Όταν η Φωτογραφία συνάντησε το Glitch – Art

Όταν μία φωτογραφία ξεφεύγει από τον καταναγκασμό της τελειότητας και πλέει σε δικά της αχαρτογράφητα νερά

Μάριος Δαδούδης
όταν-η-φωτογραφία-συνάντησε-το-glitch-art-679949
Μάριος Δαδούδης
Μυρτώ Αμοργιανού

Εμείς οι Φωτογράφοι, προσπαθούμε πάντοτε να αγγίξουμε την τελειότητα με τις φωτογραφίες μας.

Μάριος Δαδούδης

Το τέλειο Φως, τη τέλεια Ώρα, τέλειο Θέμα, το τέλειο Κάδρο και οτιδήποτε έχει σχέση με το τέλειο.

Μυρτώ Αμοργιανού

Ιδίως στη σημερινή εποχή, όπου το editing και τα προγράμματα τα οποία “τελειοποιούν” τις δημιουργίες μας, μέσα σε όλη αυτή την Ψηφιακή φρενίτιδα που ζούμε κάθε λεπτό της ζωής μας.

Είναι τόσο έντονη η εμμονή για την τελειότητα στα πάντα, όπου τελικά έχουμε καταλήξει όλοι μας να ζούμε ένα καθημερινό καταναγκασμό ώστε να είμαστε τέλειοι σε όλα και φυσικά στο φωτογραφικό αποτέλεσμα το οποίο θα παρουσιάσουμε στον κόσμο, εμείς οι Φωτογράφοι.

Μυρτώ Αμοργιανού

Επειδή όμως η τελειότητα ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στη Φύση, καθώς οι ατέλειες είναι αυτές οι οποίες δίνουν ένα ανθρώπινο και φυσιολογικό χαρακτήρα, ζήτησα από τη Μυρτώ Αμοργιανού, η οποία είναι Digital Arist και ειδικεύεται στο Glitch – Art να “πειράξει” μέχρι το κόκκαλο 10 φωτογραφίες μου.

Μυρτώ Αμοργιανού

Το Glitch art είναι η πρακτική της χρήσης ψηφιακών ή αναλογικών σφαλμάτων για αισθητικούς σκοπούς είτε καταστρέφοντας ψηφιακά δεδομένα είτε χειρίζοντας φυσικά ηλεκτρονικές συσκευές.

Μυρτώ Αμοργιανού

Είναι τόσο έντονη η παραμόρφωση των φωτογραφιών μου, που είναι φανερό πως το αποτέλεσμα έχει ξεφύγει από τον καταναγκασμό της τελειότητας και πλέει σε δικά του  αχαρτογράφητα νερά πλέον.

Μυρτώ Αμοργιανού

Δίχως να νοιάζεται (το αποτέλεσμα) για το σχόλιο κανενός, μέσα σε μία ελεύθερη σουρεαλιστική βουτιά στην καταστροφική παραμόρφωση.

Μάριος Δαδούδης

Μία Ψηφιακή Φωτογραφική Ζωγραφική θα έλεγε κανείς με τους δικούς της κανόνες!

Enjoy!

Μυρτώ Αμοργιανού

Η Μυρτώ Αμοργιανού σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με μεταπτυχιακές σπουδές στα Κατανεμημένα Συστήματα Πολυμέσων (Leeds, UK). Με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα γραφικά, της αρέσει να πειραματίζεται με ψηφιακά σφάλματα (δυσλειτουργίες) και δημιουργικό προγραμματισμό. Τα έργα της είναι κυρίως ψηφιακά έργα μορφής glitch-art καθώς και έργα που παράγονται μέσω γενετικών αλγορίθμων. Ασχολείται επίσης με την φωτογραφία και μερικά από τα ψηφιακά της έργα της βασίζονται στις φωτογραφίες της.

Τα πρότζεκτ της περιλαμβάνουν: image glitch artworks, animated GIFs, interactive installations, video-art, generative design, digital photography.

Είναι featured artist στο GIPHY – http://giphy.com/ruins-digitales/  και στο ello https://ello.co/digitalruins καθώς και μέλος του Glitch Artists Collective.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

https://www.behance.net/digitalruins

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα