Life

SPOILER Alert: Τι μας διδάσκει η μητέρα των δράκων για τα όνειρά μας;

Ο αδικημένος χαρακτήρας της 8ης σαιζόν.

Δέσποινα Μουστάκα
spoiler-alert-τι-μας-διδάσκει-η-μητέρα-των-δράκων-445816
Δέσποινα Μουστάκα

Η αυλαία του Game of Thrones έπεσε για πάντα. Με μία τελευταία σαιζόν που γκρέμισε τα όνειρά μας και πετσόκοψε τις προσδοκίες μας. Εφτά σαιζόν τη χτίζανε, την όγδοη γκρεμιζόταν. Την Daenerys.

Ένας άνθρωπος που όλη του τη ζωή πίστευε πως το πεπρωμένο της είναι να αλλάξει τον κόσμο. Που δε μπορούσε να κάνει λάθος. Όπου πήγαινε την αποθέωναν και την υπηρετούσαν. Ο χαρακτήρας που αγαπούσαμε όλοι. Ξεκίνησε από σκλάβο-νύφη και κατέληξε κατακτητής του κόσμου.

Βλέπουμε τον εαυτό μας στην Daenerys. Όλοι μας κάνουμε όνειρα, μικρά ή μεγάλα. Μερικές φορές γίνεται κάτι και πιστεύουμε πως έχουμε μια ευκαιρία να τα πραγματοποιήσουμε. Μία δουλειά, ένα ταξίδι, ένα διαμέρισμα, ένα εξοχικό. Υπάρχει κάτι που πιστεύουμε πως αν το καταφέρουμε θα είμαστε ευτυχισμένοι. Για τη Dany αυτό ήταν τα Επτά Βασίλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 650.000 φαν του Game of Thrones ζητούν να ξαναγυριστεί ο 8ος κύκλος

Η όγδοη σαιζόν μας θύμισε πόσα πρέπει να θυσιάσει κανείς για να φτάσει εκεί που πιστεύει πως πρέπει να είναι. Αν καθόταν στη Mereen με τους Dothraki, τους Unsullied και τους δράκους θα είχε τώρα όλους τους δράκους της, την καλύτερή της φίλη και τη ζωή της την ίδια. (Επίσης δε θα είχε πραγματοποιηθεί γενοκτονία των Dothraki. Κάτι ξέρανε οι άνθρωποι και δεν περνούσαν τη θάλασσα). Τελικά «κατέκτησε» τα Επτά Βασίλεια. Άξιζε όμως; Ακόμη και μετά τη μάχη του Winterfell της δόθηκε η ευκαιρία να περιμένει να ανασυγκροτηθούν οι στρατιώτες της, να το ξανασκεφτεί. Αυτή, όμως, τυφλωμένη από το «πεπρωμένο» της, βιάστηκε να διεκδικήσει αυτό που πίστευε πως της ανήκει και έχασε 2 πολύ σημαντικές παρουσίες της ζωής της, κάνοντάς τη Mad Queen και σφραγίζοντας τον τάφο της.

Με τον ίδιο τρόπο αξίζει να παρατηρήσουμε παραδείγματα ανθρώπων στη ζωή μας που πήραν αυτό που πίστευαν ότι θα τους κάνει χαρούμενους αλλά τελικά δεν ήταν όσο σημαντικό πίστευαν. Είναι σαν να ακούς για τον Iron Throne από τον αδερφό σου όταν είσαι 12 χρονών και δε μπορείς να μετρήσεις μέχρι το 20 και να τον βλέπεις μετά μπροστά σου, μια απλή καρέκλα. Πιστεύω εκείνη τη στιγμή κατάλαβε και η ίδια τη βαρύτητα των πράξεών της. Δε σταμάτησε ποτέ να αναθεωρήσει τη ζωή της και τις επιλογές της. Άφησε τη δύναμή της και το θυμό της να την κατευθύνουν. Τρανή απόδειξη πως ακόμη και όταν είχε τον Iron Throne, δεν της έφτανε. Ήθελε να «απελευθερώσει» όλο το γνωστό κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VIRAL: Όλη η ιστορία του Game of Thrones μέσα σε ένα βίντεο – κόμικ!

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως πολλές φορές στη ζωή μας είναι καλό να αναθεωρούμε γιατί τα δεδομένα αλλάζουν. Όπως κι εμείς αλλάζουμε. Ακόμη και αν παραμείνουν ίδιοι οι στόχοι μας μετά την αναθεώρηση, αξίζει να επαναπροσδιορίζουμε τα γιατί στη ζωή μας. Γιατί θέλω να πάω εκεί; Γιατί θέλω να κάνω αυτό; Μια ειλικρινής κουβέντα με τον εαυτό μας (ή και με έναν ψυχολόγο) κάθε λίγο, για να είναι καλύτερος ο κόσμος μας.

Η καλύτερη αντιπροσώπευση αυτής της λογικής είναι η Sansa. Από ένα κοριτσάκι που ήθελε να παντρευτεί τον πρίγκηπα του παραμυθιού της Joffrey, ξύπνησε -άσχημα μεν- από το παραμύθι της, είδε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι και πορεύτηκε like a pro μέσα σε αυτόν. Είχε πει στην πρώτη σαιζόν ότι ήθελε να γίνει Βασίλισσα. Τότε πίστευε πως θα παντρευτεί το Βασιλιά. Κατάφερε μόνη της και έγινε Βασίλισσα του Βορρά, αφού τον απελευθέρωσε από την κυριαρχία του King’s Landing. Long may she reign!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O street artist που γεμίζει τους τοίχους με το Game of Thrones!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα