Tale of X Cities: Ένα πρόγραμμα σκοπεύει να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της Β. Ελλάδος

Ένα νέο δίκτυο πόλεων της Βορείου Ελλάδας γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe- Institut Thessaloniki.

Parallaxi
tale-of-x-cities-ένα-πρόγραμμα-σκοπεύει-να-φέρει-πι-728931
Parallaxi

Ένα νέο δίκτυο πόλεων της Βορείου Ελλάδας γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe- Institut Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

Στόχος του προγράμματος “Tale of X Cities” είναι να φέρει πιο κοντά τόσο τους φορείς όσο και τους κατοίκους των πόλεων της Βορείου Ελλάδας. Στο κάλεσμα της νέας Διευθύντριας του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, ανταποκρίθηκαν ήδη 20 φορείς από 11 πόλεις, που εξέφρασαν το θερμό ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Το “Tale of X Cities” περιλαμβάνει δύο φάσεις: ένα εργαστήριο — ανοιχτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων — και ένα φεστιβάλ — στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Το εργαστήριο και το φεστιβάλ υλοποιούνται τόσο διαδικτυακά όσο και σε φυσικούς χώρους, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων και φορέων της Βορείου Ελλάδας.

Το Εργαστήριο (3/03-19/05) εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (Έλλη Χρυσίδου – εικαστικά, Σώτη Τριανταφύλλου – λογοτεχνία, Αννίτα Μορδεχάι – δημοσιογραφία, Αντώνης Βαλληνδράς – κινηματογράφος, Στέφανος Τσακίρης – φωτογραφία, Χρήστος Σαββίδης – πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση -μικρών και μεγάλων- ιστοριών με διαφορετικά μέσα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο διαδίκτυο και προσφέρεται στο κοινό δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.commonlab.info) ως τις 26/02.

Το Φεστιβάλ (Ιούλιος 2021) θα παρουσιάσει τα έργα των συμμετεχόντων που θα προκύψουν μέσα από την από την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο, καθώς σε φυσικό χώρο στις συμμετέχουσες πόλεις, ανάλογα με τις συνθήκες. Το Φεστιβάλ θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους φορείς και τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο, και ανάλογα με το υλικό που θα προκύψει. Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe- Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η ομάδα της ArtBOX — ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σαββίδης, η επιμελήτρια Λυδία Χατζηιακώβου και ο θεωρητικός τέχνης Δρ. Σωτήρης Μπαχτσετζής.

**Περισσότερα στοιχεία και τρόπος υποβολής συμμετοχής στο εργαστήριο ΕΔΩ/ Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα Common Lab ΕΔΩ/ Δείτε ΕΔΩτις παρουσιάσεις των ειδικών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα