Οι 12 κορυφαίοι μύθοι για τα τρόφιμα που πιστεύεις ακόμα
Ήρθε καιρός να αναθεωρήσεις.
Οι ιστορίες που κάποτε ακούσαμε ή διαβάσαμε, από αναξιόπιστες (θα λέγαμε) πηγές, που σύμφωνα με την Independent, αποτελούν τα πιστεύω των Βρετανών ακόμη και σήμερα:
#Τα πορτοκάλια είναι η καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης C
Οι φράουλες περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια (57mg / 100g σε σύγκριση με 42mg / 100g). Μόλις επτά φράουλες παρέχουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C που συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μαζί με τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
#Το μαγείρεμα φρούτων και λαχανικών μειώνει τη θρεπτική του αξία
Το μαγείρεμα καταστρέφει ορισμένες βιταμίνες που είναι ευαίσθητες στη θερμότητα, όπως το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C. Όσο περισσότερο τα φρούτα ή τα λαχανικά εκτίθενται στη θερμότητα, τόσο πιο θρεπτική αξία χάνουν. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οφέλη για την υγεία απελευθερώνονται μέσω του μαγειρέματος.
#Πολλά από τα φρούτα σαπίζουν τα δόντια σας
Τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο σμάλτο των δοντιών, όταν καταναλώνονται υπερβολικά. Ωστόσο, η ζάχαρη των φρούτων δεν θα σαπίσει τα δόντια σας.
#Τα καρότα αυξάνουν τη νυχτερινή όραση
Αυτός είναι ένας πολύ καλός μύθος, αλλά τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την καλή όραση.
#Τρώγοντας σέλινο καίμε περισσότερες θερμίδες από ό, τι παίρνουμε από το φαγητό
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τρόφιμα αρνητικών θερμίδων. Ακόμα κι αν το σέλινο έχει χαμηλές θερμίδες, υψηλή πυκνότητα νερού και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κανένα τρόφιμο δε καίει μαγικά τις θερμίδες!
#Οι βιολογικοί καρποί είναι πιο υγιεινοί
Υπάρχει μια αμελητέα διατροφική διαφορά μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών φρούτων.
#Η σοκολάτα είναι αφροδισιακή τροφή
Υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις ότι η σοκολάτα είναι αφροδισιακή, καθώς υπάρχουν τόσο μικρές ποσότητες των ουσιών που έχουν επίδραση στην επιθυμία.
#Ο χυμός έχει τις ίδιες θρεπτικές ουσίες με όλο το φρούτο
Τα ολόκληρα φρούτα περιέχουν ζωτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που αφαιρούνται όταν χυτεύονται.
#Αποξηραμένα φρούτα και φρέσκα φρούτα έχουν ίση διατροφή αξία
Η θερμότητα που χρησιμοποιείται για την ξήρανση των φρούτων μπορεί να μειώσει την ποσότητα ορισμένων θερμικά ευαίσθητων θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C. Ωστόσο, ένα κομμάτι αποξηραμένων φρούτων περιέχει παρόμοια θρεπτικά συστατικά όπως φρέσκα φρούτα, σε μικρότερη ποσότητα.
#Δεν χρειάζονται επτά χρόνια για να χωνευτούν οι τσίχλες
Ενώ το στομάχι σας δεν χωνεύει την τσίχλα με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα τρόφιμα, συνεχίζει να κάνει το δρόμο του μέσω του συστήματός σας με τον ίδιο τρόπο.
#Τα φρούτα δεν πρέπει να τρώγονται μετά τις 14.00
Τα φρούτα είναι υγιεινά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
#Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μόνο με άδειο στομάχι
Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν αρνητικές παρενέργειες της κατανάλωσης φρούτων πριν από άλλα τρόφιμα.
*Με πληροφορίες του IndyLife