πρόσωπα-αλλιώς-γιάννης-μπουζούκης-929685

Life

Πρόσωπα αλλιώς: Γιάννης Μπουζούκης

Απαντά στο ερωτηματολόγιο Στανισλάφσκι.

Νόπη Ράντη
Νόπη Ράντη

Εικόνες – συνέντευξη – σύλληψη ιδέας: Νόπη Ράντη

Κονσταντίν Στανισλάβσκι (1863-1938) | Σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεωρητικός του θεάτρου.

(Σύμφωνα με τη μέθοδο Στανισλάβσκι, τα βασικότερα ερωτήματα που πρέπει ο κάθε χαρακτήρας να μπορεί να απαντήσει ώστε να θεωρείται ολοκληρωμένος και αληθινός, είναι: 

Ποιος είμαι, πού είμαι, τι κάνω, τι θέλω και το μαγικό Εάν που ορίζει μια φανταστική συνθήκη).

-Ποιος είσαι;

Είμαι ο Γιάννης, ο Γιάννης ο Μπουζούκης. Ο Γιάννης ο Μπουζούκης από τη Βροντού Πιερίας. Γι’ αυτό υπογράφω BZKS σύμφωνα με τη ντοπιολαλιά του χωριού μου. Χωρίς φωνήεντα. Έτσι όπως ακριβώς θα με φώναζε ο γείτονάς μου. Ασχολούμαι με την street art και τη μουσική και νομίζω ότι είναι αυτό μου αρέσει να κάνω.

giannis-mpoyzoukis-4.JPG

-Που είσαι;

Ζω στην Ελλάδα με άλλα δέκα εκατομμύρια. Στη δυτική Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα. Ασφυκτιώ αλλά μπορώ και επιβιώνω.

-Τι κάνεις;

Προχωράω στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση. Νομίζω ότι βρίσκομαι στην αρχή ακόμα αλλά σίγουρα ναι, είμαι στο σωστό δρόμο. Είμαι εξαρτημένος από την τέχνη, σίγουρα γεννήθηκα ατελής κι αυτή είναι που «συμπληρώνει» τη φύση μου.

Η προηγούμενη παράγραφος είναι το προϊόν των πενταετών σπουδών μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Ψυχολόγος δεν έγινα αλλά κατάλαβα τι κάνω. Ε, δεν είναι και λίγο.

-Τι θέλεις;

Τέχνη παντού! Το φάρμακο που θα εξυγιάνει τον αρρωστημένο κόσμο μας. Οι τέχνες δόθηκαν από τη φύση στον άνθρωπο με σκοπό να επιτελέσουν αυτό το έργο. Όσο υπάρχει τέχνη, υπάρχει αγάπη, έρωτας, ομορφιά, ανεμελιά. «Νάρκης του άλγους δοκιμές εν φαντασία και λόγω» έχει γράψει ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, αναφερόμενος στην τέχνη της ποίησης. Απόπειρες να κατευναστει ο πόνος δηλαδή. Α! και ένα παγωτό βανίλια στην παραλία με δύο λαμπερά μάτια στην αγκαλιά μου.

giannis-mpoyzoukis-2.JPG

-Εάν…θα…

Εάν με κάποιο μαγικό τρόπο επέστρεφε ο πατέρας μου σε αυτό τον κόσμο έστω και για ένα λεπτό, θα μπορούσα να αναιρέσω όλα τα παραπάνω. Χωρίς πλάκα. Να αγαπάτε τους γονείς σας και να τους το δείχνετε. Κάθε μέρα, σα να ναι η τελευταία.

giannis-mpoyzoukis-1.JPG

Selfie:

Ο BZKS (Γιάννης Μπουζούκης) γεννήθηκε το 1986 στη Βροντού Πιερίας. Η άνθιση του χιπ χοπ στην Ελλαδα τη δεκαετία του ‘90 τον οδήγησε στην τέχνη του graffiti από την ηλικία των δεκατεσσάρων.

giannis-mpoyzoukis-5.JPG

ετών. Από το 2009 ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά ως street artist και μουσικός. Φιλοτεχνεί από μικρούς καμβάδες μέχρι τεράστιους τοίχους. Έργα του υπάρχουν σε πολλά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας, στη ΒΙΟΜΕ, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και σε πολλά σπίτια (πάνω από 400) ανθρώπων ανά τον κόσμο. Αναφορικά με την street art την τελευταία δεκαετία δίνει έμφαση στην τεχνική του stencil και την εξέλιξή της. Έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά στη μουσική, κλασσική κιθάρα και σαξόφωνο. Παίζει σε διάφορα μουσικά σχήματα, από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι blues και funk ενώ έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές πολλών καλλιτεχνών. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το προσωπικό του single “EKSI OGDOA”https://ampl.ink/o6zVA?fbclid=IwAR3eDFpc4R7msGcBg3GR9Ut8wS10lb48I3Tbxw-xLRiyt8n_XFQtu-U79qI

Συν τοις άλλοις είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Instagram/facebook: bzks_art

https://www.instagram.com/bzks_art/

https://www.facebook.com/bouzoukiz

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα