην χώρα μας και παρέχει μεγάλη διευκόλυνση στην διευθέτηση των νομικών ζητημάτων. Αυτό γιατί πρόκειται για μια υπηρεσία στην οποία κάποιος έχει πρόσβαση από το σπίτι ή το γραφείο του, χωρίς το άγχος και τον χρόνο που απαιτούν τα προσωπικά ραντεβού, ενώ παρέχεται παράλληλα με μειωμένο κόστος.

Η ιδέα για την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής νομικών υπηρεσιών γεννήθηκε από την ομάδα το 2011 και υπολοιήθηκε μετά από πολλή δουλειά και ενασχόληση τον Δεκέμβριο του 2015, όποτε και πρωτογνωρίσαμε την Newlaw στο Open Coffee της Θεσσαλονίκης. Οι δύο συνεργάτες, αξιοποιώντας την εμπειρία τους στην μάχιμη δικηγορία, αποφάσισαν να προχωρήσουν τις υπηρεσίες τους ένα βήμα παραπέρα, στην πιο σύγχρονη και πρακτική εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη στην ψηφιακή εποχή. Η νέα πλατφόρμα στοχεύει να εκσυγχρονίσει τον τρόπο που δίνονται οι νομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς με το ολοένα αυξανόμενο πέρασμα πολλών υπηρεσιών σήμερα σε διαδικτυακά μέσα, η Newlaw δίνει και την ανάλογη εξέλιξη στον τομέα της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, ο πολίτης έχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη της εύκολης και οικονομικής πρόσβασης σε νομικές υπηρεσίες προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του και να λύσει τις υποθέσεις του. Ταυτόχρονα ο νομικός επιστήμονας-συνήγορος θα πρέπει να μπορεί να επιτελέσει με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα το λειτούργημά του, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν του τόσο τον απαιτούμενο χρόνο απασχόλησής του με μια υπόθεση όσο και τις δυσχερείς κοινωνικές συνθήκες.»

Με την βοήθεια λοιπόν της επιστήμης της πληροφορικής, η Newlaw δίνει τη λύση, προσφέροντας για πρώτη φορά στους πολίτες με ταχύτητα, οικονομία και αξιοπιστία ένα μεγάλο εύρος νομικών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου. Με την καινοτόμα πλατφόρμα αυτή, κάθε πολίτης μπορεί να ξεκινήσει τη διευθέτηση της υπόθεσής του από την άνεση του σπιτιού του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί όποτε θελήσει να έρθει σε άμεση επαφή με τους δικηγόρους της Newlaw και να συζητήσει με εχεμύθεια την υπόθεσή του.

Πως λειτουργεί; Ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να επισκεφτεί την διαδικτυακή σελίδα της Newlaw, να δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό με τα στοιχεία του, να επιλέξει το είδος της υπόθεσης που τον απασχολεί και συμπληρώνοντας ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει ετοιμαστεί για το εκάτοτε είδος, να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να αποστείλει ηλεκτρονικά, ή αν επιθυμεί ταχυδρομικά, όλα τα αναγκαία έγγραφα ή δικαιολογητικά για το ζήτημα. Έτσι, η ομάδα μπορεί αμέσως να προσχωρήσει στην διευθέτηση της υπόθεσής του, κι αν υπάρξει ανάγκη, δίνεται και η δυνατότητα ο πελάτης να κλείσει επιπλέον ραντεβού με την δικηγορική ομάδα της εταιρείας «Τσιλώνης- Βογιατζόγλου» που βρίσκεται πίσω από τη Newlaw.

Ο σκοπός της πλατφόρμας; Να κερδίσει ο πελάτης χρόνο και χρήματα, αφού έτσι αποφεύγονται για αυτόν οι μετακινήσεις και τα ραντεβού, ενώ μειώνεται ο χρόνος και για την ολοκλήρωση των εργασιών από την πλευρά της εταιρείας, πράγμα που συνεπάγεται την οικονομική ελάφρυνση σε σχέση με την παροχή νομικών υπηρεσιών με τον συνηθισμένο τρόπο.

Επιπλέον, με όλες τις νομοθετικές αλλαγές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό και δυσκολεύουν τους πολίτες, η Newlaw παρακολουθεί στενά τις διαρκείς εξελίξεις στην νομοθεσία στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο στην χώρα και προσφέρει ενημερωμένες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες. Εξειδικεύεται μάλιστα στη συμβουλευτική, στην εξωδικαστική επίλυση δικαστικών διαφορών και στη διαιτησία, ενώ έχει αναπτύξει εκτεταμένη εμπειρία σε υποθέσεις επιχειρήσεων και εταιριών, υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθώς και υποθέσεις αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου. Οι νομικές υπηρεσίες που είναι τώρα διαθέσιμες στην πλατφόρμα αποτελούν μια πρώτη ενδεικτική βάση, στην οποία συνεχώς θα προστίθενται νέες υποθέσεις.

newlaw2

Κι όσο για το κομμάτι της ηλεκτρονικής λειτουργίας, πολλοί μπορεί να είναι σκεπτικοί για το ζήτημα της ασφάλειας των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και της πληρωμής, μέσω της πλατφόρμας. Η Newlaw όμως απαντά πως έχει σαν προτεραιότητα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των δεδομένων του πελάτη, καθώς και των συναλλαγών που θα εκτελεί. Μάλιστα, είναι η πρώτη δικηγορική εταιρία στην Ελλάδα της οποίας η ιστοσελίδα λειτουργεί με το ανώτατο SSL (SSL Extended Validation), δηλαδή ένα πρωτόκολλο ασφαλείας για την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν τράπεζες, οργανισμοί ασφάλειας και πολυεθνικές εταιρίες. Και όσο για την ασφάλεια των συναλλαγών, αυτή εξασφαλίστηκε μέσα από την υπογραφή συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι διαδικτυακές συναλλαγές των χρηστών της Newlaw να γίνονται με διασύνδεση στο σύστημα της ηλεκτρονικής τραπεζικής της (www.winbank.gr), το οποίο έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις και έχει υψηλότατες προδιαγραφές ασφαλείας.

Καινοτόμα στον χώρο της, η Newlaw παρέχει έναν ασφαλή, εκσυγχρονισμένο, εύκολο και οικονομικό τρόπο να διευθετήσετε τις νομικές σας υποθέσεις. Γνωρίστε την στο www.newlaw.gr!

*www.newlaw.gr, Τσιμισκή 10 & Βενιζέλου, 1ος όροφος, Τηλ. 2310551501, [email protected], fb: New Law

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα