Σκάφος τράβηξε φωτογραφίες το φεγγάρι του πλανήτη Άρη και το αποτέλεσμα είναι μαγικό!
Το σκάφος ενεργοποίησε μια σειρά από όργανα για να τραβήξει εικόνες του κόκκινου πλανήτη και του Δείμου, ενός μικρού και ογκώδους φεγγαριού πλάτους 8 μιλίων
Ένα ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος τράβηξε φωτογραφίες του μικρότερου και πιο μυστηριώδους δεύτερου φεγγαριού του Άρη κατά τη διάρκεια της πτήσης του δίπλα από τον πλανήτη με προορισμό ένα ζευγάρι αστεροειδών που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 110 εκατομμυρίων μιλίων (177 χιλιομέτρων).
Το σκάφος Hera ενεργοποίησε μια σειρά από όργανα για να τραβήξει εικόνες του κόκκινου πλανήτη και του Δείμου, ενός μικρού και ογκώδους φεγγαριού πλάτους 8 μιλίων, το οποίο περιφέρεται γύρω από τον Άρη μαζί με τον Φόβο πλάτους 14 μιλίων.
Το σκάφος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος πέρασε από τον Άρη με ταχύτητα άνω των 20.000 μιλίων/ώρα και τράβηξε φωτογραφίες της λιγότερο ορατής μακρινής πλευράς του Δείμου από απόσταση 620 μιλίων.
Ο Michael Kueppers, επιστήμονας της αποστολής Hera , δήλωσε:«Αυτά τα όργανα έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν, κατά την αναχώρηση της Hera από τη Γη, αλλά είναι η πρώτη φορά που τα χρησιμοποιούμε σε ένα μικρό μακρινό φεγγάρι για το οποίο δεν έχουμε ακόμη γνώση».
Ο καλυμμένος με σκόνη Δείμος μπορεί να είναι τα απομεινάρια μιας γιγάντιας σύγκρουσης με τον Άρη ή ένας αστεροειδής που αιχμαλωτίστηκε από τη βαρυτική έλξη του πλανήτη.
Ο Άρης εμφανίζεται γαλάζιος στη λήψη που τράβηξε ο απεικονιστής εγγύς υπέρυθρης ακτινοβολίας Hyperscout H του Ήρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με τη βοήθεια της βαρύτητας την Τετάρτη. Ο ελιγμός γύρω από τον πλανήτη θα ωθήσει το διαστημικό σκάφος προς το ζεύγος των αστεροειδών που πρόκειται να φτάσει τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους.
Η Δείμος εμφανίζεται ως μια σκοτεινή κηλίδα κοντά στο κάτω μέρος της εικόνας. Πάνω της βρίσκεται η φωτεινή περιοχή Terra Sabaea κοντά στον ισημερινό του Άρη. Κάτω δεξιά από την Terra Sabaea βρίσκεται ο κρατήρας Huygens πλάτους 280 μιλίων και αριστερά ο αντίστοιχου μεγέθους κρατήρας Schiaparelli. Το μεγάλο, λείο κομμάτι κοντά στο κάτω δεξιά είναι μέρος της λεκάνης Hellas, από τους μεγαλύτερους κρατήρες πρόσκρουσης στο ηλιακό σύστημα.