Τεχνολογία

Facebook – Στον πάγο το «Instagram Kids» μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από χρήστες αλλά και νομοθέτες

Parallaxi
facebook-στον-πάγο-το-instagram-kids-μετά-τις-αντιδρά-822889
Parallaxi

 

εικόνα: SOOC- Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

H Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά το πρότζεκτ της για το «Instagram Kids», μετά τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από χρήστες αλλά και νομοθέτες.

«Ενώ πιστεύουμε ότι η δημιουργία του «Instagram Kids» είναι το σωστό, το Instagram και η μητρική του εταιρεία Facebook, θα επανεκτιμήσουν το πρότζεκτ σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Στο μεταξύ, το Instagram θα συνεχίσει να εστιάζει στην ασφάλεια των εφήβων και στην επέκταση των λειτουργιών γονικής επίβλεψης για εφήβους », ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσερί, δήλωσε ότι η εφαρμογή προορίζεται για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.

Η διακοπή του όλου πρότζεκτ ήρθε ως αποτέλεσμα ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της Wall Street Journal που έδειχνε ότι το Facebook είχε διαπιστώσει επανειλημμένα ότι η εφαρμογή του Instagram είναι επιβλαβής για πολλούς εφήβους. Η WSJ επικαλέστηκε μελέτες του ίδιου του Facebook τα τελευταία τρία χρόνια που εξέτασαν πώς το Instagram επηρεάζει τη βάση των νέων χρηστών του, με τα έφηβα κορίτσια να βλάπτονται ιδιαίτερα.

Μια εσωτερική παρουσίαση στο Facebook, ανέφερε ότι αρκετοί έφηβοι ανέφεραν αυτοκτονικές σκέψεις. Για το 13% των Βρετανών χρηστών και το 6% των Αμερικανών το ζήτημα προέκυψε από το Instagram.

Η Αντιγόνη Ντέιβις, η επικεφαλής παγκόσμιας ασφάλειας του Facebook, αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της υποεπιτροπής Γερουσίας για την προστασία των καταναλωτών την Πέμπτη.

πηγή: in.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα