Οι 7 ελληνικές Startups που κέρδισαν στο The Stage Gate

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος του ClimAccelerator Beyond 2022-Οι νικητές με βάση το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο

Parallaxi
οι-7-ελληνικές-startups-που-κέρδισαν-στο-the-stage-gate-907962
Parallaxi

Ο πρώτος κύκλος του ClimAccelerator Beyond 2022 ολοκληρώθηκε με 7 νικήτριες ελληνικές startups!

Μέσα από μια διαδικασία pitching που πραγματοποιήθηκε στο Impact Hub Athens, 40 startups –11 ελληνικές και 29 από τη Σλοβενία, τη Σερβία και την Τσεχία– που έχουν ενταχθεί στον 1ο κύκλο του Προγράμματος επιχειρηματικής υποστήριξης και διεθνούς δικτύωσης σε συνεργασία με το ΕΙΤ – Climate KIC, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους λύσεις στους 16 προσκεκλημένους κριτές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Από την Ελλάδα, συμμετείχαν οι Μιχάλης Πρίντζος (The Hellenic Initiative), Ρηνέτα Μήτση (VIVARTIA- FOODSERVICE SECTOR), Μαριλένα Κάκου (Metavallon VC) και Ιβάν Μάρτς (Ίδρυμα Λάτσης).

Οι 7 ελληνικές Startups που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν νικήτριες κέρδισαν το χρηματικό ποσό των 5.000€ και το πολυπόθητο εισιτήριο εισόδου στο Stage 2, με βάση το θετικο περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, την καινοτομία, τη δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές & τη δυναμική της ομάδας τους. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

Electra System: Περιλαμβάνει ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης με μπαταρία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτροκίνηση μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων οχημάτων, ως λύση μετασκευής, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και της δρομολόγησης της φόρτισης eV και τελικά το σχεδιασμό υποδομών φόρτισης eV.

19956270-476765186002124-301514769977440927-o.jpg

Niroo | Electra Energy Coop: Μία πλατφόρμα αγοράς ενεργειακών υπηρεσιών που συνδέει τους καταναλωτές με εμπόρους λιανικής εξοικονόμησης ενέργειας, υπηρεσίες ζήτησης και απόκρισης αλλά και κοινοτικές ενεργειακές υπηρεσίες.

Epanekkinisis: Βασίζεται στην ιδέα του crowdsourcing και στοχεύει κυρίως στη συλλογή παλαιών φορητών υπολογιστών, την επισκευή τους με τη βοήθεια των εθελοντών της, προκειμένου να τους δωρίσει σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων όλης της χώρας.

KaFsimo (InCommon): Η InCommon συνεργάζεται με το κοινό ως ισότιμοι εταίροι, μέσω κοινωνικά καινοτόμων μεθόδων για τον συν-σχεδιασμό λύσεων σε αστικά προβλήματα και την υλοποίηση ιδεών προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής, οικονομικής, κοινωνικής βιωσιμότητας και της κυκλικότητας, ενώ το kaFsimo είναι ένα έργο της InCommOn που προωθεί την αλλαγή συμπεριφοράς σχετικά με τα οργανικά απόβλητα μέσω του καφέ.

80333083-778590222656179-2185038154841456640-n.png

WEnCoop: Μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών – ΣΕΓΕ για τις γυναίκες επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, η οποία στοχεύει να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες στον τομέα της ενέργειας. Το καταστατικό της εκπονήθηκε τον Ιούνιο του 2021 και υπογράφηκε από 60 γυναίκες ιδρυτικά μέλη. Ο Συνεταιρισμός αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα συλλογικών ενεργειακών δράσεων που αφορούν τη συμμετοχή των γυναικείων επιχειρήσεων στο ενεργειακό σύστημα και στα τυπικά κριτήρια περιλαμβάνεται η μέριμνα για τη συμμετοχή των δικαιούχων στην παραγωγή και χρήση της ενέργειας.

241882121-112050007886064-7642599722114720932-n.jpg

SWAPLANET: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα βιώσιμης μόδας, όπου οι γονείς ανταλλάσσουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται πλέον τα παιδιά τους με άλλα που χρειάζονται, εξοικονομώντας χρήματα, χρόνο και βοηθώντας το περιβάλλον.

Ripos Platform (embneusys): Μια πλατφόρμα παρακολούθησης CO2 για τον κατασκευαστικό τομέα. Συνδέει OEM metrics, project forecasts και sensors με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια, την εργασία, τη ρύπανση, καθώς και κοστολογικά έξοδα.

Στο Stage 2, οι ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται στη σύνταξη των σχεδίων ανάπτυξής τους, σε 5 cohorts με εργαστήρια και καθοδήγηση/διαβουλεύσεις ειδικών, συμπεριλαμβανομένων P2P mastermind sessions.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται παράλληλα από τα Impact Hubs στην Κροατία, την Τσεχία, τη Σερβία και τη Σλοβενία με τη συμμετοχή 120 startups. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 και έχει ενισχύσει ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου 9 εταιρείες με βραβεία 36.000€ καθώς και με ένα σύνολο εργαστηρίων με καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία, εξατομικευμένης καθοδήγησης και σύνδεση – συνεργασία με ειδικούς, ειδήμονες και στελέχη από περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιχειρήσεις.

Στόχος του ClimAccelerator Beyond είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμων, αναγεννητικών και καινοτόμων λύσεων για την προάσπιση του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://athens.impacthub.net/  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα