Ιπτάμενο αυτοκίνητο θα κοστίζει 300.000 δολάρια

Η εταιρεία παραγωγής τους πιστεύει ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι η λύση στα προβλήματα κυκλοφορίας.

Parallaxi
ιπτάμενο-αυτοκίνητο-θα-κοστίζει-300-000-δολ-1128268
Parallaxi

Ένα λειτουργικό μοντέλο αυτοκινήτου που μπορεί να πετάξει παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ως το όχημα του μέλλοντος.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Alef δημιουργήθηκε από μια ομώνυμη εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια. Η εταιρεία θέλει να παράγει αυτοκίνητα που μπορούν να κινούνται σε δρόμους, αλλά και να απογειώνονται και να προσγειώνονται, πετώντας στον αέρα.

«Είναι πραγματικά ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονική φαντασία», λέει ο Constantine Kisly, Chief Technology Office για το Alef Aeronautics.

«Οδηγεί και πετάει. Γιατί λοιπόν να έχει δυνατότητα πτήσης; Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά, χωρίς να περιμένετε στην κίνηση. Γιατί λοιπόν να οδηγείτε; Η επιλογή οδήγησης θα υπάρχει».

Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει δύο λειτουργικά πρωτότυπα. Τα συγκεκριμένα ιπτάμενα αυτοκίνητα μπορούν να μεταφέρουν δύο άτομα και ο στόχος είναι να έχουν αυτονομία 200 μιλίων (320 χιλιομέτρων) και εμβέλεια πτήσης 200 μιλίων.

«Έχει οκτώ κινητήρες, ηλεκτρική πρόωση. Χρησιμοποιούμε τις μπαταρίες LiPo (πολυμερούς λιθίου), που είναι διαθέσιμες στην αγορά, επομένως, η ιδέα είναι να βγούν στην αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα», λέει ο Kisly.

Η εταιρεία Alef προβλέπει ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα κοστίζουν περίπου 300.000 $ (376.600 €) όταν πρωτοεμφανιστούν στην αγορά. Ελπίζουν όμως να μειώσουν το κόστος και η τιμή να φτάσει πιο κοντά σε αυτήν ενός τυπικού σεντάν, μόλις παραχθούν σε όγκο.

Η εταιρεία πιστεύει ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι η λύση στα προβλήματα κυκλοφορίας.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις πόλεις, για την ανθρωπότητα. Και αυτό κάνουμε. Σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο. Έτσι μπορείτε να πάτε πάνω από το έδαφος», εξηγεί ο Κίσλι.

Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το τέλος του 2025 – αρκεί να προσαρμοστούν οι κανονισμοί εναέριας κυκλοφορίας για να τους επιτρέπουν την πρόσβαση στον αέρα.

Πηγή: Euronews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα