Ο έφηβος που απαθανατίζει το φεγγάρι μοναδικά με το κινητό του

Λήψεις του ονείρου με ένα παιδί που φωτογραφίζει τα πάντα με τηλεσκόπιο και κάμερα κινητού. 

Parallaxi
ο-έφηβος-που-απαθανατίζει-το-φεγγάρι-μ-925741
Parallaxi

Το φεγγάρι έχει πολλές εκφάνσεις και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και φωτογράφους. Πολλοί προσπαθήσαμε να πατήσουμε το click με το κινητό μας αλλά η ομορφιά του δεν αποτυπώνεται στην κάμερα. Ο Vijay Suddala είναι μόλις 18 ετών και δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες της Σελήνης.

Και ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιεί μόνο το τηλέφωνό του. Συνδυάζοντας το Samsung Galaxy M21 του με ένα τηλεσκόπιο Orion Skyscanner 100 mm και έναν προσαρμογέα, απαθανατίζει εκπληκτικά την Σελήνη.

Ο Suddala αγόρασε το τηλεσκόπιό του πριν από τρία χρόνια για να φωτογραφίσει τον δορυφόρο της Γης. Αλλά μόνο όταν αγόρασε έναν προσαρμογέα smartphone, ο οποίος ευθυγραμμίζει την κάμερα του τηλεφώνου του με το προσοφθάλμιο, κατάφερε να αποτυπώσει ρεαλιστικά τα πάντα.

Εμπνευσμένος από βίντεο αστροφωτογραφίας στο YouTube, εργάστηκε για να τελειοποιήσει τις τεχνικές του και τώρα τραβάει απίστευτες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας της Σελήνης χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του και μερικές εφαρμογές.

Η διαδικασία του συχνά συνεπάγεται τη λήψη πολλαπλών φωτογραφιών της Σελήνης και τη συρραφή τους χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό. Προκειμένου να αποκτήσει την εμφάνιση HD που θέλει, θα τραβήξει επίσης μια φωτογραφία με υπερβολική έκθεση που θα την επεξεργαστεί για να αποκτήσει μια ωραία λάμψη.

Μερικές φορές, θα δημιουργήσει σύνθετες εικόνες που περιλαμβάνουν σύννεφα και άλλα ουράνια σώματα για μια ακόμα πιο εξωπραγματική αίσθηση. Ελπίζει ότι το έργο του θα εμπνεύσει άλλους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κινητή αστροφωτογραφία.

“Νομίζω ότι η καθαρή αστροφωτογραφία σε συνδυασμό με την τέχνη της συγχώνευσης εικόνων μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχες σύνθετες εικόνες της Σελήνης. Θεωρώ πως οι καθαρολόγοι μισούν αυτή την ιδέα της συγχώνευσης εικόνων. Όμως δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι λάθος στην συγκεκριμένη τεχνική, δεν καταστρέφει το κύρος της αστροφωτογραφίας, αλλά εμπνέει κι άλλους ανθρώπους ν’ ασχοληθούν με αυτήν.” λέει ο Suddala.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα