Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν το “Khachapuri” και το έκαναν νέο trend τους. Όπως γράφει και ο New Yorker στις ΗΠΑ αναδείχθηκε ως “πιάτο της χρονιάς” στην νέα αγαπημένη τους κουζίνα η οποία είναι η γεωργιανή.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The New Yorker (@newyorkermag) στις
H βασική παραδοσιακή συνταγή για Khachapuri ως έδεσμα από την Τυφλίδα περιλαμβάνει μια φλατ λεπτή ζύμη κλειστή ως πίτα γεμισμένη με τυρί.
Ωστόσο παραλλαγές του που κάνουν τον γύρο του κόσμου παρουσιάζουν το “Χατσαπούρι” ως είδος ζύμης -μοιάζει αρκετά με το πεϊνιρλί- γεμισμένο με λιωμένο τυρί ή ποικιλία διαφόρων τυριών και αυγό. Παραλλαγές του βασισμένες στη κεντρική ιδέα μαγειρεύονται στις κουζίνες παγκοσμίως.