Life

Πώς ένα θέατρο 100 χρόνων μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο βιβλιοπωλείο

Αυλαία στις πανέμορφες, βιβλιοφιλικές ιδέες.

Parallaxi
πώς-ένα-θέατρο-100-χρόνων-μεταμορφώθηκε-316053
Parallaxi

Βιβλία, καφές και υψηλή αρχιτεκτονική. Αυτό το εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Με αφορμή την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων αλλά με αλλαγή κλίματος, σήμερα περνάμε στην άλλη πλευρά, και παραδίδουμε τη σκυτάλη σε ένα βιβλιοπωλείο που μόνο μικρό δεν το λες.

Foto reposteada de @tazramos – #libreria #elateneograndsplendid #libreriaelateneo #teatrograndsplendid #library #espectacular #amazing #spectacular #buenosaires #buenosairescity #barriorecoleta #recoletabuenosaires #argentina #libros #books #teatro #theater #bookstore #buenosairesargentina #booklovers #Regrann

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barrio Recoleta (@barriorecoleta) στις

Το El Ateneo Grand Splendid βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, και ξεκίνησε ως θέατρο το 1919 με την ονομασία Teatro Grand Splendid. Το θέατρο, το οποίο είχε χωρητικότητα 1.050 ατόμων, φιλοξένησε μπαλέτα, όπερες και τραγουδιστές ταγκό. Για μικρό χρονικό διάστημα λειτούργησε και ως κινηματογράφος. Ήταν μάλιστα ο πρώτος ομιλών κινηματογράφος στο Μπουένος Άιρες.

Όμως το 2000, με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Fernnando Manzone o εκδοτικός οίκος Al Ateneo, μετέτρεψε το θέατρο αυτό σε βιβλιοπωλείο, και πλέον είναι γνωστό ως Al Ateneo Grand Spledid.

Έχει περισσότερα από 120.000 βιβλία. Στο χώρο που παλιότερα ήταν τα καθίσματα των θεατών, πλέον υπάρχουν ράφια με μυθιστορήματα. Τα μικρά μπαλκονάκια του εξώστη έγιναν χουχουλιάρικες γωνίτσες για διάβασμα, και η σκηνή έγινε καφετέρια, ιδανική για να απολαύσεις τον καφέ σου μετά από μια μεγάλη βόλτα στους γεμάτους βιβλία ορόφους του κτιρίου.

#elateneo #teatrograndsplendid #buenosaires #libreria #livraria #bookstore #instagood #photooftheday #muyrico

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη rafael azevedo (@rafaazevedo) στις

Αν και πλέον θεωρείται βιβλιοπωλείο, είναι εμφανή τα σημάδια από την προηγούμενη “ζωή” του. Διατηρείται ο ίδιος θεατρικός φωτισμός, υπάρχουν οι εξώστες, και στη σκηνή-καφετέρια υπάρχει ακόμα η κοκκινωπή κουρτίνα που ανοιγοκλείνει την αυλαία.

Περίπου 3.000 άτομα επισκέπτονται καθημερινά αυτό το βιβλιοπωλείο, το οποίο αποτελεί το όνειρο κάθε βιβλιοφάγου ή οπαδού του θεάτρου. Τώρα όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοούσε ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες όταν είπε “πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 top βιβλιοπωλεία στον κόσμο σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα