3 μυστικά που μάθαμε για την ινδική κουζίνα από τον Χουσεΐν

Εδώ θα λύσεις τις απορίες σου για την ινδική κουζίνα και τα μυστικά της.

Parallaxi
3-μυστικά-που-μάθαμε-για-την-ινδική-κουζ-265990
Parallaxi

O τρόπος που ο Χουσεΐν μιλά άπταιστα τα ελληνικά, πάντα χαμογελαστός είναι εντυπωσιακός. Έτσι η κουβέντα κυλά πάντα κατατοπιστικά και ιδανικά για να λύνει κάποιος ότι απορία έχει για τις κουζίνες της Ινδίας και του Πακιστάν. Σε ένα τέτοιο μεσημεριανό γεύμα πάνω από εντυπωσιακά πιάτα μάθαμε τα παρακάτω:

  1. Κάρυ

Η βασική ερώτηση βέβαια έχει να κάνει με το πιο αγαπημένο μπαχαρικό των Ινδών. Το κάρυ βασικό συστατικό της Ινδικής επικράτειας, βασίζεται στην χρήση πολύπλοκων συνδυασμών μπαχαρικών ή βοτάνων, με βασική πρώτη ύλη βέβαια τις φρέσκες ή αποξηραμένες καυτερές πιπεριές τσίλι. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στα πιάτα αυτής της πλευράς της γης, έχει πληθυντικό αριθμό όσο και αν δεν το πιστεύεις, τα curries και ανάλογα με την περιοχή της χώρας που τα χρησιμοποιεί διαφοροποιείται και η σύσταση του. Το κάρυ σε σκόνη η δύση το έμαθε την εποχή της Βρετανικής Αποικιοκρατίας και τα κύρια μπαχαρικά που συναντάμε εντός του είναι το κόλιανδρο, το κύμινο και η κιτρινόριζα και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ψάρια, φακές, κόκκινο ή λευκό κρέας, ρύζι και λαχανικά. Κάρι στη γλώσσα Ταμίλ σημαίνει σάλτσα ενώ η παρασκευή του από μπαχαρικά χρονολογείται από το 2600 χρόνια π.Χ. Θα το βρείτε στα περισσότερα πιάτα της Ινδίας.

2. Ναν 

Το αγαπημένο μας naan είναι το παραδοσιακό επίπεδο ψωμί των Ινδώνπου πήρε το όνομα του από τη λέξη nān, η οποία είναι περσική και σημαίνει ψωμί. Μοιάζει με την αράβικη πίτα και αποτελεί το συνοδευτικό των πιάτων με κάρι. Το ψήσιμο του απαιτεί τον γνωστό  παραδοσιακό πήλινο φούρνο που ίσως τον έχεις ακούσει και τον λένε tandoor, μια κατασκευή ιδανική για πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Εκεί το ψωμί ναν ψήνεται μοναδικά και αποκτά την υφή που λατρεύουμε. Η διάδοση του ναν σε όλο τον κόσμο απαντάται ακόμα και στην Αγγλική λογοτεχνία του 1780, σε ένα οδοιπορικό του William Tooke. Σήμερα το συναντάμε με διάφορα ονόματα και εκδοχές, γεμιστό με κρέας, σταφίδες, πατάτες, με βούτυρο που λιώνει επάνω του, σπόρους ή μπαχαρικά.

3. Κοτόπουλο Ταντούρι

Μια από τις πιο γνωστές συνταγές για κοτόπουλο στο κόσμο και ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στη Βρετανία από τον καιρό της αποικιοκρατίας. Το συναντά κανείς όχι σε μια και δύο αλλά σε 48 παραλλαγές από την αρχική, εξαρτάται πάντα από τη χρήση μείγματα μπαχαρικών, μυρωδικών και λαχανικών μια μοναδική μίξη υλικών από την Ινδία και το Πακιστάν!

Στο εστιατόριο του Χουσείν εκτός από τις ωραίες ιστορίες που θα μάθεις για την ινδική κουζίνα θα φας αυθεντικό ινδικό φαγητό.

Μπάτερ Μάσαλα,Tikka Masala και Karahi, αμύγδαλο, ταντούρι μοναδικό, πακόρα, τα τηγανιτά κεφτεδάκια με λαχανικά, πέντε κορυφαία χορτοφαγικά πιάτα, από πατάτες Βομβάης μέχρι Τάρκα Νταλ, το περίφημο ρύζι Byriani, το Μαντράς κρέας με τσίλι και κάρι και πάρα πολλά ακόμα που σε κάνουν να θέλεις να πας και να ξαναπάς.

Επίσης να παραγγείλεις και οn lin.

indianchef-restaurant.gr

fb page: https://www.facebook.com/Indianchefrestaurantgr 

Αριστοτέλους 24 Α με Βατικιώτου 2, thl 2310243890

Email: [email protected]

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα