Ο Πάουλο Κοέλιο ζητάει συγγνώμη από την Γαλλία – Η ανάρτησή του στο twitter
«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη».
«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη»: ο βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο ζήτησε συγγνώμη μετά τις προσβολές και τις διόλου διπλωματικές έναντι της Γαλλίας διατυπώσεις του προέδρου του, του Ζαΐχ Μπολσονάρου, με την ευκαιρία της κρίσης γύρω από τις πυρκαγιές στην Αμαζονία.
«Είναι ένα κάπως θλιβερό βίντεο για να ζητήσω συγγνώμη από τους Γάλλους φίλους μου για την κρίση, θα έλεγα για την υστερία του Μπολσονάρου σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας», δηλώνει στα γαλλικά ο Πάουλο Κοέλιο σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Au peuple français pic.twitter.com/MWGG1koMbx
— Paulo Coelho (@paulocoelho) August 26, 2019
Ο μυθιστοριογράφος, ο οποίος γεννήθηκε το 1947 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο. Το μυθιστόρημά του «Ο Αλχημιστής» έχει πωλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα.
«Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, δεν έχουν κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους», πρόσθεσε ο συγγραφέας μιλώντας για τους βραζιλιάνους ηγέτες.
Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς υπήρξε μια σύγκρουση εξ αποστάσεως ανάμεσα στον Μπολσονάρου και τον γάλλο ομόλογό του με θέμα τις πυρκαγιές στην Αμαζονία. Κατέληξε σε μια από τις πιο σοβαρές διπλωματικές κρίσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Προσβλητικές εκφράσεις του αρχηγού του κράτους της Βραζιλίας για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, την Μπριζίτ Μακρόν, έκαναν τον γάλλο πρόεδρο να εκφράσει δημόσια, μπροστά στις κάμερες, την ευχή «ο βραζιλιάνικος λαός να αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που να βρίσκεται στο ύψος του αξιώματός του».
«Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύκτα (…) και σας ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε ο συγγραφέας.
«Αγγελιαφόρος της ειρήνης» του ΟΗΕ, έχει επίσης ιδρύσει στο Ρίο το Ινστιτούτο Πάουλο Κοέλιο, το οποίο έχει αναλάβει να βοηθάει Βραζιλιάνους που είναι φτωχοί και υφίστανται διακρίσεις, ιδιαίτερα ηλικιωμένους και παιδιά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ